Çocuk Hastalıkları kabızlık

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

esma3a3a

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
184
8
96
Bursa
bi kaç gün sonra 4.ayımız biticek.yaklasık 20 gündür kaka yapamıyo bebeğim.iki günde bir popaya sabun sokup cıkartıyoruz.başka hiçbişey fayda etmedi.ne yapcagımı şaşırdım.doktor ilaç verdi oda iyi gelmedi.neden oluyo acaba?beslenme düzenininde bi değişilikte yapmamıştım ama.bi sorun var ama ne?

canım poposuna sabun sokmayın yazıktır duphalac şurup kullanın düzenli olarak öyle geçer

bence de sabun kullanmayın canı çok yanar sabun yakar acı acı

20 gündür kaka yapamıyorsa bi sorun var demektir
doktorunuzun verdiği ilaç işe yaramadıysa tekrar gidin bence
bizimde kabızlık sorunumuz vardı 3. ayıydı sanırım yada 2buçuk tam hatırlamıyorum
sabun denedim sonra pişman oldum
bi ilaç verdi doktor,şuan ayağımda kızımı salladığım için ismine bakamıyorum :)kızım uyuduğunda bakıp yazarım
o fitil işe yaradı bizde
sürekli ilaç vermek istemedim,kulak çöpüne zeytin yağı sürüp poposuna sokuyordum biraz o zaman yapıyordu
seni telaşlandırmakda istemiyorum ama 20 gün çok uzun bir zaman bence hemen doktora gidin

doktorumuz kuru kayısıyı haşlayın sonrada suyunu bebeginize verin önerisinde bulundu şükür bizim böyle bir problemimiz yok ama kabız bebeklere yapmanızı öneririm.

kızım uyur uyumaz bende yattım unutmuşum isim yazacağımı kusura bakma
SUP. GLİSERİN KANSUK-K süppozituar
ilacın ismi bu. fitilin yasını vermiştim ben

kaka sert mi oksa cıvk mı? yani kabızlık mı bağırsak tembelliği mi? ikisi farklı durum... ama mamalarına zeytin yağı koy ve sabun yerine kulk çöpü y da derecenin ucuyla uyararak yaptır... benim kızımda bğırsak tembelliği vardı. 3 ay kadar sürdü. hep ben yaptırıyordum. alışkanlık yapar dediler. bazen fitil koydum ama genelde derecenin ucuyla vazelin sürerek uyarıyordum. sonra 3 -4 günde bir yapmayabaşladı. şimdi sebze corbaları diye düşünüyorum her gün rahatlıkla yapyo. çok şükür. zor günlerdi kızım için..

biz çok çektik kabızlıktan hala ara ara tekrarlıyor...çok farklı tedaviler ilaçlar denedik ama...en önemlisi eğer bebek emiyorsa annenin durumu eğer sizde de kabızlık problemi varsa önce kendi sorununuzu çözün (ki bizde durum böyleydi)...sindirim için gerekli enzimler anne sütünden geçer bebeğe eğer yeterli değilse sorun devam edeceketir...
arkadaşların yazdığı gliserin fitili çok etkili uzun süreli kabızlık durumlarında rahatlatmak için kullanın ama sık olmasın barsakta tembelliğe neden olur...fitilsiz yapamz hale gelebilir.
duphalac şurup ya da debridat kullanılabilir ama tabi doktor tavsiyesiyle...biz de bunlar çok işe yaramamıştı bizi asıl kurtaran osmolak şurup oldu..içerikleri aynı aslında ama bu şurup çok iyi geldi kızıma...
ve sert kaka yapıyorsa muhakkak poposunda sıyrıklar olmuştur...canı yandığı için kaka yapamayacak ve kabızlık devam edecektir...saf zeytin yağı sürün..ya da doktorunuzun tavsiye deceği pomatları...

inşallah kısa sürede geçer...benim kızım da bir ara 15 gün yapmamıştı...uzun süreli kabızlık olabiliyor ama durumu kronikleşmeden çözmek lazım.
siz de bol su ve kayısı kompostosu tüketin...

inşallah yardımcı olabilmişimdir..geçmiş olsun...

merhaba benım kızımda 20 gündür yapmıyor kakasını çörek otu yağı kulllanmaya başladım iyi geliyormus birde humananın meyve çayı var iştahsızlık ve kabızlık için doktor tavsiye etti ona başladım bugün aklınızda bulunsun

birkaçgün önce kabızlık için doktora gittik yavrum yapamıyodu yazık en sonunda kan geldi meger catlak olmus aglayarak yaptı neyse doktora götürdüm bunun üzerine tahlil filan yapıldı ve sonuç: İNEK SÜTÜ ALERJİSİ VE TOZ ALERJİSİ cıktı oglumda hemde inek sütü cok ciddi derecede dedi cok yüksekmiş bence cocugunuzu bi doktora götürün erken teshis co önemliymiş insallah düzelir Allah yardımcınız olsun

Back
X