- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 698
nerden uyduruyorsunuz bakirelerde jinekolojik muayene neden yasak olsun?
kişi onay vermişse tabi ki de yasak filan değil
orda dr örnek almış kadın manyak mı hymene zarar versin?
neden öyle bir risk alsın ki sonra kişi tazminat davası filan açsın çok mu meraklı öyle şeylere?
ayrıca 5-6 yaşındaki ya da daha küçük kız çocuklarında da muayene olabilir misal cinsel organa merak edip nesne sokmak gibi olaylarla gelebiliyorlar
bunlar görülen vakalar
kesinlikle öyle bir yasak yok hastanın onayı varsa.
kızı da boş yere evhamladırıp korkutmayın
ayrıca hymen hpv için koruyucu değildir.
bakirelerde de hpv görülüyor
illa cinsel ilişki olması şart değil.
Ben rahim agzi kanserinden bahsetmistim. Hpv tabiki bakire olan olmayan her bayanda olabilir. Cinsel acidan aktif degilse bu rahim agzi kanseri riski gercekten dusuk. Biz okulda bunun tartismasini yapmistik ogrendiklerimizden sonuc boyle cikti. Ben pap smear onermistim ama bakire bir bayanin pap smear yapilmayacagi ve genelde cinsel acidan aktif bayanlarda olacagi icin uyenin risk altinda oldugunu dusunmedim.
Dediginiz gibi hpv sigillerle belirti verebilir, hic belirti vermeyebilir zaten oyle cok cesidi varki asinin da korumasi tartisilir ama pek cok turune karsi korudugunu varsayiyoruz. Asi yaptiran bayanlarin HPV riskini azalttiklari kesin. 3 doz halinde yapiliyor diye biliyorum bilmm ayni mi TR da.
Ben direk rutin olarak pap smear degilde HPV gibi bir onlem alsin dedim bakire oldugu icin. Human papilloma nin bazi cesitleri de kansere sebep oluyor.