Kabarık İyileşen Dikiş İzi (Keloid-Hipertrofik Skar) oluşumunu nasıl önleyebilirim? Tedavi Yöntemleri nelerdir?

Stemina

Aktif Üye
Pro Üye
10 Kasım 2024
2.220
6.621
73
25
Merhaba hanımlar,

Ben bacaktan ameliyat oldum. Dikişler alındıktan sonra normal bir dikiş izi görünümü vardı. Daha önce bir ameliyat tecrübem olmadığı için bu iz için bir şeyler kullanmam gerektiğini bilemedim. (sanırım ne yaparsam yapayım yine kabarabilirmiş) Zamanla bu dikiş izim kabarık (cilt seviyesinden daha yüksek) ve kırmızı bir hale geldi... Buna dikiş izinin iyileşirken kabarması deniliyormuş.

Omzumda da yıllardır kırmızı bir kabarıklık var. Annem aşı olduktan sonra oluştuğunu söylemişti. Keloidin nasıl göründüğünü araştırdığımda, omzumdaki izin de keloid olduğunu öğrendim...

Yakın zamanda bacağımdan tekrar ameliyat olacağım, aynı yerden kesecekler. Bu sefer dikiş izimin kabarmaması (keloid-hipertrofik skar oluşturmaması) için neler kullanabilirim? Eğer yine oluşursa da bu kabarık izi geçirebilecek tedaviler var mıdır? Sizler neler yaptınız? Dikiş izi en azından cilt seviyesine gelsin... Bilen ve deneyimleyen kişiler yazarsa çok mutlu olurum

Son düzenleme:
İzi anlamanız açısından internetten örnek görsel buldum. Benim izim de aynı boyutlarda sadece daha koyu bir tonda. Cilt seviyesinden kabarık ve kaşıntı yapan bir iz... Eğer bu izlere bir tedavi yöntemi varsa olacağım, ürün varsa da kullanırım ve sonuçları sizlerle de paylaşırım. Bilgisi olanların beni yönlendirmesi yeterli.

Son düzenleme:
Bende de maalesef hipertrofik skar var öncelikle bir cilt doktoruna gidin gösterin iğne vuruyorlarmış veya farklı tedavi yöntemleri varmış bir danışın bende iğne tedavisine gitmeeyi düşünüyorum kabarıklık iniyormuş deri seviyesine geliyormuş iz onun dışında contractubex krem var eczanelerde satılıyor onu kullanabilirsiniz birde kremi alırsanız onunla birlikte yaranıza sürekli masaj yapın masaj yaparak yaranın kabarıklığının gittiğini gördüm bir sürü kişide bende 1 2 haftadır yapıyorum kabarıklık azalıyor gibi geldi bana bir deneyin isterseniz lazer tedavileride varmış giden bir kaç kişi görmüştüm internette.Aloe vera da iyi geliyormuş diye duydum ama denemedim. umarım iyi bir sonuç alırsınız. Bende iğne tedavisi olmaya gittiğimde tekrardan sonuçları sizinle paylaşırım geçmiş olsun

Cildimiz yarayı kötü iyileştiriyor bu konuda baya şanssızız. Çocukluktan kalma keloid izim var yıllardır geçmiyor. Ameliyat dikiş izim de ilk aylar incecikti bir anda kabardı hipertrofik skar haline geldi. Silikon medikal bant, dediğiniz krem kullanmadığım ürün kalmadı ve bunları erken dönemde dikişler alındıktan sonra kullandım ama yine de iz kabardı.
Dediğiniz iğne yöntemini biliyorum son çare ben de gideceğim umarım işe yarar. Bu konuyla ilgili haberleşmek isterim umarım iyi sonuç alırsınız. İzin kabarıklığı cilt düzeyine gelse yeter, o kabarık görüntü hem kaşındırıyor hem rahatsız ediyor bilirsiniz zaten. Konuma cevap yazdığınız için de teşekkür ederim. Foruma üye olduğunuz sürece isterseniz haberleşiriz

Olur tabiki haberleşelim ben böyle bir sorunum olduğunu benlerimi aldırdığımda öğrenmiştim gerçekten bu konuda çok şansızsız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…