k.pederimin ayrımcılığı

Hayatta en sevmediğim şey evlatlar arası yapılan ayırımcılıktır. Hz.Muhammed efendimiz "Evlâtlarınızı öpüp koklarken bile eşit olun" demişken hemde...
Benim eşim evin tek oğlu ama iki damatları kadar değer görmedi. Onlar içeri girince Kv Kp ayakta karşılarken kendi öz oğullarına zerre değer vermediler küçük gördüler eşimi. Eşi olarak çok zoruma giderdi. Hatta damadının yanında kendi öz oğlunu küçücük bir çocuk gibi azarladı (eşim koca adam çocukları var bunu hiç düşünmeden hemde)
Biz yurt dışındayız iki kızı ve iki damadı da onlara yakın otururlar. Yedikleri içtikleri ayrı gitmez onlara hep destek olurlar maddi manevi .. Birgünde demediler ki bu da bizim öz oğlumuz gurbettedir bir derdi bir sıkıntısı var mı? Asla sormadılar üvey evlat muamelesi yaptılar. Benim eşimde sizin eşiniz gibi asla söylemez durumunu .. Oysa ne zorluklar çektik üç kuruş para kazanmak için bu gurbette. Çocuklarım daha küçücüktü buzdolabı alacak paramız yoktu araba garajını buzdolabı niyetine kullandım tam 5 ay.. Çünkü orası soğuktu herşeyi (yoğurdu,sütü,yemekleri vs ) torbalardım pislik fare girmesin diye öyle sabrettim dolap parasını biriktirene kadar ben eşimin arkasından onlara anlattığım halde derdimi yandığım halde dolabımız olmadığını neler çektiğimi dediğim halde oralı olmadılar görmezden geldiler...çok şükür 5 ay sonra buzdolabımız oldu. Eşimin işi yoktu para yoktu alamıyorduk.

Bunun gibi daha niceleri oldu.. hala aynılar yanlarındaki kızlarının çocuklarına ölürler ama oğullarının çocuklarını ise hiç ne arar ne sorarlar kendileri de kızlarıda ... Vefasızlar,paragözler. Oğluda farkında yaptıkları ayırımın. Biz onlardan çok şükür hiçbirşey görmedik Allah bizi onlara muhtaç etmedi asla kendi yağımızda kavrulduk hep. Ama ben Allah'a havale ettim hep birgün yüzlerine vurmadık bize üvey evlat muamelesi neden diye? Sabrediyoruz inanıyorum ki Allah kimsenin ettiği haksızlığı kimsenin yanına koymaz..

Bende inanılmaz mesafeliyim içimden gelmiyor onlarla konuşmak görüşmek. Ben onları eskisi gibi ne arar ne sorar oldum bu durum onları hiç endişelendirmedi bile diyorum ya gamsızlar. Acaba biz hatamı ediyoruz ki bu gelin bizden böyle soğudu uzaklaştı. Oysaki ben haftanın 4 5 günü onları arar torunlarını hep gösterirdim meğersem ben aradığım için varmış onlar, ben çocuklarımı gösterdiğim zamanlar özlemişler torunlarını. Ben iletişimi minimuma indirince onlar ne aradı ne sordu nede özlediler torunlarını. Ben hep kendimi kandırmışım Meğer ay çocuklarımı ne seviyorlar ne özlüyorlar diye.. Ben aradıkça onlar varmış bunu öğrendim ...

Eşimde üzüldüğümün farkında o da üzülür. Uzakta yaşayanların kaderi sanırım bu..

Gözden Irak olunca gönülden de uzak olunuyormuş demek.. Bu da biz gibilerin kaderi demek ki...

Son düzenleme:
Hayatta en sevmediğim şey evlatlar arası yapılan ayırımcılıktır. Hz.Muhammed efendimiz "Evlâtlarınızı öpüp koklarken bile eşit olun" demişken hemde...
Benim eşim evin tek oğlu ama iki damatları kadar değer görmedi. Onlar içeri girince Kv Kp ayakta karşılarken kendi öz oğullarına zerre değer vermediler küçük gördüler eşimi. Eşi olarak çok zoruma giderdi. Hatta damadının yanında kendi öz oğlunu küçücük bir çocuk gibi azarladı (eşim koca adam çocukları var bunu hiç düşünmeden hemde)
Biz yurt dışındayız iki kızı ve iki damadı da onlara yakın otururlar. Yedikleri içtikleri ayrı gitmez onlara hep destek olurlar maddi manevi .. Birgünde demediler ki bu da bizim öz oğlumuz gurbettedir bir derdi bir sıkıntısı var mı? Asla sormadılar üvey evlat muamelesi yaptılar. Benim eşimde sizin eşiniz gibi asla söylemez durumunu .. Oysa ne zorluklar çektik üç kuruş para kazanmak için bu gurbette. Çocuklarım daha küçücüktü buzdolabı alacak paramız yoktu araba garajını buzdolabı niyetine kullandım tam 5 ay.. Çünkü orası soğuktu herşeyi (yoğurdu,sütü,yemekleri vs ) torbalardım pislik fare girmesin diye öyle sabrettim dolap parasını biriktirene kadar ben eşimin arkasından onlara anlattığım halde derdimi yandığım halde dolabımız olmadığını neler çektiğimi dediğim halde oralı olmadılar görmezden geldiler...çok şükür 5 ay sonra buzdolabımız oldu. Eşimin işi yoktu para yoktu alamıyorduk.

Bunun gibi daha niceleri oldu.. hala aynılar yanlarındaki kızlarının çocuklarına ölürler ama oğullarının çocuklarını ise hiç ne arar ne sorarlar kendileri de kızlarıda ... Vefasızlar,paragözler. Oğluda farkında yaptıkları ayırımın. Biz onlardan çok şükür hiçbirşey görmedik Allah bizi onlara muhtaç etmedi asla kendi yağımızda kavrulduk hep. Ama ben Allah'a havale ettim hep birgün yüzlerine vurmadık bize üvey evlat muamelesi neden diye? Sabrediyoruz inanıyorum ki Allah kimsenin ettiği haksızlığı kimsenin yanına koymaz..

Bende inanılmaz mesafeliyim içimden gelmiyor onlarla konuşmak görüşmek. Ben onları eskisi gibi ne arar ne sorar oldum bu durum onları hiç endişelendirmedi bile diyorum ya gamsızlar. Acaba biz hatamı ediyoruz ki bu gelin bizden böyle soğudu uzaklaştı. Oysaki ben haftanın 4 5 günü onları arar torunlarını hep gösterirdim meğersem ben aradığım için varmış onlar, ben çocuklarımı gösterdiğim zamanlar özlemişler torunlarını. Ben iletişimi minimuma indirince onlar ne aradı ne sordu nede özlediler torunlarını. Ben hep kendimi kandırmışım Meğer ay çocuklarımı ne seviyorlar ne özlüyorlar diye.. Ben aradıkça onlar varmış bunu öğrendim ...

Eşimde üzüldüğümün farkında o da üzülür. Uzakta yaşayanların kaderi sanırım bu..

Gözden Irak olunca gönülden de uzak olunuyormuş demek.. Bu da biz gibilerin kaderi demek ki...

benzer durumdayız sizin içinde çok üzüldüm
ama sizinkiler en azından farkındalar. benim k.p ve k.v hep her yerde birlik beraberliğimizle övünürüm evlatlarım birdir der herkese. herkesete öyle bilr. ben bi gün desem ki eşimin teyze ve halasına ayrım yapılıyor desem hemen savunmaya geçerler '' ne ayrımı adam tüm evlatlrını çok sevyor herkesin derdine koşar '' derler eminim ama kimse bilmez içimi.
ben burda okurken anlayamıyordum ama şimdi burdaki tüm kdınları anlıyorum inansın başına gelince daha net anlıyormuş
ben evlenirken herşeyin ucuzuna kaçtık eşim çok baskı yaptı bana en ucuzu olsun babamın durumu yok sıkıntıya düşerse hastalanır diye korkuyorum derdi hep. şimdilik ucuzlarını alalaım sonra biz daha güzellerini alırız demişti ( tabi almadı daha güzellerini )
inanırmısınız gelinliğimi bile ilk girdiğimiz dükkandan aldık sebebi ise bu sıcakta babam yorulur mağaza mağaza dolaşamayalım bu güzel al işte dedi ben ağladım eşim umursamadı :((( ona karşı öyle öfkeliyim ki atamıyorum bana yaşattıklarını heveslerimi içimde kalan ukdeleri :((
böyle olaylar yaşanıncada yeniden alevleniyor sönmediki o ateş çünkü
şimdi herşeyin en güzeli alınıyor k.pederim bu kızı istemediği halde hiç bişey demiyor çok pahalı o olmasın demiyor eşime bunun hesabını soruyorum e hani üzlürdü baban şimdi niye üzülmüyor diyorum
benim genç kızlık hayallerimin içine ettiniz diyorum hatta ve hatta eşimden ayrılmayı bile düşünüyorum hazmedemiyorum kimse kıskançlık yapıyosun demesin yapmıyorum inanınki kıskançlık değil ama bana yapılan haksızlığıa tahammül edemiyorum lütfen akıl verin

arkadaşlar çok doluyum sizlerle paylaşmak istiyorum
eşimin ailesi abileri hepsi memleketteler. biz eşimle ayrı şehirdeyiz. k. pederim bi kaç evi ve kendi işlettiği bir dükkanı var
onlar hep bir aradalar evli abileride babalarının maddi desteği altınalar ayrı işleri var oda k. pederimin desteği ile kurulmuş işler ama fazla getirisi olmadığı için k.pederim maddi anlamda hep destektir onlara. özellikle en büyüğüne. ama bize herhangi bir destekleri yok onca borç darlık hep sıkıntı çekerek atlatmaya çalıştık .eşim aç kalsa bile ne ailesine söyler ne yardım bekler. aile olarak kardeşler felan çok bağlılar birbirlerine k.pederim evlatları arasında kavga vs. olmasına mahal vermemiştir. büyüğü hariç her birine haksızlıklar yapılıyor en çok ta benim eşime uzakta diye yada hep babasını düşünür üzülür o yüzden eşimi hesaba bile almıyolar. diğer kardeşlere de ayrım var ama yine de ortadaki pastadan azda olsa paylarını alıyolar ama biz malesef :(( ve k. validem her yerde tüm evlatlarım eşittir diyerek övünür güya hepimizi bir tutuyor. ama biliyoruz ki maddi destek olarak ayrım var ama ses çıkarmadığımız için belkide ayrım yapmıyormuş gibi davranıyolar. he diceksiniz ki evlenmişsiniz kendi ayaklarınız üzerinde durun . evet bende aynı fikirdeyim öylede yapıyoruz ama diğerlerine destek oluyolarsa bizide düşünmleri gerekmez mi gurbette oğlumuz geçinmeye çalışıyor diye düşünmeleri gerekmez mi mademki düşünülüyor hepsi düşünülmeli bence. her geçen gün sağdan soldan bişeyler duyuyorum hep onlara yeniden yaptıkları yardım para vs. duydukça sinirleniyorum . eşimde üzlüyor ama ben sinirlenmiyim laf etmiyim diye. babam ayrım yapmaz benimde herşeyde hakkım var bzim durumumuz onlardan iyi gibi şeyler söylüyo. artık ona söylemiyorum bişey oda üzülüyor çünkü . siz olsanız yerimde nasıl davranırdınız.okuduğunuz için teşekkür edrim

En büyük abisiyle arasında bilmediğiniz bir şey olabilir mi?
Bu konuya çok önem gösteren biri bunu göz ardı etmez sanırım.
Ama yine de keyfi dahi olsa onun bileceği şeydir.
Kızmasanız eğer kendi fikrimce adamın mal varlığını “pasta” olarak sıfatlandırmanız pek hoşuma gitmedi açıkçası.
Nasıl olmuş o mal? Miras kalmadıysa çalışmış, çabalamış.. Siz de aynısını yapın.
Size muhtaç değil diye şükredin ayrıca.

benzer durumdayız sizin içinde çok üzüldüm
ama sizinkiler en azından farkındalar. benim k.p ve k.v hep her yerde birlik beraberliğimizle övünürüm evlatlarım birdir der herkese. herkesete öyle bilr. ben bi gün desem ki eşimin teyze ve halasına ayrım yapılıyor desem hemen savunmaya geçerler '' ne ayrımı adam tüm evlatlrını çok sevyor herkesin derdine koşar '' derler eminim ama kimse bilmez içimi.
ben burda okurken anlayamıyordum ama şimdi burdaki tüm kdınları anlıyorum inansın başına gelince daha net anlıyormuş
ben evlenirken herşeyin ucuzuna kaçtık eşim çok baskı yaptı bana en ucuzu olsun babamın durumu yok sıkıntıya düşerse hastalanır diye korkuyorum derdi hep. şimdilik ucuzlarını alalaım sonra biz daha güzellerini alırız demişti ( tabi almadı daha güzellerini )
inanırmısınız gelinliğimi bile ilk girdiğimiz dükkandan aldık sebebi ise bu sıcakta babam yorulur mağaza mağaza dolaşamayalım bu güzel al işte dedi ben ağladım eşim umursamadı :((( ona karşı öyle öfkeliyim ki atamıyorum bana yaşattıklarını heveslerimi içimde kalan ukdeleri :((
böyle olaylar yaşanıncada yeniden alevleniyor sönmediki o ateş çünkü
şimdi herşeyin en güzeli alınıyor k.pederim bu kızı istemediği halde hiç bişey demiyor çok pahalı o olmasın demiyor eşime bunun hesabını soruyorum e hani üzlürdü baban şimdi niye üzülmüyor diyorum
benim genç kızlık hayallerimin içine ettiniz diyorum hatta ve hatta eşimden ayrılmayı bile düşünüyorum hazmedemiyorum kimse kıskançlık yapıyosun demesin yapmıyorum inanınki kıskançlık değil ama bana yapılan haksızlığıa tahammül edemiyorum lütfen akıl verin

Yok arkadaşım ne farkındalar? Onlarda biz evlat ayırmıyoruz diye geçinirler sağda solda. Görümceler sahte sahte facebook a benim çocuklarımın resmini profil yapar çok nadir. Şaşırırım ve kızarım ! Niye mi ? İşleri güçleri hava benim çocuklarımı sırf gösteriş için kullanıyorlar herkez desin ki ne duyarlılar ! Niye arayıp sormuyorlar yeğenlerini sevmek aramak sormaktır özlemektir. Karnım tok ucuz numaralar ...

Benim eşimde,senin eşin gibi ailesine kıyamadı hiç.. Onlar bana 10 yaptı çirkinlik benim eşim sustu bide sinirini benden aldı (dayak) onlara gücü yetmedi bana yetti. O nedenle soğudum ailesinden. Onların yüzünden çok dayak yedim ben.

Baktım koca ezdiriyor beni kendini onlara kıyamıyor haksızsınız demiyor ben girdim devreye ben kendi kendimi korudum kolladım savundum ezdirmedim kimseye. Allah'ta onların hatasını yanlışlarını hep bana gösterdi yakalattı. Ne oldu kaç kez özür dilediler benden. Kendileri utandı
Dişimi çok fena gösterdim benim yanımda hele bir laf etsinler anında lafı vururum yüzlerine. Hiç altta kalmam.
İnanılmaz resmi ve uzağım mesafeliyim. Onlardan öğrendim :) eskiden saftım bilmezdim hep arar derdimi paylaşırdım. Çok emek verdim ilişkimize onlarla ama baktım onlardan tık yok bende kesip attım.. Tek taraflı aşk bile insana acı verir. Hiç birşeyin tek taraflı olmaması Lazım. Hep ben hep ben yoruldum. Onlar bana aynı değeri vermiyorlarsa bende ederi kadar davranırım .. Olur biter..

Senin eşin sizi zor duruma sokuyor. Hakkını arayamıyor o da susuyor aman kırılmasınlar aman üzülmesinler ne alaka arkadaş ana-baba değiller mi ? Tabîki evlatları için yeri gelir sevinir yeri gelir üzülür yeri gelir de fedakarlık yapmalılar.. Eşinin yüzünden herşey senin içinde ukde kalmış suçlu eşin.
O ailesini şımartmış üzgünüm.

En büyük abisiyle arasında bilmediğiniz bir şey olabilir mi?
Bu konuya çok önem gösteren biri bunu göz ardı etmez sanırım.
Ama yine de keyfi dahi olsa onun bileceği şeydir.
Kızmasanız eğer kendi fikrimce adamın mal varlığını “pasta” olarak sıfatlandırmanız pek hoşuma gitmedi açıkçası.
Nasıl olmuş o mal? Miras kalmadıysa çalışmış, çabalamış.. Siz de aynısını yapın.
Size muhtaç değil diye şükredin ayrıca.

Haddim olmadan birşey sormak isterim. Anne ve Babalar neden ayırım yapar? Kimsenin onların malında mülkünde gözü yok şahsen benim hiç yok tenezzül bile etmem ama eşimin durumu yok ev alacak parayı bile denkleştiremiyor evi satayım kendinize alın dediği halde ben istemiyorum keşke kendimiz alabilsek evimizi. Çünkü kp in evi o, beni bağlamaz İnan zoruma gidiyor evini satıp o parayla ev alma fikri ..
Ama benim anlamadığım neden o miraslarını Yada kaZanımlarını çocukları arasında adaletsizce pay ederler? Bazı babalar sahiden öyle . Misal 3 çocuğu varsa ikisine destek olur diğerine asla olmaz. O zaman adaletli olsun vermiyorsa kimseye vermesin. Veriyorsa da herkeze eşit olsun. Arkadaş buna üzülüyor ..

Ayrıca bir anne babanın durumu iyi ise darda kalmış evladına üç beş yardımda bulunmasında ne sakınca var? Ama doğru ya El kızı var o yer.. İnsan bari torunlarından utanır. Vermekle kimse küçülmez aksine büyür...

çok zor durumlar bunlar. bizim de eşim iki erkek kardeşler. iki de kız kardeşleri var. biz eşimle ikimiz de çalışıyoruz ve kayınpederlerden uzağız . kendi yağımızla kavruluyoruz iyi kötü bir araba aldık. kredi çektik ev aldık. şimdilik ikisinin de borcunu ödüyoruz. kaynımsa kayınvalidelerle altlı üstlü oturuyor ve esnaflık yapıyor. onun eşi ev hanımı. şimdiye kadar aynen bahsedilenleri yaşadım. biz kendi düğünümüzü kendimiz yaptık . borca girdik ev eşyalarını herşeyi kendimiz yaptık. bikaçç sene onları ödedik zaten düğün borçları ve eşyaları kendimiz almasak daha erken ev alırdık. kaynımsa şimdi işleri güçleri batırdı bazen evden kaçıp gidiyor nereye gittiği belli değil. ama kayınpederim şu iki yıl içinde kaynıma dünya kadar destekte bulundu hala da borçları çıkıyor biyerlerden. onları da toparlamaya çalışıyolar ki bukadar kredi borcumuz olmasa bizden de destek isterlerdi ve yine de bir kaç milyar gönderdik. ama kayınpederim 30 milyarlık arabasını sattı, 70 milyarlık arsası vardı onu sattı ve kenarda hac param dediği 10 milyarı bile yedirdi kaynıma ve bekar görümceme de 20 milyarlık arabasını sattırdılar ve 25 milyarlık kredi çektirdiler ki şu an görümcem ödüyor o krediyi. ben senelerdir onun düğününe eşyasınavarana kadar yaptılar diye düşünür ama eşim de okumuş en azından kendi geliri var kendi yağımızla kavruluyoruz derdim . ama şu ikisenede kaynıma bukadar malı mülkü yedirmeleri canımı sıkıyor. bu arada kaynım k.pederin evinde kalırken ben de yıllarca kirada oturdum.

Back
X