• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaç ay denediniz ?

zuhallik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2021
8
0
36
38
Merhaba Arkadaşlar,
35 yaş üstü olup kaç ay deneyerek hamile kalabildiniz? Lütfen sorumu cevaplayabilir misiniz?

Merhaba ben 37 yaşındayım. 6 aydir istiyoruz ama olmadı. Önce ki dönemlerde gebelik kaybim var. Amh değerim düşük. Doktorum bu ay da olmasa hsg istedi. Siz kaç yaşındasınız? Kaç aydır çocuk istiyorsunuz?

Bende 37 yaşındayım 7 aylıkta evliyim geçen ay doktora gittim 35 yaş üstü 6 ay sonra kontrole gitmeli diyorlar hayatımda hiç sigara içmedim alkolde özel günler harici içmem kilomda evlilikten sonra aldım ama 59-58 bandında bunların etkisiyle hormon değerlerim hepsi iyi çıktı doktoru. Hsg istedi ve çekildim geçen ay ve oda temiz çıktı çok şükür eşiminde test sonuçları iyi çıktı hsg ile beraber folik asit omega 3 demir sınırda olduğu için demir ve d3 ampul alıyorum ayda bir eşimde ekstra takviyeye başladı 6 ay doğal yolla denememi söyledi doktorum bu değerlerle ama şöyle birşey var ovülasyon testi bence yapılmalı uygulamalar genelde doğru evet ama gecikme olan aylardan sonra yumurtlama şaşıyor mesela bu ay hsg sonrası gecikme olur deniliyordu yumurtlama olması gereken tarihten iki gün sonra yumurtlamam oldu bu durumda ben 7 aydır evliyim ama doğru günü tutturmadımı baz alırsak son üç aydır doğru günleri yakalıyorumdur. Biraz uzun tuttum kusura bakmayın 35 yaş üstü okuyacakların içini karartmaması adına yazmak istedim aslında olur bnm kırk yaşında arkadaşım doğurdu yakın zamanda çokta güzel anne oldu hepimizde oluruz bence :)

Son düzenleme:
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ben 38 yaşındayım ve 4 aydır deniyorum. Bu süreçte çok yoruluyorum. Dün bir arkadaşımla konuştum 39 yaşında o bir ayda hamile kalmış. İçkin sigaram yok kilom da yok egzersiz de yapıyorum. Doktora gittim 6 ay dene dedi ama sonrası için de bilemiyorum tüp bebek vesaire yaptırmak istemiyorum çok yorucu süreçler. Muhtemelen değerlerimde problemler var keşke değerlerime baktırsaydım ama doktor muayene ederken bakalım bile demedi şimdi de yurtdışına taşındım. Reglim de azaldı eskis gibi değil biliyorum stres yapmamalıyım ama nasıl olacak bilemiyorum . Regl olduğumda kaynar sular başıma dökülüyor sanki sürekli olumsuz düşünceler içine giriyorum…

Kader kısmet biliyorum ne hikayeler var yaş yaş diye öyle korkuttular ki sanki benim artık çocuğum olmayacakher şeye geç kaldım. Arkadaşlar benim gibi kadınlar çoktur çalışmaktan çocuk istendiğimin bile farkında değildim. Şimdi çocuğu olanlara öyle imreniyorum ki anlatamam. Düşinme strse girme nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Buraya da yazdık ki benimle aynı duygudaki insanlara ulaşabilmek…

Bence işe değerlerinize ve hsg çektirmeyle başlayın sizle beraber eşinizde sperm testlerini yaptırsın bir yerden hızlı şekilde başlayın yani aslında şu tedbir sizden takdir allahtan yaşımızdan kaynaklı öteleme şansımız pek yok maalesef bende giderken çok korktum değerlerim filan kesin kötü çıkıcak dedim bu oluyor önlenemiyor stress yapma diyorlar ama bu çok mümkün değil ya maalesef her ay olmayınca çok üzülüyoruz ama bu üzüntü stress yaş farketmeden herkes yaşıyor iyi düşünüp iyi yapalım kendinizi down etmeyin bu yaşlarda bu sitede etrafımızda da çok örnek var içinizi ferah tutun ☺️

Teşekkür ederim :) Değerlerime baktıramam şimdilik dediğim gibi taşındım be burada böyle hizmetleri almak Türkiye kadar kolay değil. Umarım hepimiz için bunlara gerek kalmadan hamile kalırız :(

Lütfen hamile kaldığınızda bana da yazın beraber aynı süreçte olmak çok iyi hissettiriyor. Ben de bu ay yumurtlama tarihlerime ekstra dikkat ederek ilerleyeceğim. Bir farkı inşallah olur.

Tabi paylaşırım bende umut arıyorum birine umut olursam ne güzel olur :) hsg çekilen ay ve 6 ay gebelik olurmuş mesela durmadan bunu yaşayanları okumak istiyorum inşallah sizede ben umut olurum tavsiyem yumurtlamanızı kaçırmamanız adına ovülasyonuda kullanın stress yapıyor diyorlar ama biz zaten stres yaşıyoruz her koşulda ☺️ akıntı takibi ile beraber ovülasyon yapıyorum ben ve bu şekilde regl günümüde doğru hesaplıyorum inşallah kolaylıkla hayallerimize kavuşuruz

Back
X