Jako papağanı sahiplenmeyi düşünüyorum

ladyLynn

sunset boulevard
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
919
211
33
Kızlar muhabbet kuşlarımı kaybettikten sonra boşluğa düştüm sanki jako papapanlara sempatim büyük sürekli videolarını izlıyorum mest oluyrum ama kaygılarım var bebek jako düşünuyorum fakat çok büyüdükleri zaman oldukça iri oluyorlar korkarmıyım acaba ? Besleyenler varmı ? Olumsuz yönleri varmıdır yardımcı olursanız çok sevınorimmmm☺️

Kızlar muhabbet kuşlarımı kaybettikten sonra boşluğa düştüm sanki jako papapanlara sempatim büyük sürekli videolarını izlıyorum mest oluyrum ama kaygılarım var bebek jako düşünuyorum fakat çok büyüdükleri zaman oldukça iri oluyorlar korkarmıyım acaba ? Besleyenler varmı ? Olumsuz yönleri varmıdır yardımcı olursanız çok sevınorimmmm☺️
Cnm jakolar hem biraz büyük hemde çok ses çıkarıyorlar. .ben sultan papağanı besliyorum.cok da seviyorum onu ;) çok tatlı oluyorlar çok şirin. .yada cennet papağanı da alabilirsin.

Jakolar evcilleştirilirlerse evde bir kediden farksız oluyorlar. O kadar büyük dostlukları var ki..
Üstelik tıpkı insan sesiyle konuşabiliyorlar.
Alacaksanız el beslemesi erkek jako alın derim.. Gerçi cinsiyet ayrımı sadece DNA testiyle anlaşılabiliyor jakolarda.. Ancak ayırt edici birkaç özellikleri var dişi ve erkeklerin.. Sorabilirsiniz burdan..

ben üç ya besledim geri verdim. sorun çıkara biliyor bağırıp çağırma olurda sizden bir kez huylanırsa başınıza bela olur. kıskanç olurlar bir arkadaş gibi ama bir kez sevdirdiniz mi kendinizi siz ölene kadar başınızda bekler uzun ömürlü oluyorlar çünkü. eğiten yerlerde var. ama uyuşturucu ile eğiten piskopatlar var ama sakın derim doğal olan eğitimleri tercih edinin. onunda ücreti 500-600 tl. bir ay iki ay sürüyor. kafa yapılarından ayırt ediliyor cinsleri onun için ilk burdan sorun alacaksanızda mutlaka yanınızda bilen birisi olsun. bazı cinsleri gerçekten sizi sinir krizine sokar. köpek gibi hırlar :)

Ben paşamıçiftlik üretimi Bilezikli almıştım 3 aylıkken.kesimlikle ama kesinlikle Bilezikli yavru jako ALIN derim.vahşi Yabani Doğa yakalama jakolar gerçekten çok zor evcilleşiyorlar.benm kuzum resmen kedi gibi tavsiye ederim.tek dezavantajları biraz fazla dağınıklar.hergün kesinlikle gazete Değişimi yapmanız gerekmekte.birde kepek sorunu var tabi.fazla titiz insanlara göre değil

Jako bakimi cok ama cok zordur katlamayacaksaniz ve daha sonradan baskasina vermeye/satmaya vs kalkacaksaniz kesinlikle tavsiye etmem
Çünkü onlar da bir yuvaya alışmışken başka bir yere verilmenin zorluğunu yaşıyorlar,adapte olamıyorlar.

5 yildir jako annesiyim.
Artik jako beni dudagimdan öpüyor fakat bu zamana kadar neler cektigimi tahmin bile edemezsiniz
Elimden yem yemeyen hayvani bu hale getirene kadar yillarca sabrettim,bekledim. Çok bağırıyordu başlarda,korkuyordu.

Ayrica çok gürültücüdürler sonra komşularım ya da ailem rahatsiz oldu diyebilirsiniz.

arkadaşımda var,eğitimli almıştı çok geveze ve obur bir papağan ama arkadaşıma çok alışmış herkesi kıskanıyor,çok ilgi göstermeniz ve vakit ayırmanız gerekiyormuş,bunları dikkate alarak düşün bence...

Back
X