Dolmalar Sarmalar Kabak Çiçeği Dolması (Resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
363
Fransa
bir tavaya ,sogan ve yagi koyup kavuruyoruz, uzerine salca, ve bulguru koyup karistiriyoruz, yaklasik bir bardak su koyup pisiriyoruz ,bulguru pisirmezsek( cicek cok ince oldugu icin disi pisiyo ici pismiyo)oyuzden pisiriyoruz
kabak cicegini yikayip ,fazla olmucak sekilde, ciceklerin icine koyup kapatip tencereye diziyoruz
uzerini fazla gecmicek sekilde salcali su dokup ,yaginida ekleyip kaynatiyoruz, kaynayinca altini ,kisip yavas yavas pisiriyoruz,
AFIYET OLSUN

Son düzenleme:
kabakcicegidolmasi1.jpg

kabakcicegidolmasi2.jpg

kabakcicegidolmasi.jpg

a.s. cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook a.s.

Son düzenleme:
çok ilginç bi dolma ilk defa gördüm ama oo çiçiğein dışı tüylü oluyo pişince gidermi tüyü bide neden içi pişmio öle mi yencek

çok ilginç bi dolma ilk defa gördüm ama oo çiçiğein dışı tüylü oluyo pişince gidermi tüyü bide neden içi pişmio öle mi yencek

canim disi tuylu ama batmiyoki, pisince oluyo zaten belli olmuyo ,ici pismiyo derken sen yanlis anlamisin ,veya ben duzelttim ,yani bulguru pisiriyoruz, pisirmezsek ,cicek ince oldugu icin ici pismez disi piser anlaminda dedim canim,
aslinda cok kisiler yemesede ,duyulmustur, bende en son 6 sene olmustu yiyeli ,cicek falan gordugumuz yok ,bi arkadasin bahcesine gittim bugun ordan toplayip yaptim

Ellerine sağlık.Çok yerde gördüm duydum ama bir türlü yemek nasip olmadı;çiçek ya hani olur mu acaba? diyoruz:) eminim lezzetlidir;güzel görünüyor...

Ellerine sağlık.Çok yerde gördüm duydum ama bir türlü yemek nasip olmadı;çiçek ya hani olur mu acaba? diyoruz:) eminim lezzetlidir;güzel görünüyor...
evet canim cicek ama tadi harika ben bayiliyorum ama bunu bulmak mesele tabi ,bulabilirsen sende dene canim
ellerine saglik.inanki görünce agzim sulandi.bu tada 11 yildir hasretim desem bana cok acimazsiniz demi?:a015::çok üzgünüm:
hayir canim acimam bende 6 seneden fazla olmustu bunu yemyeli ,cok severim ama ,cicegi bulmak sorun ,insallah bulunca yaparsin sende
ben çok severim bu dolmayı...tabi annem yaparsa...:))

eline sağlık...
annen cicek bulunca yapar canim ,merak etme merci
Ben bu dolmayı,pirinçle ve çiğden yapıyorum,çokta güzel oluyor.
İç malzemeyi hiç pişirmeden,suda bekletip açılmalarını sağladığım çiçeklerin içine dolduruyorum,kısık ateşte pişiriyorum.gerçekten güzel ve lezzetli bir yemek oluyor.
Paylaşımın için tşkler canım,bulgurlusunuda deniyim bidahaki sefere.
canim senin tarif ettigin sekilde yapiliyo ama ,oncelerde yerdim sanki bana ici pismemis gibi gelirdi ben oyuzden pisirdim ,dedigin gibi suda bekletince olabilir, bide pirincle degilde ,bulgurla daha guzel oluyo, gerci herkesin damak tadi farkli ,cicek bulursan bidakine dene bulgurlusunu ,seninde ellerine saglik olsun canim

ah anam ne cok severim en son gecen sene yedim buralarda goremiyoruzki cicegi yiyelim biz bunu doldurup cicegin bol oldugu zamanlarda dondurucuya koyarizki canimiz cektikce pisirir pisirir yeriz ama uzerine sarimsakli yogurtta olcak degmeyin keyfime agzimin suyu akti kizzzzz ellerine saglik

ah canim ya biz normal bulamiyoruzki dolaba koymaya bulalim ,valla bu 20 taneydi bunu zor bulduk
artik sende buralara geldikten sonra yiyemezsin bende seneler oldu yemeyeli:çok üzgünüm:
evet sarmisakli yogurtta super oluyo uzerine :dance:,
nasil belli oluyo dimi hemseri oldugumuz :roflol:

asıl püf noktayı söylememişsiniz... kabak çiçeğini sabah 6 dan önce toplayacaksınki kapanmasın...Gündüz toplarsan ağzını açamazsın...

bayiliyorum bu yemegecokacimcoook ... Türkiye´ye her gittigimizde saolsun yengemler yapar... Buaralarda bulamiyoruz kabak ciceklerini...:çok üzgünüm:
Birde kabak gülünün cacigi cok güzel oluyor..cokacimcoook.

Aksam aksam canim cektikaydirigubbakcemile3

evet canim gulu sabah erkenden toplarsan dolma yapiliyo, gec olunca cicekler solunaca az bulgurla cacik yapiliyo dedigin gibi oda nefis oluyo
ah su bizim yemelerimiz yokmu, hepsi bir birinden lezzetli, iste boyle yurt disinda olunca cok seyden mahrum kaliyoruz,

Süper yaaa kime söylesem one diyodu yaşasın bilen birileri varmış. Bizde baayılırdık Kayseri'deyken bahçeden toplardı anacık yapardı erkenden.Şimdi nerde burda kabaaaaaakk nerde çiçeğiiiiii..

aynen canim ,bende kac seneler sonra yedim ,simdi avrupadayim hele burda imkansiz,
ancak koye gidenler ,veya bahcesi olanlar yababilir, bizde bakariz oyle :)

ben yaptım fakat bir buruk acılık vardı neenini anlayamadım sebebi neolabilir acaba toplarken büyük bal kabaklarınınkinide toplamıştım ondan olurmu lütfen kızlar okuyunca bana cevap verirseneiz mutlu olurum hoşçakalın

tadı mükemmel ötesi bşy cidden..bikere yedim tadı damagımda hala.ben üzerine sarımsaklı yogurt koymuştum çok güzel oldu..

Back
X