Kekler - Pastalar Jöleli Meyveli Kek

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
158
Batman
Alıntıdır...

Keki için

•4 yumurta
•1,5 su bardağı toz şeker
•1 kahve fincanı sıvı yağ
•1,5 su bardağı süt
•1 paket kabartma tozu
•3 su bardağı un
Üzeri

•1 paket muzlu yada vanilyalı puding
•2 paket tart jölesi
•arzuya göre istenilen meyveler

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.Beyazları cam bir kaseye alıp bir fiske tuz ilavesi ile mikserle kar haline gelip katılaşana kadar çırpın.

Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpın.Süt ve sıvı yağı ekleyin.Un ve kabartma tozunu ekleyin.En son yumurta aklarını ilave edip ,tahta yada plastik bir kaşık yada spatula ile yumurta akını yavaşça karıştırarak hamura yedirin.

Margarinle yağlanıp unlanmış bir dikdörgen borcama döküp 175'C de 40 dk kadar pişirin.Keki fırından ,kürdanla pişip pişmediğini kontrol ederek çıkarın.

Pudingi 3 su bardağı sütle pişirip biraz ılınınca kekin üzerine dökün.Puding soğuyunca üzerini doğranmış meyvelerle kaplayıp ,üzerindeki tarife göre hazırlanmış 2 paket jöleyi üzerine dökün.

J%3F%3FLE.jpg

enfes görünüyor
tatlı şeylere bayılırım zaten
ellerinize sağlık
en kısa zamanda denemek istiyorum..

yaptım bunu :)

tarifini az değiştirerek yaptım.

kekin hamuruna çilekli nesquik koydum. üzerine çilekli puding. ve çilek ve muz dizdim. şimdi biraz soğusun üzerine çilekli jöle dökücem:)

teşekkür ederim tarif için :)

yaptım bunu :)

tarifini az değiştirerek yaptım.

kekin hamuruna çilekli nesquik koydum. üzerine çilekli puding. ve çilek ve muz dizdim. şimdi biraz soğusun üzerine çilekli jöle dökücem:)

teşekkür ederim tarif için :)

Ben de çoğu tarifi değiştirerek yaparım :1:
Rica ederim, afiyet olsun...

Back
X