k.valideniz sizi gezdirir mi?

çok enteresan bir durum...kendimle kıyaslayınca.benim kayınvalidemde nereye gitse beni çağırır gelmemi ister falan bende bu durumdan rahatsız oluyorum..keşke sizin yerinizde olsam bu konuda isterdim doğrusu bence şikayetçi olmayın

benimkide aynı valla.ama ben biyere gitsem banada seslen gidelim der kendide herbiyere gider ama gitmiyecektimde şöleolduda böle die sankim isteksiz gitmiş gibi hissettirir.benim kayınvalidemin bi kız bi erkek kardeşi var.ben eşimin dayısını 2 kes gördüm biridüğünde biride eşimle gittik evlerine odakar.onun dışında hiçgörmedim.teyzesinide 10 yıldır evliyim hiç görmedim.kayınvalidem ağaç kovuğundamı çıktı bilmem bi akrabasını bile tanımıyorum.benimkide böle bi enterasan işte.hepsi çeşit çeşit işte

beni niye gezdirsin. öyle bir beklendim yok, zatende cok sikilirim kadin muhabbetinden. ev oturmasi benim icin gezmeye girmez zaten:ssz:
annemlede bi yerlere gitmek sikiciydi, hep ayni muhabbet, ya dedikodu ya temizlik " felanca deterjan cok iyi, perdelerimi yikadim, koltuklarimi sildim su kadar kir cikti".
deprem olacakmis diyorlar, felancalarin evine hirsiz girmis" fiks konular.

kayinvalidemlerin muhabettide daha ic bayici , felancalri taniyor musun, dedenin amcasinin oglunun bilmem neyi olurlar :27: her seferinde ayni konu acilir , bisey söylesen cok bilmis olursun konusmasan soguk mesafeli olursun.

en iyisi kendi yasitlarinla takilmak:10:

canım benim kayınvalidem birilerine giderken haber verir.çağırırken de der ki:''kızım haberin olsun diye söylüyorum,sen çalışan bir bayansın gelmek zorunda değilsin.gelmek istersen gel,bekleriz.yoruluyorsan gelmek istemiyorsan da sen bilirsin.''

ben de gerçekten sevdiğim birileri ise giderim.hoşlanmadığım kişilerse gitmem.

senin kayınvaliden biraz ayıp ediyormuş.nezaketen bile olsa davet etmesi gerekir.

benimkide aynı valla.ama ben biyere gitsem banada seslen gidelim der kendide herbiyere gider ama gitmiyecektimde şöleolduda böle die sankim isteksiz gitmiş gibi hissettirir.benim kayınvalidemin bi kız bi erkek kardeşi var.ben eşimin dayısını 2 kes gördüm biridüğünde biride eşimle gittik evlerine odakar.onun dışında hiçgörmedim.teyzesinide 10 yıldır evliyim hiç görmedim.kayınvalidem ağaç kovuğundamı çıktı bilmem bi akrabasını bile tanımıyorum.benimkide böle bi enterasan işte.hepsi çeşit çeşit işte

bizim ki aynı çeşittenmiş canım.ben onların köyüne daha hiç gitmedim ama bana geçen diyor ki "beni köyünüze götür de ot toplayalım".kendisini ben daha önce götürdüm zaten onukine gitmekten ayağım mı arşınlandı da ona da haber vereceğim?son zamanlarda kendisine de gidesim kalmadı zaten hiç.nedir bu beni yalnızlaştırma merakı anlamadım.

Canım beni kendi annem de arkadaşlarıyla buluşmaya giderken götürmezdi ki bunu kayınvalidemden bekleyeyim. Sen de evde oturup durmaktan çok sıkılıyorsan gir bir işe çalış çevre edin onlarla gez veya kurslara git hem kendini geliştir hem de yaşıtın kafadengi arkadaşlar bul. Sana ne kaynananın 60 yaşındaki arkadaşlarından.

Canım beni kendi annem de arkadaşlarıyla buluşmaya giderken götürmezdi ki bunu kayınvalidemden bekleyeyim. Sen de evde oturup durmaktan çok sıkılıyorsan gir bir işe çalış çevre edin onlarla gez veya kurslara git hem kendini geliştir hem de yaşıtın kafadengi arkadaşlar bul. Sana ne kaynananın 60 yaşındaki arkadaşlarından.

canım arkadaşlarım da var kursa da gidiyorum.beni rahatsız eden kvnin bu tavrı.

Kayınvalide'nin gittiği yerlere sizi çağırmamasının nedeni tamamen kişisel bir şey de olabilir.. Araya mesafe koymak istiyor da olabilir sizinle, gelin olarak nasılsınız, bir düşünmeniz gerekebilir. Kafasını dinlemeye gidiyor olabilir...

Son düzenleme:
kızlar ben 5 yıllık evliyim.k.validem habire köylerine,akrabalarına,kızı var başka şehirde tek yaşıyor onun yanına,düğün olur cenaze olur haberimiz olmaz sonuçta onlar benimde akrabam artık ve eşimin de akrabası ama söylemez.bir kere de yarım ağız bile olsa sen de gelmek ister misin demiyor.6 yıldır içlerindeyim daha köylerini görmedim ya bizim gelinimiz 2 yıllık 10 defa geldi köyümüze hem de arkadaşlarıyla.gün falan yapar ama hiç haber vermez ben de gelmek isteyeceğim diye.kendi sürekli gezen ama gezmiyor izlenimi veren,bana da çaktırmadan gezmememi tavsiye eden birisi.şükür ailem yanımda da onlara gidiyorum,onlarla geziyorum vs..

şimdi diyenler olur aman ne yapacaksın k.validenle gezdiğinden ne anlayacaksın diye ama en azından bir teklif edilmez mi ya bir kere olsun.siz de durumlar nasıl merak ettim.:44:

sen istemezsin diye teklif etmemiştir. sen söyle bunları yüzüne ben de geleyim de. belki kadın senden bekliyordur istese söyler diyordur belkide o da dert yanıyordur 6 yıllık gelin bi kere köyünüze geleyim demedi diyordur:) yani sen söyle bence canınıda buna sıkma

Kayınvalide'nin gittiği yerlere sizi çağırmamasının nedeni tamamen kişisel bir şey de olabilir.. Araya mesafe koymak istiyor da olabilir sizinle, gelin olarak nasılsınız, bir düşünmeniz gerekebilir. Kafasını dinlemeye gidiyor olabilir...

Ben de böyle düşünüyorum. Sizi çok kafa dengi bulmuyor olabilir, gittiğiniz yere giyiminizin, davranışınızın, yaşam şeklinizin uygun olmadığını düşünüyor olabilir.Bunlar da normal şeyler bence. Oğlu beğenmiş evlenmiş ama kadın beğenip sürekli birşeyler paylaşmak zorunda değil.

biz kayınvalidemle yapışık ikiz gibiydik... o nereye ben oraya ben nereye o oraya..
eğer eşim yoksa yanımda mutlaka kayınvalidemle giderdim heryere...
ama artık ben hiç biryere gitmek istemiyorum... eskisi kadar gezmiyoruz...
ben gitmiyorum diye o da gitmiyor...

Back
X