Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Kabarık kuru ve mısır püskülü saçlarım

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

_gulucuk_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2009
62
0
86
Giresun
biliyorum bırcok benzer konu var ama herkesın sac özelliği farklıdır dıye dusunerek actım yenı konuyu. 18 yasındayım bu zamana kadar hıc saçlarıma bakım felan yapmadım acıkcası okuldu sınavdı dersti derken ama artık üniversiteye de başlıcam hem de kendımı ıyı hıssetmem ıcın saclarımın güzel ve sağlıklı gorunmesını ıstıyorum.
saçlarım sırtımın ortalarında en son hazıranın basında saçlarımı kestırdım ama bi düzelme olmadı.kuru kabarık düzleştirince çok cabuk elektrikleniyo şeklı bozuluyo ve uçları mısır püskülü gibi oluyo ve ve çok sertler zaten sürekli saçlarımı düzleştirmiyorum sadece her gün önlerindeki kısa saçlarıma kullanıyorum. bana saçlarım için önerebileceğiniz şeyler varsa çok mutlu olurum ya :10::16:

hangi şampuanı ve kremi kullanıosun???

bnmkilerde seninki gibydi hatta kestirmeye karar vermiştim ve konu da açtım hatta ama galiba düzeldiler ve sadece uçlarından aldırcam şuan...

bnde öyle yağlarmış bakımlarmış çok yapmam...şuan down understan fruit kick mavi olan şampuanı kullanıyorum yumuşacık yapıyor...durunun saç kremini kullanıyorum kim ne derse desin süper bnce bnm diyen markaya bin çeker hem de ucuz hatta şampuanım bitsin duru şampuanı deneyecem...elidorun keratinoloji serisinden boyalı saçlar için olan saç maskesini aldım...haftada 2 defa duşta saç kremi yerine onu kullanıyorum....çıkıncada sarıkızın serumu var ama bn onu öneceden aldığım gliss şişesi vardı hani duş sonrası fısfıslardan bitmişti biraz serum ve çoğuna su koydum çalkalayıp uçlara sürüyorum ve şuan saçlarım yumuşacık ve kabarmıyor...

fruit kick mavi: 7 tl
duru saç kremi: 3,5 tl
elidor keratinoloji maske: 20tl ( 4 ay gider kesin)
sarıkız serum: 12tl ( ama sulandırıp sıktığım için 1 yıl gider heralde 3 aydır kullanıyorum daha yarısına bile gelmedi)

head shouldears ın 2 sı bır arada kuru ve yıpranmıs saçlar için olan sampuanını kullanıyorum.saç kremı de kullanmıyorum arada avondan aldıgım turuncu elektriklenmeyi önleyici saç kremını kullanıyorum o da pek bi işe yaramıyo sanırım :)

saç kremi kullanmadan saçlarının yumusaması cok zor.badem yagı ve zeytin yagını karıstırıp saçında 3 4 saat bekletebilirisn bu yumuısatır ama banyoda da saç kremini sçaında bende 5 10 dk bekletirsen daha iyi olur

bende aynı şekilde duşta iken tararım birde ıslak iken bir ara saç ıslak iken taranmazmış kuru iken taranması gerekirmiş yoksa kırık olurmuş ben bu kurala bir uydum saçlarımı hep kuru iken taradım saçlarımdan sürekli çatır çatır sesler geliyordu saç kırıkları aldı başını gitti saçlarım acayip kuruydu bunu yaparken bir ara tesadüfen birşey keşfettim yüzüme süreceğim krem aniden fışkırdı amaya kıyamadım saçıma bulaştırdım tabi saçım yağlı oldu ama yıkayınca saçımın yumuşadığını farkettim sonralarıda saçımı ortadan falan ayırınca saçlarım uçuşuyordu havalara doğru yatışşın diye o saçlar az elime yüz kremini sürüp ovşturup saçlarıma sürüyordum sende bunun faydasını görebilirsin krem yağlı olmalı bildiğin el yüz kremi hani ar.........diye başlayan varya o sonra bana saç kremleri nedense fayda etmiyordu ama annemin boya kutusundaki saç kremi ipek gibi yapıyordu onun bir damlası yeterli oluyor 2 hafta aralılarsa onu kullanıyordum şimdi eski sistemime geri döndüm ıslakken bir defa tarıyorum ipek gibi yumuşacık saçlarım var ama eski tafsiyeleri uygularken saçıma tarak girmiyordu saçlarım çok uzundu tararken kolum yorulurdu anneme tarattırırdım senin gibi keçi saçların var derdi halbuki eskiden öyle değildi şimdi saçlarım eskisi gibi oldu birde saç tarama konusunda tavsiyede bulunayım kuru sert saçları olanlara bunu hep bilirim ama uygulamazdım üşengeçliğimden sanki daha zormuş gibi saçımı baştan aşağı çekiştire çekiştire yola yola tarardım ama doğu şekil önce saçın kuyruğunu yana alıp yavaşça tarayacaksın açılana kadar sonra baştan aşağı

aynı sorunu bende yaşadım kuaförüm sağolsun saçlarımı yaktı :( ınstagramda tesadüf denk geldi hergün canlı yayın falanda yapıyorlar bi takip et bence
çok iddialılar ürünlerinde bende aldım kullandım çok çok çok memnun kaldım bi dene yada dediğim gibi bi takip et 724 güzellik diye bir ınstagram sayfası

Back
X