• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmirlilere sesleniyorum: "Dede kirayı ödeyemiyor"

NickimTam13Harf

...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
10.610
6.974
248
$1174598_10201224429191105_1605456688_n.webp

İzmir Alsancak İş Bankası'nın önünde senelerdir gri/yeşil gözlü çok yaşlı bir dede oturur.
Belki hepimizin dedesinden yaşlıdır ve onurlu bir şekilde orada güneşin altında oturup adaçayı satar. İzmir havası nemli ve sıcaktır. Bazen parasını almak üzere elini bile uzatacak hali kalmaz ve başıyla "teşekkür" eder. O'nun bitkileri hasta insanları sihirli değnek gibi iyileştirir.
Bu ay ev kirası hususunda zor durumda kalmış. Alsancak'a giderseniz lütfen O'ndan adaçayı ya da ıhlamur ne varsa alın... O'na para bırakıp kaçmayın çünkü o çalışan bir insan. Bir sürü şımarık insanın fütursuzca hayatlar yaşadığı bu dünyada, dedenin o yaşında, bu sıcak havada adaçayı satması haksızlık. Belki her gün önünden geçtiniz ama görmediniz. Yaşlı, yorgun ve sessiz. Elleri öpülesi bir insan... N'olur evsiz kalmasın.

(Bu paylaşımı bir sosyal paylaşım sitesinden aktarıyorum, Belki bu amcadan bir ıhlamur almışlığı olan bile vardır aramızda,
Lütfen ona yakınsanız bu konuyla ilgilenir misiniz? En azından bir paket adaçayı satın alabilirsiniz. Yada onun yaşam koşullarını iyileştirebilecek birşeyler yapabilirsiniz. İlgilenen herkese teşekkür ediyorum.)

GÜNCELLEME: DEDENİN ÖNÜNDE OTURDUĞU İŞ BANKASINDA, DEDEMİZ ADINA BİR HESAP AÇILACAKTIR. DİLEYEN O HESAP ARACILIĞIYLA YARDIMLARINI YAPABİLİR.HESAP AÇILDIĞINDA BİLGİLENDİRME YAPILACAKTIR.

Son düzenleyen: Moderatör:
ev sahibine şuan vicdanıyla ilgili bir çok şey söylemek isterdim ama duymaz inşallah bi yardım eli uzanır

Ona da bir şey diyemeyiz, belki ev sahibi de gerçekten ihtiyaç sahibi olabilir...

Sosyal paylaşım sitesinde hızla yayılıyor bu ileti, ben bir de burda paylaşayım dedim inşallah o güzel eller bu amcaya en kısa zamanda uzanır.

evet bende görmüştüm sosyal paylaşım sitelerinden birinde ve izmir de olup gidip o dededen bi şeyler alabilmeyi çok istemiştim güzel fikir burdan da paylaşmışsınız ümit ediyorum izmir de maddi durumu iyi olan biri görür ve bu dedeye yardım eder

Ahh şimdi İzmir'de olmak vardı.
Dedem dilencilik yapmıyor, ekmek parasını kazanmaya çalışıyor.
Ne güzel!
:50:

Ne kadar acı. bir tarafta eli ayağı tuttuğu halde, genç olduğu halde, fakirlik parası, bakım parası almak için kaymakamlığı yardım derneklerini aşındıran birkaç tane tanıdığım var.(bu sadece benim bildiğim) onlara çok kızıyorum. bir taraf da ise yaşlı eli ayağı zor tutan, yurdum insanı nur yüzlü bir dede var ve bu dede hala alın teriyle para kazanmanın peşinde. memleketimden insan manzaraları...bu en başta devletin ayıbı. Allah o dedenin ve onun gibilerin yardımcısı olsun.

İzmir'de yaşayan üyeler bu dede adına belediyeye kira ve yiyecek yardımı için müracat edemez mi acaba:26:

Belki dede adına başvuru yapanları değerlendirirler ya da madem satış yaptığı yeri biliyorsunuz oradaki en yakın muhtarlığa gidip ne yapılabilir diye sorulsa, belki bir yol gösteren olur:50:

İzmir'de yaşayan üyeler bu dede adına belediyeye kira ve yiyecek yardımı için müracat edemez mi acaba:26:

Belki dede adına başvuru yapanları değerlendirirler ya da madem satış yaptığı yeri biliyorsunuz oradaki en yakın muhtarlığa gidip ne yapılabilir diye sorulsa, belki bir yol gösteren olur:50:

belediyenin birşey yapıcağını hiç sanmıyorum munecim biyerden azda olsa gelirin varsa yardım falan yapmıyolar :47: ama eli ayağı tutan yardıma ihtiyacı olmayan bi dünya insan yardım alıyor o başka bu işler biraz zor mağlesef :47:

Biliyorum ben bu dedemizi :16:
Alırım tabii, önümüz kış zaten :31:

Son düzenleme:
belediyenin birşey yapıcağını hiç sanmıyorum munecim biyerden azda olsa gelirin varsa yardım falan yapmıyolar :47: ama eli ayağı tutan yardıma ihtiyacı olmayan bi dünya insan yardım alıyor o başka bu işler biraz zor mağlesef :47:

Ama belli ki zor durumda:((( emekli maaşı olsa zaten kirasını ödeyebilir, belki yaşlılık maaşı alıyordur sadece, onunda kiraya bile yetmeyeceği malum:50: ihtiyacı olmadığı halde yardım alanlara hiç girmek istemiyorum, birkaç kişiye bizzat şahit olup delirmiştim:47:

İzmir'de sosyal yardımlaşma dernekleri falan yok mu? Dedeye sahip çıkacak, ne bileyim en azından kirası ödense:(((

Allah yardımcısı olsun:50: bu dedemizin adı mehmet ışık sattığı çaydan aldığı para dışında bir geçim kaynağı yok ballıkuyunda oturuyor ev kirası 250 tl ve aylardır ödeyemiyor ben izmirde yaşamıyorum ama yaşayanlar ve yardım etmek isteyenler belki ballıkuyuna gidip muhtarla görüşürler.:50:

2 gün önce gördüm bu dedeyi. Aynen böyle oturuyordu. Bilseydim daha o gün alırdım ama yarın gidip alırım ben yine. İyi oldu bunu gördüğüm ...

Eki Görüntüle 796435

İzmir Alsancak İş Bankası'nın önünde senelerdir gri/yeşil gözlü çok yaşlı bir dede oturur.
Belki hepimizin dedesinden yaşlıdır ve onurlu bir şekilde orada güneşin altında oturup adaçayı satar. İzmir havası nemli ve sıcaktır. Bazen parasını almak üzere elini bile uzatacak hali kalmaz ve başıyla "teşekkür" eder. O'nun bitkileri hasta insanları sihirli değnek gibi iyileştirir.
Bu ay ev kirası hususunda zor durumda kalmış. Alsancak'a giderseniz lütfen O'ndan adaçayı ya da ıhlamur ne varsa alın... O'na para bırakıp kaçmayın çünkü o çalışan bir insan. Bir sürü şımarık insanın fütursuzca hayatlar yaşadığı bu dünyada, dedenin o yaşında, bu sıcak havada adaçayı satması haksızlık. Belki her gün önünden geçtiniz ama görmediniz. Yaşlı, yorgun ve sessiz. Elleri öpülesi bir insan... N'olur evsiz kalmasın.

(Bu paylaşımı bir sosyal paylaşım sitesinden aktarıyorum, Belki bu amcadan bir ıhlamur almışlığı olan bile vardır aramızda,
Lütfen ona yakınsanız bu konuyla ilgilenir misiniz? En azından bir paket adaçayı satın alabilirsiniz. Yada onun yaşam koşullarını iyileştirebilecek birşeyler yapabilirsiniz. İlgilenen herkese teşekkür ediyorum.)

bu mesaj bana da geldi keşkee izmirde olsaydım da gidebilseydm dedim...
izmirde olanlara bildirmek lazım..

Back
X