Evet hormon sorunu engel, bir arkadaşımın çok yüksekti, onda guatr da vardı ve sürekli uzman kontrolüne gitti, şu anda 3 yaşında sağlıklı bir oğlu var.Ama o bebek doğduktan birkaç hafta sonra guatr ameliyatı oldu, ömür boyu kullanması gerekn ilaçlar verilmiş ve bebeğe süt hiç veremedi.Ama sonuçta bebeği var ve sağlıklı.
Başka bir arkadaşımın hormon bozukluğu vardı ama o endokrine gitmek yerine, birşey olmaz diye kadın doğumuya gitti sürekli, neticede hamile kaldı ama 3 gün önce bebeğin kalbi atmadığından aldırmak zorunda kaldı. Bence her halükarda konunun uzmanına gidilmeli.
Ben de hiç bir sorun yoktu,hormonlarım ya da tiroidim normaldi.Ama hamilelik bazı hastalıkları tetikliyormuş, gecenlerde rutin kan testinde tsh yüksek çıktı.Tsh çok yükselirse Allah korusun bebekte zeka geriliğine neden olurmuş.Ben endokrin uzmanı aradım ve buldum, aynı gün gittim bana bir ilaç verdi, doğuma kadar kullanacağımı söyledi.Haftaya tekrar bakılacak düşme varmı diye.
Sana tavsiyem kadın doğum uzmanına da gitsen endokrin uzmanını atlamaman.Bazı hastaneler dahiliyeye yönlendirip, endokrinle aynı şey diyorlar. Endokrin uzmanı, dahiliyeyi bitirip üzerine endokrinoloji alanında uzmanlaşan, bunun için extra okuyan kişiler.
Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın...