Jinekolog derdi

Sisimel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2012
609
13
26
Adana
Selam kizlar,

Benim bir ayri derdim daha var.
16 yasimdan beri hormon problemi yasiyorum yani saclarim erken yasta dokulmeye basladi erkek hormonlarim fazla diye.
Hormonlarimi duzeltmek icin dogum hapi kulanmam gerekirmis. Ama hapi kulanmadan once jinekologa gorunmem lzmis.
Bende gittim bir gun jinekologa. Doktor bir erkekti ve iliskiye falan girmedigimi ve bakire oldugumu soyledim cunku adam sorular sormaya baslamisti cunku rahimime bakmak istedi hersey duzgunmu diye. Camera diye ince uzun seklinde bsy cikardi adam bende korkmaya basladim hani baska sekilde kontrol edicegini bekledim kendimde bakiriyim diye endise ettim ama utancligimda soramadim. Adam o aleti alt tarafima derince
soktu ve rahimime bakti cameradan.

Yurt disinda yasiyorum doktorda turk dgldir. Genelde onlara gore kizlik zari fazla onemli bsy dgldir.
Benim korktugumda kizligima bir zarar gelmismiydir? Kanamam falan olmadi ama bunu kimseye anlatamiyorum cok utaniyorum yardim edin lutfen

Aslında Türkiye'de bildiğim kadarıyla bekarsan alttan muayene etmiyorlar istemezsen.
Ama yurtdışında nasıl oluyor bu işler bilemem.
Kanama olmadıysa zarar geldiğini sanmıyorum.
Zar'a zarar gelecek şekilde muayene şekli olmaz diye tahmin ediyorum.

Bu arada, rahime ultrasonla bakılmıyormuydu yahu, alttan nasıl bakılıyor ki ona bilemedim.

Son düzenleme:
canim ben burada gitmiyorum kadin doguma genelde üsten bakmayi reddediyorlar,kiziyorlar birde

arkadasim demisti daha önce hic iliskiye girmedim dediginde zarar vermeden bakiliyormus eger doktoruna güveniyorsan sorun olmaz..

neden utandinki sorsaydin bunun zarari olur mu diye

Son düzenleme:
kan gelmemiş rahat ol. sonuçta doktorlar baktığı zaman zarı görüyor. zarın sağından solundan sokmuştur.

Arkadaşında dediği gibi rahime ultrasonla bakılıyor. Bende adet düzensizliğinden gittiğimde ultrasonla bakmıştı doktor. Bilemedim:26:

Ya evet bende ultrasonla bakicagini saniyordum. Jinekologta ilk tecrubbemdi ve aliskin degildim. Kizlik zararina nasil zarar vermeden bakiyor hala suphem var cunku o zarar giriste degilmi?

Ya evet bende ultrasonla bakicagini saniyordum. Jinekologta ilk tecrubbemdi ve aliskin degildim. Kizlik zararina nasil zarar vermeden bakiyor hala suphem var cunku o zarar giriste degilmi?

Türkiye'de bekar olanlara karından bakılır genelde,vajinal ultrason yapılmaz.ama doktor bakire olduğunu bilerek alttan baktıysa zara birşey olduğunu sanmıyorum.onun bir yöntemi vardır elbet ve ona göre dikkat etmiştir.

zaten birşey olsaydı sen fark ederdin ya da kanama falan olurdu.gerçi bazı zarlar esnek oluyor ve kanama da olmuyormuş.ama ben bişey olduğunu sanmıyorum.

aa ne tuhaf neden karından bakınca kızıyolarmış ki
keşke izin vermeseydin ama bişey olmamıştır üzülme..

Bildiğim kadarıyla bakirelere vajinal ultrason ve spekulum kullanılmıyor sadece dış genital organlar gözle incelenebilir.
Canım seni korkutmak istemem ama yabancı ülke olduğu için önemsememiş olabilir
ben o aletin oraya giripte zara bir zarar vermeyeceğini sanmam.

annemin gittigi kadın dogum doktoruna bende gittim önce korkmuştum biraz ilk gidişim di çünkü sonra kadın bekarmısın evlimisin dedi bende bekarım dedim o zaman sana üstten yani karından bakacagız dedi ultrasyonla bizim burada bekar olanlara üst kısımdan bakıyorlar yurtdışını bilmiyorum

Yani zarima zarar gelseydi bunu fark edermiydim? Tuaf bir histi ama acimadi

Bunu anlamanın tek yolu başka bir dr. a gidip durumu izah edip muayene olman.Buradan ne desek boş.Herkesin yapısı farklı hem hissetmeyebilirsinde çünkü o alete jel sürülüyor ve ince birşey.

Türkiye de bakire bayanlara vajinal ultrasonla bakılmıyor benim de bildiğim...Dr. sana vajinal ultrasonla bakmış...Abdominal yani karından bakıyorlar genelde..

Evet bir baska jinekologa gitmeyi dusundum .. Ama olacaklardan korkuyorum ya zarar geldiyse diye naparim evlendikten sonra iliskiye falan girdim sanar gelecekte kocam insallah bir zarar gelmemistir ya :(

benim bildiğim kadarıylada bekara alttan muayene yapılmıyo bence başka bi doktora daha gidip baktırsan iyi olur

Back
X