Jinekolojik muayene, kızlar yardımm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.656
798
Yeşil ve çok yoğun bir akıntım vardı bugün doktora gittim
Benden kültür örneği aldı ama adetimin 4. günü filan bugün

Hala kanaman var dedi, pamuklu çubuk gibi bir şeyle aldı
Ama ben çubukta kan görünce korktum kızlar kanamam da devam ediyor ya kadın 5-6 yaşındaki kızlara yapıyoruz bir şey olmaz sapasağlam duruyor orda dedi ama :18:

Derdim birine hesap vermek değil sonuçta sağlığımdan mühim değil, lafıma değil kana bakıcak erkeğe de bir tane yapıştırırım o bakımdan önemsemiyorum aslında bu zımbırtıyı insan bir tuhaf hissediyor ya böyle olmamalı böyle bozulmamalı diyor içinden özel biriyle olsun ya ilki ne bileyim insan masada kalmış gibi ama hazır değildim der gibi oluyor, korkuyor anlatamadım ama anladınız siz

Var mı böyle bir şey yaşayan ya da bir şey olur mu ben endişelendim biraz :18:
Benim bildiğim zorlamak lazım orayı bozulması için ben zarar verirsem başkaları neler yapar filan dedi Allah razı olsun baya neşeli, canayakın bir kadındı ama korktum zara dokundurtmamıştır herhalde doktor o sonuçta zarar vermez değil mi :18:

Son düzenleme:
Boyle akintin olmasi normal degil, cubukta kan olmasi gayet normal cunku adet doneminmis. Kusura bakma alinma canim ama hastasin normal olmayan sekilde akintin var ve sen hastaliginin ne oldugunu degilde zarini mi dusunuyorsun. Moralini bozmak istemem ama ben ya kotu cikarsa diye kendimi yerdim... Bekaretten once kendi sagligini dusun...

Boyle akintin olmasi normal degil, cubukta kan olmasi gayet normal cunku adet doneminmis. Kusura bakma alinma canim ama hastasin normal olmayan sekilde akintin var ve sen hastaliginin ne oldugunu degilde zarini mi dusunuyorsun. Moralini bozmak istemem ama ben ya kotu cikarsa diye kendimi yerdim... Bekaretten once kendi sagligini dusun...

Çok önemli bir şey değildir diye düşündüm gerçi öyle olsa örnek almazdı daha önce de mantar olmuştum ne bileyim :14:

Çok önemli bir şey değildir diye düşündüm gerçi öyle olsa örnek almazdı daha önce de mantar olmuştum ne bileyim :14:

Yavrum doktor birsey olmaz demis... olmaz iste. Sen pap smear yaptir bu arada onuda ihmal etme..Rahim agzi icin tarama testi bu. Bu arada en ufak bir anormal akinti da farklilikta ara kanamalarda hemen doktora git. Ihmal etme.

Yavrum doktor birsey olmaz demis... olmaz iste. Sen pap smear yaptir bu arada onuda ihmal etme..Rahim agzi icin tarama testi bu. Bu arada en ufak bir anormal akinti da farklilikta ara kanamalarda hemen doktora git. Ihmal etme.

Ama benim bildiğim o pap smear bakirelerde uygulanamıyor öyle değil miydi? Daha ufacık bir pamuklu çubuktan bir şey olduysa diye huylandım onu nasıl yaptıracağım ki :18: ama ihmal etmem artık 2 aydır erteliyordum, önemsememiştim

Son düzenleme:
Ama benim bildiğim o pap smear bakirelerde uygulanamıyor öyle değil miydi? Daha ufacık bir pamuklu çubuktan bir şey olduysa diye huylandım onu nasıl yaptıracağım ki :18:
Sabahin koru burada kusura bakma cok uykusuz kaldim ders calisiyordum sinavim var,
Bakire oldugunu unutmusum ozur dilerim. Bakire oldugun icin cinsel hayati aktif olmayan bayanlarda zar koruma gorevi yapiyor. Ama bunun disinda cinsel yondem aktif olan, veya olmasa bile onceden iliskiye girmis kisacasi rahimi koruyacak zari olmayan bayanlar tehdit altinda.

Ama seninde bir HPV asisi yaptirman gerek 26-27 yasina gelmeden hallet onu.Ilerde eger evlenirsen veya cinsel acidan aktiflesirsen pap smear yaptircaksin.

Yesil akinti, gonore,klimidya ve bakterial vajinozis ,trichomonos vajinis olabilir. Bu saydiklarim cinsel hastalik zaten sende olcani sanmam,Seninki bakteriyel buyuk ihtimalle, Mantarda genelde kasinti da olur.

Son düzenleme:
canım doktora güven sen. sonuçta yalan söyleyecek hali yok. umarım sağlığın da bir problem çıkmaz ://

Sabahin koru burada kusura bakma cok uykusuz kaldim ders calisiyordum sinavim var,
Bakire oldugunu unutmusum ozur dilerim. Bakire oldugun icin cinsel hayati aktif olmayan bayanlarda zar koruma gorevi yapiyor. Ama bunun disinda cinsel yondem aktif olan, veya olmasa bile onceden iliskiye girmis kisacasi rahimi koruyacak zari olmayan bayanlar tehdit altinda.

Ama seninde bir HPV asisi yaptirman gerek 26-27 yasina gelmeden hallet onu.Ilerde eger evlenirsen veya cinsel acidan aktiflesirsen pap smear yaptircaksin.

Yesil akinti, gonore,klimidya ve bakterial vajinozis ,trichomonos vajinis olabilir. Bu saydiklarim cinsel hastalik zaten sende olcani sanmam,Seninki bakteriyel buyuk ihtimalle, Mantarda genelde kasinti da olur.

Yok canım problem değil, teşekkür ederim asıl ilgilendiğin için bende kaşıntı yok bu sefer işte öncekinde olmuştu bakalım pazartesi belli olacak :44:

canım doktora güven sen. sonuçta yalan söyleyecek hali yok. umarım sağlığın da bir problem çıkmaz ://

Değil mi böyle bir şeyin sorumluluğunu almaz üstüne doktor yani neden, nasıl zarar versin ki küçük kızlara bile yapıyormuş ne yaptığını biliyordur
Hayatımın en korkunç deneyimlerinden biriydi canım acıdı o an ne bileyim korktum ya bir şey olduysa diye ama psikolojiktir büyük ihtimalle ya :18:

Yeşil ve çok yoğun bir akıntım vardı bugün doktora gittim
Benden kültür örneği aldı ama adetimin 4. günü filan bugün
Hala kanaman var dedi, pamuklu çubuk gibi bir şeyle aldı
Ama ben çubukta kan görünce çok korktum kızlar kanamam da devam ediyor ya kadın 5-6 yaşındaki kızlara yapıyoruz bir şey olmaz sapasağlam duruyor orda dedi ama :18:
Var mı böyle bir şey yaşayan ya da bir şey olur mu ben çok korktum, endişelendim:18:
Ben zarar verirsem başkaları neler yapar filan dedi Allah razı olsun baya neşeli, canayakın bir kadındı ama korktum zara dokundurtmamıştır herhalde doktor o sonuçta zarar vermez değil mi :18:

ama ne olursa olsun bakıre bir kıza bu tarz muayene yapılmamalı yapmaması gerekiyor yani zara dokunsun dokundurmasın öyle bir işlem ya-ma-maz!!!! senden izin aldımı bunun için peki?

ama ne olursa olsun bakıre bir kıza bu tarz muayene yapılmamalı yapmaması gerekiyor yani zara dokunsun dokundurmasın öyle bir işlem ya-ma-maz!!!! senden izin aldımı bunun için peki?

Yani zorla açıp yapmadı tabii ki ama neden yapılmaması gerekiyor ki? Yasak mı?

5-6 yaşındaki kızlara bile yapıyoruz deyince...

Yani zorla açıp yapmadı tabii ki ama neden yapılmaması gerekiyor ki? Yasak mı?

5-6 yaşındaki kızlara bile yapıyoruz deyince...

tabiki yasak,5-6 yasındaki kızların jinekolojik muayene ne ihtiyacı var onu hiç anlamadım?yani seni korkutmak istemem bakireliğin konusunda bir şey diyemem ama böyle bir işlem bakireler için yasak yani illa jinekolojik muayene yapılması gerekiyorsa ki bazen gercekten gereklıdır o zaman hasta ya da yaakınından ımzalı kagıt alırlar

yani şöyle söyliyim bakire bir kzıı o çatala yatırıp hiç bir şekilde bakamaz!

tabiki yasak,5-6 yasındaki kızların jinekolojik muayene ne ihtiyacı var onu hiç anlamadım?yani seni korkutmak istemem bakireliğin konusunda bir şey diyemem ama böyle bir işlem bakireler için yasak yani illa jinekolojik muayene yapılması gerekiyorsa ki bazen gercekten gereklıdır o zaman hasta ya da yaakınından ımzalı kagıt alırlar

eğer gerçekten sağlık problemi görürse ancak o çatala yatırabilir...

Muayene değil canım kültür almayı kastetti sanırım, sonuçta her yaşta olabilecek bir şey enfeksiyon ya da her neyse artık
Ben hiç öyle bir uygulama duymadım :44:
Daha önce bir kez mantar oldum onda da bakmıştı ama pamuklu çubuk kullanmadığı için bir şey olmayacağını biliyorum sonuçta dışarıdan tabi biraz pimpirikliyim ben bu sefer korktum
Nasıl yani şimdi zarar verir mi, dokundurtmadıysa sorun yok bir şey olmayacağını biliyorum sonuçta dıştan ama zara dokundurtmuş mudur ki yapar mı yapmaz ya niye yapsın ay kendimi telkin ediyorum şu an :25:

Son düzenleme:

nerden uyduruyorsunuz bakirelerde jinekolojik muayene neden yasak olsun?
kişi onay vermişse tabi ki de yasak filan değil
orda dr örnek almış kadın manyak mı hymene zarar versin?
neden öyle bir risk alsın ki sonra kişi tazminat davası filan açsın çok mu meraklı öyle şeylere?
ayrıca 5-6 yaşındaki ya da daha küçük kız çocuklarında da muayene olabilir misal cinsel organa merak edip nesne sokmak gibi olaylarla gelebiliyorlar
bunlar görülen vakalar
kesinlikle öyle bir yasak yok hastanın onayı varsa.
kızı da boş yere evhamladırıp korkutmayın

ayrıca hymen hpv için koruyucu değildir.
bakirelerde de hpv görülüyor
illa cinsel ilişki olması şart değil.

Son düzenleme:
ama o sağlık problemi bir mantar enfeksiyonu değil,rahminde bir şey gördüyse olabilir demek isstediğim bu zaten cok cok önemli birşey olması gerek ve prosedürlere uymak zorundalar

mantar enfeksiyonu da gayet bir sağlık problemidir hatta bazen gayet ciddi de oluyor
prosedür olarak ne biliyorsunuz merak ettim gerçekten?
olmayan şeyleri varmış gibi söylüyorsunuz da.

Muayene değil canım kültür almayı kastetti sanırım, sonuçta her yaşta olabilecek bir şey enfeksiyon ya da her neyse artık
Ben hiç öyle bir uygulama duymadım :44:
Daha önce bir kez mantar oldum onda da bakmıştı ama pamuklu çubuk kullanmadığı için bir şey olmayacağını biliyorum sonuçta dışarıdan tabi biraz pimpirikliyim ben bu sefer korktum
Nasıl yani şimdi zarar verir mi, zara dokundurtmuş mudur ki :25:

bilemem o tarafını,bende bir çok kez mantar oldum ve hiç bir zaman bakılıp örnek alınmadı, doktor benım anlatımlarıma göre tedavi uyguladı ve geçti ki 10 yıllık hemşireyim böyle bir şey duymadım yani regl dönemındeymıssın o kan regl kanamasıda olabılır zaten zara bir şey olduysa biraz acı hissederdin oldu mu böyle birşey

neden öyle bir risk alsın ki sonra kişi tazminat davası filan açsın çok mu meraklı öyle şeylere?
ayrıca 5-6 yaşındaki ya da daha küçük kız çocuklarında da muayene olabilir misal cinsel organa merak edip nesne sokmak gibi
bunlar görülen vakalar

Ay çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız biraz
Ben de diyorum öyle bir yasaktan haberim yok :25:
Regl olmasam gelen kana falan bakar rahatlarım da sonuçta bozulsa da anlamazdım ama dediğiniz mantıklı yarın bir gün evlensem kanamasa tazminat filan yani bunun hesabını veremez dimi hem işini biliyor sonuçta ay paranoyak oldum
Hpv nedir bilmiyorum ya :25:

mantar enfeksiyonu da gayet bir sağlık problemidir hatta bazen gayet ciddi de oluyor
prosedür olarak ne biliyorsunuz merak ettim gerçekten?
olmayan şeyleri varmış gibi söylüyorsunuz da.

ayrıca 5-6 yaşındaki ya da daha küçük kız çocuklarında da muayene olabilir misal cinsel organa merak edip nesne sokmak gibi olaylarla gelebiliyorlar
bunlar görülen vakalar

bende farklı birşley demiyorum prosedur dedıgım zaten bu kişi izni olduktan sonra zaten sorun yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X