Jel ile doğum hakkında bilgisi olan var mı?

oglum58

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
135
11
68
Giresun
38-3 günlük gebeyim sabah akşam artık ne zaman gelirse patron içeride bekliyorum bebeğimi :) Doktorum normal doğum taraftarı bir hekim,bebeğimde herşey yolunda şükür 3.600 biraz irice. Dün ki kontrolümde nasıl olacak doğum diye sordum bebek büyük diye.
O da bana birkaç aydır jel uygulaması yaptığını hastalarında çok memnun kaldığını başarılı olduğunu söyledi. Öncesinde bele iğne yapılarak uyuşturuyormuş sonrasında da doğum jeliyle alttan açıklık sağlanıyormuş. Epiduralmi diye sordum belden uyuşturma deyince ona gerek kalmıyor onun öncesinde tercih ettiğim bir uygulama dedi.
Millete sordum kimse bilmiyor nette baktım belden uyuşturma falan demiyor. Bilgisi olan varmı arkadaşlar.

ben de ilk defa senden duydum canım.hemen baktım.ekteki linkteki bilgiler dışında;epidural değil demesinin nedeni sanırım doğum çabuk gerçekleşiyor,çok acı çekmeden bitiyor diye... [URL="http://www........................./2011/03/dogum-jeli.html"[/URL] mantık yürüttüm sadece

Son düzenleme:
Jeli tamam kayganlık için tercih ediyor olabilir hala yağ ile doğum yaptıran ebeler var onu biliyorum da niye belimden uyuşturduğunu anlayamadım bende Belden iğne ile uyuşturulduğunda ağrı hissetmiyorsun aynı zamanda kasılmada hissetmiyorsun diye biliyorum böylece aşağıyı kesip doğruyorlar :) ama jelle doğumu kolaylaytıracaksa benimde kasılma sancıyı hissedip doktora yardımcı olmam gerekmeyecek mi ?
Yarın şu gebelik eğitimlerine ilk defa katılacağım orada ebelere soracağım birde. Hemşire arkadaşlara sordum bilen çıkmadı anlamadım bende.
Yoksa hamilelik sepelekliğinden benmi yanlış anladım :):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…