Kabızlık konusunda yardım lütfen.

huzun_cicegi73

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2010
1.305
17
158
39
ben yaklaşık 2 yıldır dvmlı kabızım ve bu kabızlık sonucunda çatlaklar meydana geldı tuvalete gıtmek işkence oldu benım için hem çatlakların ağrısı hem kabızlık ustunede kanama mahvettı benı ustune bıde gaz sancıları bu konuda bılgısı olan arkdaşalrdan yardım istiyorum...

Aynı sorun bende de 2.5 yıldır var..İçmediğim ilaç bitki yağ kalmadı nerede ise..Aile hekimimiz genel cerraha ya da gastrolojiye gidip muayne olup tedavi başlamam gerektiğini söyledi..Ama korkudan gidemiyorum :25:

Gaz için önereceğim kesinlikle rezene alıp demle..

arkadaşlar bende 8 yıldır kabızlık var. son 1 yıldır hergün kabızdım hiç geçmedi.hemorodler çatlaklar çıktı. 2 gün önce ameliyat oldum çünkü çok ilerlemişti. çatlakda 6 aydır vardı geçmedi. şu an çok iyiyim. iyiki ameliyat olmuşum ağrım olmadı ameliyattan sonra. sadece bugün ilk kez tuvalete çıktım yanma oldu ama geçti. kabızlık için nihayet bir ilaç fayda etti 5 mayıstan beri kullanıyorum ilacı ve 10 gündür kabızlık baya azaldı. tri.... f.. diye bir ilaç. yardımcı olabilmeyi çok isterim size çünkü çok çektim ben bu kabızlıktan ve hemorod ve çatlaklardan. doktorum çok iyi bilginiz olsun. sırf ona güvendiğim için özelde yaptırmadım ameliyatımı. boşuna kimseye ameliyat demez haberiniz olsun.

ben aralık 2010 da kabızlık yüzünden çatlak çıktı her tuvalete çıktığımda ağlıyordum. biçok krem fitil kullandım geçmedi. şubatta kuzenimin önerisiyle deü hastanesindeki doktora gittik. başka doktor olsa hemen ameliyat edelim derdi para için. ama bu doktor ilaç karışımı verdi ve 8 hafta kullandım. ilacın etkisi süperdi 1 haftada ağrılar azaldı 1 ay sonra dahada azladı ve iyileşiyordu. çok iyi bir ilaç. 2 ay sonra kontrole gittim çatlak iyileşiyor dedi. ama benim iç hemoroid dışarı çıkmıştı onu alalım dedi bende eğer kötü olursam gelirim dedim.bi süre sonra ben çok kötü kabız oldum yine çatlakda iyileşemedi bu kabızlık yüzünden. gastro uzmanı bir doktorum var ona gittim ilaç verdi kabızlığım iyi olmaya başladı.sonrada gittim ameliyat oldum kurtuldum.

ben aralık 2010 da kabızlık yüzünden çatlak çıktı her tuvalete çıktığımda ağlıyordum. biçok krem fitil kullandım geçmedi. şubatta kuzenimin önerisiyle deü hastanesindeki doktora gittik. başka doktor olsa hemen ameliyat edelim derdi para için. ama bu doktor ilaç karışımı verdi ve 8 hafta kullandım. ilacın etkisi süperdi 1 haftada ağrılar azaldı 1 ay sonra dahada azladı ve iyileşiyordu. çok iyi bir ilaç. 2 ay sonra kontrole gittim çatlak iyileşiyor dedi. ama benim iç hemoroid dışarı çıkmıştı onu alalım dedi bende eğer kötü olursam gelirim dedim.bi süre sonra ben çok kötü kabız oldum yine çatlakda iyileşemedi bu kabızlık yüzünden. gastro uzmanı bir doktorum var ona gittim ilaç verdi kabızlığım iyi olmaya başladı.sonrada gittim ameliyat oldum kurtuldum.

Upssss geçmiş olsunnn

doğadan'ın form çayını önerebilirim, bir bardağa 2 poşet koyup içiyorum, 6 saat sonra etkisini görüyorum. limonlu ve kayısılı olanların tadı da fena değil... kendimi bildim bileli boşaltım sistemim çalışmaz, 10 günü gördüğümü bilirim, ilaçlar kullandım, keten tohumu kullandım neler neler yaptım, bir tek bunun faydasını gördüm.

Kesinlikle dogadanin form caylari ise yariyor. Ama suyu cok sicak olmasi lazim iyice demlenmesi icin. Ben de senelerce cektim kabizlik ve siskintikten. Cok sukur bu caylar sayesinde ben de normal hayata dondum. Bu caylari bulana kdr denemedigim yontem, tedavi kalmamisti. En son ameliyat demislerdi, iyi ki olmamisim. Bi poset limonlu form cayi iciyorum aksamlar, sonra da 1 fincan kayisili form cayi dogadanin. Bi kac saate kalmadan etkisini gosteriyor :66:

arkadaslar geçmiş olsun öncelikle gercekten çok, zor bi durum. kayısı veya kayısı suyuda çok iyi geliyor, ben çok faydasını gördüm denemenizi tavsiye ederim.

ben begunisi ilk içtiğimde faydasını gördüm ama ikinci içtiğimde banyoda düşüp kalmıştım tansiyonu düşürebilir dikkat evde yalnız olmayın

doğumdan sonra bendede aynı problem vardı ve doktorumun tavsiyeleriyle kurtuldum her sabah aynı saaatte sıkışmadığn halde vcye git otur dedi,her gün kayısı yada hoşafını içiceksin sebze yiceksin ekmek tüketimini azaltıcaksın her akşam sıcak çorbayla öğününe başlıcaksın sıcak suyu leğene doldurup üzerine oturucaksın bide şurup vermişti adı duphalac dı galiba ama çok etki göstermişti çok geçmiş olsun diyorum arkadaşlar kötü bir rahatsızlık zor inş kısa zamanda tedavi olursunuz

cimcimem cok tesekkur ederim kendi adima o surubu y.disinda buldum doktora danisacagim onaylarsa alirim..bu ara yeni bir kesfim var %100 siyah uzum suyu ne zaman icsem iyi geldi birde kayisini cigneyip suyla yutuyorum o da iyi gelmisti bir digeri de incir muhtesemdi.bir insan wc gidince mutlu olurmus valla bunu ogrendim..

tatlım harika bir şurup görümccem 1 hafta ççıkamadığını söylemişti verdim kıyamadım ertesi gün çıkmış teşekkür etti yanlız o değil diğerlerininde çok faydasını gördüm incir kayısı kiraz vs hep yedim ekmeği azalttım bu yani bide bağırsakları küstürmemek lazım hergn aynı saatte çıkmalıki alışsın dimi geçmiş olsun tatlım

düzenli olarak kefir içmek işe yarıyor ama öyle hemen deneyip bırakmak fayda etmez ben istisnasız her gün içiyorum hiç kabızlık sorunu çekmiyorum

kızlar bendeki sorun ise kabızlıkda değil tam ama afedersınız büyük abdestim oldugu halde ıkınma gelmiyor sanki yaa:58:bagırsaklarmı az calsıyor acaba napsam bilemedim o form caylarıda cok zayıflattı beni:59:

Gunde 2yada 3 sefer 15 er adakika sicak suda oturmalisiniz.bu makati cok rahatlatiyor.ayrica makata surulen kremler var anestol ozellikle ii geliyor.form cayi,gun kurusu kayisi,kefir ve musliler bagitsak hareketlerini aettiriyor.ama sicak suya oturmak sart.deneyin faydasini goreceksiniz.

Makat çatlakları dışkı yumusak dahi olsa kanamaya neden olur ayni sey benimde basima geldi catlaklar normalde lazerle yakiliyor ama ben Daflon isimli bi ilac kullandim ve cog sukur catlagim kapandi ama kabizligim hala devam edio ne yapcam bilmiyorum :(

Back
X