- Konu Sahibi melodifm20
-
mrb arkadaşlar ben denizlidenim Şu an ege üniv tüp bebek merkezinde tedavi görüyoruz.benim tüplerim kapalı
eşimde biraz sorun var denilebilir . Sol testis de 1. derecede varikoseli var .Androloji doktorundan 1 er ay ar ile yapılan 2 spermiyogram sonucunda geçti ama;
spermiyogram değerleri
morfoloji: %3
Hacim:3 ml
ileri hareketlilik:%50
toplam sperm sayısı: 145 milyon
yani sağlam toplam sperm sayısı 4,5 milyon görünüyor. Aşılama için bile sağlam en az 5 milyon sperm olması gerekliliği düşünülürse sperm değerlerinde biraz düşüklük olduğu söylenebilir.
Bizim için İZMİR de spermleri 6000 kat büyüterek mikroenjeksiyon yapan bir tüp bebek merkezinin daha iyi olacağını düşünüyoruz.
Araştırmalarmıza rağmen (izmirdeki tüp bebek merkezlerinin web sitelerini inceleyerek) izmirde imsi mikroskobu ile mikroenjeksiyon yapan merkez bulamadık.
İzmirde sizlerin bildiği önerebileceğiniz imsi tekniği kullanan tüp bebek merkezi var mı?
İlginiz için şimdiden teşekkürler.
merhaba..melodifm bende aynı durumdayım..endometriozis var bende,rezervim az..eşimde toplam sayı 90 mlyn.morfoloji %3,%2,şimdide %1 çıktı.napacağımı bilmiyorum..sayı iyi olunca tüp bebek açısından sorun olmaz dediler.ama bende onca masraf yapacağım bi dahakine işi sağlama alayım diyorum.izmirde kesin vardır demiştim ama yok demek?
Ege üniversitesi yapıyor.Tabi orası da rapor istiyor.Özel Ege tüp bebek merkezi de yapıyormuş.Smyrna art de yapıyoruz diyor ama inanmak güç..Vukuatları var çünkü.yapıyoruz deyip yapılmıyormuş.Zaten safi ticari orası...
melish hanım biz şu an ege üniversitesinde tedavideyiz. eşim spermiyogram testi için ege androloji laboratuarında örnek verdikten sonra laboratuardaki biyolog görevliye sormuş biyoloğun daha IMSI mikroskobundan haberi yok. Ellerindeki olimpus ışık mikroskoplarını göstererek bunlar yeterli o mikroskoptan yok bizde bunları kullanıyoruz demiş 2 ay önce. ege üniversitesinde yada özel egede de yapıldığını zannetmiyorum olsaydı büyük bir reklam ile web sitelerinde duyururlardı diye düşünüyorum.
Siz bu merkezlerde IMSI mikroskobu ile microenjeksiyon yapıldığına emin misiniz?
Eşime ürolog kendisi demiş bilmiyorum artık hayırlısı hakkımızda. Kim ne derse inanır olduk.hayırlısı arkadaşım.
İzmirli Arkadaşlar izmirde IMSI kullanan tüp bebek merkezi yokmu?
Yaptığım araştırmalara göre şunu söyleyebilirim ki İzmir de dört dört lük bir tüp bebek merkezi yok bana göre ne yazık ki? İstanbul daki merkezler bahçeci grup, aret kamar (İstanbul tüp bebek merkezi) , bürüksel tüp bebek merkezi beğendiğim merkezler. İstanbuldakilerin sunduğu hizmetler daha fazla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?