Kaç gün kaç saat gidilmeli?

Kalenderender

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
377
165
18
36
Ablam dogum yapmak üzere. Kayinvalidesi yaninda kalacak daimi. Onlarda kalacak. Cocuk bakmak için sehirdisindan istanbula tasindi. Sorum şu. Ablama ne kadar gitmeliyim. Yillik izin almami bekliyormus. Almayacagimi ogrenince bozuldu. Cunku yillik iznim az. Kayınvalidesi kayinbabasi orda kalacak gece gündüz. Benim ne zaman ne kadar gitmem uygun olur sizce. Evliyim bu arada. Kendi evimin ve kısmen de babamın evinin sorumluluğu üzerinde. Kimseyi kırmak incitmek istemiyorum. Bu işin normali nedir.

Kaynanası varsa yanında, onunla bebekle ilgilenebilecek biriyse hiç kalmanıza gerek yok ilk gün kalırsınız aynı şehirdeyseniz akşam evinize gidersiniz..
Hastaneye gideceğim zaten. Eve geçince de goderim yanına tum gun dururum ama haftada kac gun gitmem gerek acaba. Surekli gelceksin artik benden cikmazsin filan diyor. Bu git gelleri haftada kac gun yapmam gerek. Kac hafta devam etmem gerek. Esimle de ziyaret ederiz ama onu da devamli goturemem. Bir yada iki kere de eşimle gideriz.

Valla hiç böyle hesaplarım olmadı.
Yeğenimi ne zaman özlersem , arar müsait mi ? diye sorarım ve giderim.
Ablanızla aranızda bizim gelinimizle olan kadar bir samimiyet yok mu?
Sizi zorlaması da bana çok saçma geldi.

Bence yıllık izninizi almayın. Ablanız şımarıklık yapmak istiyor sanırım. Ne diye sürekli onda olasınız ki. Herkesin kendi evi, hayatı var. Size güvenip bebek yapmadı sonuçta. Kv de de yanındaymış. İlk gün gidin sadece. Sonra da 1 ay içinde gidersiniz. 40 okutursa onla birleştirip gidin hatta 2.ye. Başka şehirden her hafta gidilmez. Gerek yok.

Valla hiç böyle hesaplarım olmadı.
Yeğenimi ne zaman özlersem , arar müsait mi ? diye sorarım ve giderim.
Ablanızla aranızda bizim gelinimizle olan kadar bir samimiyet yok mu?
Sizi zorlaması da bana çok saçma geldi.
Simdi soyle ki ben ozler giderim o ayrı ama hamileliğin basindan beri o kadar kiymetli bir cocuk oldu ki ne yapsam alinacak ne yapsam kirilacak gibi geliyor bana. O yüzden sorma geregi duydum. Ablama kalsa yillik izne ayrılıp onda yatıp kalkacagim. Daha once konu açmıştım. Kedisi dogum yapmadan hamile kalmamami istemisti. Aylardır cocugum da olmuyor zaten. En cok kendi cocugunun sevilmesini istiyordu. Simdi ben ne yapsam yetmeyecek ne yapsam kusur olacakmis gibi geliyor. O sebeple soruyorum.

Bence yıllık izninizi almayın. Ablanız şımarıklık yapmak istiyor sanırım. Ne diye sürekli onda olasınız ki. Herkesin kendi evi, hayatı var. Size güvenip bebek yapmadı sonuçta. Kv de de yanındaymış. İlk gün gidin sadece. Sonra da 1 ay içinde gidersiniz. 40 okutursa onla birleştirip gidin hatta 2.ye. Başka şehirden her hafta gidilmez. Gerek yok.
Ayni sehirdeyiz. Biraz uzak sadece evlerimiz. O uzakta oturuyor herkese. Oyle tercih etti. 1 saatten biraz fazla sürüyor yol.

Simdi soyle ki ben ozler giderim o ayrı ama hamileliğin basindan beri o kadar kiymetli bir cocuk oldu ki ne yapsam alinacak ne yapsam kirilacak gibi geliyor bana. O yüzden sorma geregi duydum. Ablama kalsa yillik izne ayrılıp onda yatıp kalkacagim. Daha once konu açmıştım. Kedisi dogum yapmadan hamile kalmamami istemisti. Aylardır cocugum da olmuyor zaten. En cok kendi cocugunun sevilmesini istiyordu. Simdi ben ne yapsam yetmeyecek ne yapsam kusur olacakmis gibi geliyor. O sebeple soruyorum.
ikiniz aynı şehir misiniz şehir dışı mı anlamadım
şehir dışıysa zaten sık sık nasıl gideceksiniz
şehir içiyse canınız hangi sıklıkla gitmek isterse

ablanıza dünyada birtek onun anne olmadığını tek de onun çocuğu olmadığını
herkesin kendi hayatı olduğunu nazik ama net bir dille söyleyin

yıllık izin almaya gerek. sizin yıllık izninize mi güvenip doğurmuş.
Tum ihtiyaclarini kayinvalidesi karsilar zaten. O konuda bir sorun yok. Ablam biraz ilgi delisi oldu hamilelikle birlikte. En çok kendi çocuğu sevilsin sevgi bolunmesin diye benim çocuk yapmamı istemedi mesela. Babama da doğum yaptığında yillik izne ayrılmasını söylemiş. Isin ozu nasıl kırmadan hallederim bu konuyu.

Hatırladım konunuzu o zaman bir önceki yorumum hükümsüzdür. Keyfiniz ne zaman isterse o zaman gidin Dünya ablanızın etrafında dönmüyor malesef.

Tum ihtiyaclarini kayinvalidesi karsilar zaten. O konuda bir sorun yok. Ablam biraz ilgi delisi oldu hamilelikle birlikte. En çok kendi çocuğu sevilsin sevgi bolunmesin diye benim çocuk yapmamı istemedi mesela. Babama da doğum yaptığında yillik izne ayrılmasını söylemiş. Isin ozu nasıl kırmadan hallederim bu konuyu.
Sizin hamile kalmanıza ne zaman izin verecekmiş kraliçe:işsiz:

yatılı mı soruyorsun sabah gidip akşam gelmelerini soruyorsun
yatılı gideceksen eğer eşine bir sor danış ne diyecek ona göre gider kalırsın
günlük ise haftada 3 gün ideal kendi evi değil

Bence uyanmışsınız gereği ne kadarsa o kadar yapmaya niyet etmişsiniz.. İyi de etmişsiniz.. Benim kardeşim olsaydınız o şımarık abla ben olsaydım.. Tehlike ve hastalık durumlarımı kardeşim halletse iki de güzel söz söylese sonradan küfretsem bile en son Allah razı olsun derdim

Back
X