Yöresel Tarif julia 'nin karadeniz mutfağı ....

Yöresel Yemekler
benim yaptığım incir reçeli,
1 kg olgunlaşmış yeşil incir,
1 kg şeker,
yarım limon,

hazırlanışı öncelikle incirimizi tertemiz bi hale getiriyoruz sonra sonra 2 ya da 3 lt suyu kaynatıyoruz,incirleri altı delik süzgece koyucaz(üzerine kaynamış suyu heryerine dökünce aksın gitsin)sonra kaynattığımız suyu incirlerin her tarafına döküyoruz.incir sanki haşlanmış gibi bir renk alıyo sonra incirlerin kurumasını bekliyoruz iyice suyu gitsin,kuruduktan sonra incirleri alıyoruz tencereye üzerine şekerimizi döküyüruz ve de limonumuzu koyuyoruz ocağın altını yakıyoruz şurup gibi koyu kıvam alınca altını kapatıyoruz onu da klasik yöntemle anlayabilirsiniz.yani incirin şerbetinden bir kaşık alın biraz soğusun kıvamını anlarsınız arkadaşlar kolay gelsin.ben de bu yöntemi bi teyzeden almıştım yiyenler sanki şekerpare gibi diyorlar yaptığım zaman bu yöntemle yapıyorum afiyet olsun.
not;incirleri doğramadan bütün olarak pişiriyoruz.

benim yaptığım incir reçeli,
1 kg olgunlaşmış yeşil incir,
1 kg şeker,
yarım limon,

hazırlanışı öncelikle incirimizi tertemiz bi hale getiriyoruz sonra sonra 2 ya da 3 lt suyu kaynatıyoruz,incirleri altı delik süzgece koyucaz(üzerine kaynamış suyu heryerine dökünce aksın gitsin)sonra kaynattığımız suyu incirlerin her tarafına döküyoruz.incir sanki haşlanmış gibi bir renk alıyo sonra incirlerin kurumasını bekliyoruz iyice suyu gitsin,kuruduktan sonra incirleri alıyoruz tencereye üzerine şekerimizi döküyüruz ve de limonumuzu koyuyoruz ocağın altını yakıyoruz şurup gibi koyu kıvam alınca altını kapatıyoruz onu da klasik yöntemle anlayabilirsiniz.yani incirin şerbetinden bir kaşık alın biraz soğusun kıvamını anlarsınız arkadaşlar kolay gelsin.ben de bu yöntemi bi teyzeden almıştım yiyenler sanki şekerpare gibi diyorlar yaptığım zaman bu yöntemle yapıyorum afiyet olsun.
not;incirleri doğramadan bütün olarak pişiriyoruz.

Yazdım tarifini canımm çok teşekkür edeirm ananemin ncir reçeline benziyo anlattığın şekilde oda doğranmadan büyük büyük oluyordu koyu kıvamlı saol canım:71:

İlk defa yaptımm..
sadece yediğim bi tattı tarifi felan uydurukk:1: hamuru mayaladımm içine un kavurdumm kendimcee kete yaptımm
Bu da meşhur ketem:17:

Ben kete tarifi arıyorumm..

Trabzonda yemiştim pazarda kadınlar yapıp satıyorlardı içinde un helvası vardı..

Yiyen tadını bilen tarifini bilenn yazarsa çok sevinicem..

Kete karadeniz yöresinde çok yapılır.İçindeki şerbetli un helvası değil. Bildiğimiz yağda kavrulmuş un .

Bizde Gümüşhane , Bayburtluyuz
Akrabalar Trabzon ,Bayburt Gümüşhane ve civarlarında işte :34:

Son düzenleme:
Kete karadeniz yöresinde çok yapılır.İçindeki şerbetli un helvası değil. Bildiğimiz yağda kavrulmuş un .

Bizde Gümüşhane , Bayburtluyuz
Akrabalar Trabzon ,Bayburt Gümüşhane ve civarlarında işte :34:
bnm de anne tarafımda var cnm gümüşhanelik baba tarafım da samsunlu

Yazdım tarifini canımm çok teşekkür edeirm ananemin ncir reçeline benziyo anlattığın şekilde oda doğranmadan büyük büyük oluyordu koyu kıvamlı saol canım:71:

rica ederim canım gerçekten güzel bir reçel tarifi ben bu tarifi ilk yaptığımda herkes beğendi kimisi istedi sonra 3kg kayınvalideme 3kg kendime 3kg annenneme de yapmıştım çok beğenmişlerdi sanada şimdiden afiyet olsun:71::71::71::71:

Ooooo bu sayfa tam bana göre, bundan sonra burayı takip etmeliyim bir karadenizli olarak :66::66:

Fasülye Kavurması...

10 dk fda yapılacak basit bir yemektir acil durumların yardımcısıdır kızlar :16::16:

malzemeler

1/2 taze fasülye
2 adet yumurta
sıvı yağ

yapılışı... ;

Fasulyeleri temizleyip 2'ye, 3'e kesin ve yıkayın. Tencereye alıp kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün. Ilınınca derin bir kaba alın.

Yumurtaları bir kapta çırpın. Tavada sıvıyağı kızdırın. Fasulyeleri ekleyip üzerine yumurtayı dökün. Alt üst kızartıp servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.

oh oh oh olsada yesek :) bayılıyorum buna bi karadeniz gelin adayı olarak :))

Fasülye Kavurması...

10 dk fda yapılacak basit bir yemektir acil durumların yardımcısıdır kızlar :16::16:

malzemeler

1/2 taze fasülye
2 adet yumurta
sıvı yağ

yapılışı... ;

Fasulyeleri temizleyip 2'ye, 3'e kesin ve yıkayın. Tencereye alıp kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün. Ilınınca derin bir kaba alın.

Yumurtaları bir kapta çırpın. Tavada sıvıyağı kızdırın. Fasulyeleri ekleyip üzerine yumurtayı dökün. Alt üst kızartıp servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.

ama bunu fasulye turşusundan yapmıyormuyduk?:)

[ı][sıze="3"]kuymak....[/sıze][/ı]

[ı]malzemeler ;[/ı]

[ı]3tahta kaşığı mısır unu[/ı]
[ı]3 kaşık tereyağı [/ı]
[ı]bir kese uzayan peynir [/ı]
[ı]su ve tuz [/ı]

[ı]bir tavada tereyağı eritilir. Mısır unu konulup penbeleş inceye kadar kavrulur. Tavaya su ve peynir ilave edilir. Peynirin tuzuna göre tuzu ayarlanır. Hafif ateşte karıştırılarak yağını üzerine verinceye kadar pişirilir.
Muhlama (kuymak) tel veren peynirle yapılabileceği gibi hertürlü peynirle veya minci ile de yapılabilir. Dir[/ı]

[ımg]http://www.yukleresim.com/images/58754389101686263171.bmp[/ımg]
bunu mutlaka deniycem

Back
X