canım kolay gelsin. bende aynı merkeze gidiyorum. Daha çok şaban beyle görüşüyorum. Aşılama denedim bir kez bu merkezde tutmadı. Eşimde varikosel var ve sigara kullanıyor eğer böyle bir çiftseniz boşuna denemeyin aşılamayı derim.
Hormon düzeyi daha düşük ve maliyette daha düşük diye bir kez denemek istedik biz ama boşuna vakit ve de nakit kaybı. hocamızın daha ilk görüşmede bana söylediklerini aynen aktarayım. Tamemen herşeyi normal olan bir çiftin hamile kalma ihtimali %20, sigara kullanımı olan yada varikosel gibi bazı ekstra sebepler olan bir çiftin normal hamile kalma şansı %3 müş. Aşılamada bu %3 lük ihtimali en fazla %20 ye çıkarabiliyorlarmış yani normal bir çift düzeyine ancak gelebiliyormuş.
Tüb bebekte ise %50 demişti. Gelelim benim tedavi sürecime, reglimin ilk günü gidip başlamaya karar verdiğimi söyledim kan bakıldıktan sonra 225 lik hormon iğnesi ve bir iğne daha başlandı. kalem şeklinde karından vurulan biri. bana miğde bulantısı gün içinde sersemlik gibi bazı yan etkiler yaptı ancak düşürmediler. 6 gün sonra kontol verildi. kontrolde 1 iğne daha eklendi. Toplam 3 iğne ile devam ettik. 6 gün daha geçtikten sonra çatlatma iğnem vurulacaktı gece 2 tane. O gece eczaneden yanlış ilaç alındığı için vurulamadım ve gerginliğimi üzüntümü tahmin edersiniz. ikisini de vurmadım beraber dedikleri için. Ertesi sabah hastanede aldım soluğu. Bu arada gece hastaneye gitsem güvenlik görevlisi de verebiliyormuş ilaç onuda öğrenmiş oldum. Kan değerlerime bakıldı hemen. Kan normal çıkmış olacaktı o gün gene bana 3 iğnemi vurdular ve gece çatlatma iğnelerini vurmamı istediler. 36 saat sonrasında da opu işlemine alınacaktım yani yumurta toplamaya.
Yaştan dolayı 2 enjekte istediğimi söylemiştim doktora. Toplama işleminde 11 yumurta toplanmış ve olgun olan 5 tanesinin işleme alındığını söylediler. Bu arada bu işlemden sonra da sancılarım ve biraz kanamam oldu. Birkaç gün sürdü. 6 gün sonra embriyolojiden aradılar ve yumurtalardan sadece birinin canlılık gösterdiğini ve bugün itibariyle dondurulacağını söylediler. Doktor baştan beri vücuttaki bir hormonun düzeyi yüksek olduğunda tutunma ihtimali düşüyormuş diye dondurulacağını söylemişti. Şimdi çözdürme ve yerleştirme işlemi kaldı ve bu süreci bekliyorum. Çözdürüldüğünde yaşamama ihtimali varmış bunu da okudum. Hastanedeki hemşireye sordum çok düşük dedi ama nasip kısmet artık.
Sonraki süreçte reglinin 2.3. günü gidiyormuşsun ve rahim kalınlaştırma için ilaç kullanılıyormuş hap şeklinde. ve 15.gün falan transver yapılıyormuş. Umuyorum hayırlı olur. Bu arada hastanenin ücretini ve işlemleri merak eden arkadaşlar için yazayım ben ilaçları çoğunlukla dışarıda bir eczaneden aldım bazıları hariç, hastanede daha pahalı diye duymuştum. oradan tedaviye başlamadan verilen fiyatlar yanlış oluyor genelde, benimkiler 2,500 tl civarında tuttu. ayrıca ilaçların her eczanede bulunmuyor olduğunu ve reçete fotokopini yada resmini yollayarak depodan getirtmeniz gerektiğini de hatırlatayım. Hastane ise kan tahlilleri , muayneler ve yerleştirme hepsi içinde 6,450 tl fiyat verdi. yumurta toplama günü kart ile ödenebiliyor. ilaçlar hastaneden alınacaksa daima nakit kartla alamıyorsunuz. Çok uzun oldu ama umarım herkesin işine yarar. Herkese rahat, sağlıklı ve ayrıca en hayırlısı ile sonuçlanan bir süreç diliyorum.