Kabus Gibi Günler

kumandapili

♀️
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2018
697
1.870
113
Merhaba sevgili kadınlar, nasılsınız? Ben pek iyi değilim. Geçen haftalarda babannemi kaybettik. Zor oldu benim için, hepimiz için. Aynı gün yaşadığımız ilçede büyük bir felaket oldu, tarım arazileri yerle bir oldu, insanlar öldü, gök yarıldı sanki. O günden beri her gün aynı şekilde, sürekli fırtınalar, hortumlar, sürekli bir yağmur. Bir yandan gelen giden, eş dost, akrabalar, zaten çok yaşlıydılar, kurtuldu gittiler... Bugün aynaya bakarken dik duramadığımı hissettim, yaşlanmışım. Memleketin hali, kaybımızın acısı derken... Akşam üstü gelen giden ara verince uzanmıştım, bu sefer de depreme uyandım, iki üç saniye daha sürse akıl sağlığımı yekten yitirecektim. Bu arada yarın için de okullar tatil oldu yine burada, uçup gitmesin çocuklar diye herhalde... Kendimi sıkmaktan, omuzlarım kollarım tutmuyor artık. Ne biçim bir dünya oldu burası, düşük bütçeli Hollywood efektli ucuz bir distopyada yaşıyorum sanki. Öyle işte. Paylaşmak istedim. Yapılabilecek bir şey yok tabiki, beklemekten başka. Teşekkür ederim derdimi paylaşanlara.
Ek olarak, sürekli gündemde patlıcan biber fiyatları var ya.. İnanın buradaki çiftçilerin emeğini dahi karşılamıyor o fiyatlar. İnsanlar burada uyumuyor günlerdir. Başka geçim kaynağı arıyorlar, çünkü ekip dikebileceğimiz pek bir yer kalmadı...

Çok sağolun, Antalya'nın bir ilçesindeyiz. Gerçekten tüm dengeler alt üst, hiç ciddiye almıyorduk küresel ısınmayı bilmem neyi..

Geçmiş olsun,babaannenizin mekanı cennet olsun..Allahtan geliyor ve tek yapabileceğimiz dua allah yardımcınız olsun

Hakketen mevsimler değişiyor aralıksız yağmurlar sürekli kapalı hava vs insanı psikolojik olarak etkiliyor tabi.
İnsanoğlu doğayı mahvetmesinin bedelini ödüyor,keşke şu buz devri dedikleri gibi tekrar yaşansada dünya kendini resetlese.
https://www.ismitekno.com/2017/12/bilim-insanlar-uyard-2030da-buz-devri.html
https://t24.com.tr/haber/30-yil-icerisinde-dunyayi-buz-devri-tehlikesi-bekliyor,526029

Çok geçmiş olsun. Allah bir daha göstermesin. Seneye her şey düzelir toparlarsınız inşallah.

Çok sağolun, böyle durumlarda insan ne yapacağını da bilemiyor. Dualarınızı, dileklerinizi esirgemeyin.

Antalya cidden beni de korkuttu.
Orada degilim ama internette videoları görünce bile çok üzüldüm.
Allah yardımcınız olsun.
Ülkede zaten tarim,çiftçilik bitmişti dogal afetler üzerine tuz biber oldu.

Ülke icin ekstra bir sey dememe gerek yok,iyiye gittigini hic görmedim hep daha kötüye gidiyoruz ne yazik ki

Çok geçmiş olsun ve de başınız sağolsun.
Çok büyük sınanıyorsunuz belliki. Allah yardımcınız olsun.

Allah kolaylık versin .Depremi duyunca daha da uzuldüm .Ne olacak bu memleketin hali böyle .Fındik tarlalarini seraları portakal bahcelerini de sel götürdü gitti bu yıl .
Doğa affetmiyor demekki .

Artık geri dönüşü olur mu bilemiyorum, ama her konuda dikkatli olmamız lazım. Düşünsenize çocuklarımıza nasıl bir dünya bırakacağız..
Şaka gibi geliyor bize ama yaşanıyor. Daha da kötüsü her an olabilir. Artık Survivor'u falan bırakıp ciddi önlemler almamız lazım...
Çok sağolun bu arada, dostlar sağolsun...

basınız sagolsun
gecmıs olsun
zor gunler gerıde kaldı sakin olun ustesınden gelınır duzluge cıkılır

Back
X