Kaç gün kaç saat gidilmeli?

Ben kardesimin dogumunda 9 gun kalabilecegim yaninda, ayni sehirde olsaydik iyice kendini toparlayana kadar her gece kalirdim yaninda.
Kayinvalide asla anne ya da kardes gibi olmuyor ne yazik ki.

Bende bir ablayim. Kızkardeşim var. Hic böyle şımarık olamadım. Keşke olsaydım . Kızkardeşim dişini gecirebildi mesela anneme babama biz ezik kaldık. Saçı da 25 te agarttik.
Yuz vermeyin. Kendinizi de germeyin bos yere. 1 2 defa gidersiniz sonra da 40 mevlid yaparsa gidersiniz.
Ben kıyamazdım kardesime boyle seyler için tripte atmazdım gercekten bazi insanlar sinir bozucu. Ablanız sinir bozucu üzgünüm.

Ben ilk hafta her gün gittim ama yakin oturuyoruz. Gittim
temizliğini yaptim,misafirini ağırladım döndüm. Asla uzun kalmadım zaten annem ilk hafta yanındaydı. Sonrasında iki günde bir gidip evini süpürdüm,misafir gelecekse gittim ama bu gidiş gelişler maksimum üç saati geçmedi.Lohusa kadın dinlensin mantığıyla hareket ettim. Sizin ablanizin zaten kv-kp yanında olacakmış ... Bu yüzden sık gitmenize hiç gerek yok...

Ilk iki gün yada en fazla üç gün kalın yanında belki kv yanında rahat edemez anneliğe emzirmeye adapte olamaz sonralari duruma göre hafta iki gün gider yada gider bi gece kalır diger gun akşama kalmadan evinize donersiniz ilk iki uc hafta boyle takilirsiniz sonra hafta 1 kere sonra iki hafta 1 gidersiniz ama yegeninize kokusuna alışınca evde nasıl durursunuz onu bilmem

Ayni sehirdeyiz. Biraz uzak sadece evlerimiz. O uzakta oturuyor herkese. Oyle tercih etti. 1 saatten biraz fazla sürüyor yol.

O halde 1 ve 2. gün gidin. Sonra da 2 hafta ara ile yoklayın. Çok da sevgi, ilgi göstermeyin bence ortamda. Biraz kendine gelsin. Sonra da iyice mesafeli olun. Size yaptığı saygısızlık zira. O kim ki çocuk istemenize karışsın. Haddini bilmeli.

Tum ihtiyaclarini kayinvalidesi karsilar zaten. O konuda bir sorun yok. Ablam biraz ilgi delisi oldu hamilelikle birlikte. En çok kendi çocuğu sevilsin sevgi bolunmesin diye benim çocuk yapmamı istemedi mesela. Babama da doğum yaptığında yillik izne ayrılmasını söylemiş. Isin ozu nasıl kırmadan hallederim bu konuyu.

yıllık iznimi kendime saklıyorum dersin ne olacak.

Öncelikle kaynanadan ziyade insanın kendi anası kalmalı çünki loğusa rahat olamaz gaz olur akıntısı olur vs, annen kalamicaksa bilemem ama benim ablam olsaydı ben 1 hafta kalır yardım ederdim kaynanadanda korurdum.

Öncelikle kaynanadan ziyade insanın kendi anası kalmalı çünki loğusa rahat olamaz gaz olur akıntısı olur vs, annen kalamicaksa bilemem ama benim ablam olsaydı ben 1 hafta kalır yardım ederdim kaynanadanda korurdum.
Kayinvalidesini kendisi istedi. Kadin aksam kendi evime gidiyim diyor ama ablam izin vermiyor. Kendisinde kalmasını istiyor. Tercih meselesi. Ben dr kadının yanında rahat edemem ki zaten. Kayinbabasi da kalacak bir de.

3 ay once dogum yaptım tum sulalemin yıllık izin almasını istemek hic aklima gelmemistiv:) içinden geldiği kdr git. Madem daimi yardımıcısı var.

Yanlış anlamayın, sanırım annenizi kaybetmiştiniz. Belki o süreçte yanında olmanızı istiyordur. O boşluğu sizinle doldurmak istiyor olabilir. Yıllık izin almanıza gerek yok ama belki kv'den çekineceği anlar olabilir. Sık sık arayın, en azından doğum yaptığı ilk birkaç gün yanında olun. Kalmanıza gerek var mıdır bilmiyorum ama kalabilirseniz hastanede yanında kalın. Özellikle sezeryan doğumsa insan yanında çekinmeyeceği biri olsun istiyor. Onun için çok özel bir an, anne olacak ve ister istemez anneniz aklına gelecek; manevi desteğinizi esirgemeyin.

Tum ihtiyaclarini kayinvalidesi karsilar zaten. O konuda bir sorun yok. Ablam biraz ilgi delisi oldu hamilelikle birlikte. En çok kendi çocuğu sevilsin sevgi bolunmesin diye benim çocuk yapmamı istemedi mesela. Babama da doğum yaptığında yillik izne ayrılmasını söylemiş. Isin ozu nasıl kırmadan hallederim bu konuyu.
Ablanıza sorar mısınız. Ben de yıllık izin alayim mi. Hatta doymazsa istifa edeyim?

ablam doğum yaptığı zaman kv evinde kalmıştı bir süre.. ben de gidip orda 2 gece kalmıştım. Kvsi iyi kadın. Beni sever ben de onu severim. Ama baktığınız zaman benim o evde kalmam pek mantıklı değil. Bu da bir gerçek. Yani gelinin kardeşi, kvnin evinde kalıyor. Kp orda, çoluk çocukları orda, ben de orda.

Size tavsiyem benim gibi abartmayın. Şu an saçmaladığımi kabul ediyorum. En fazla 1 akşam kalin. Sonra gun içinde 3 ya da 4 saatliğine ugrayin. Bence yeterli.

Bu arada ne yapsanız memnun olmayacak. O sebeple memnun etmeye çalışmayın.

Hastaneye gideceğim zaten. Eve geçince de goderim yanına tum gun dururum ama haftada kac gun gitmem gerek acaba. Surekli gelceksin artik benden cikmazsin filan diyor. Bu git gelleri haftada kac gun yapmam gerek. Kac hafta devam etmem gerek. Esimle de ziyaret ederiz ama onu da devamli goturemem. Bir yada iki kere de eşimle gideriz.
Bu olaya da çok sinir oluyorum.

Sürekli gelirsin artık diyor ya.

He oldu canım. Benim kendi evim. Kendi düzenim yok. Eşim yok. Sorumluluğum yok. Senden cikmam artık ne olacak ki?
Sen nasıl istersen.
Sen şartları hazirla. Ben gelip sende dururum.

Yıllık iznimi hayatta ablamla ilgilenmek için harcamam. Allah korusun hastalık vs.olur o zaman kimse söylemeden iznimi alıp yanından ayrılmam ama doğum için neden alayım ben mi doğurdum :KK70:

Yanında hep kayınvalidesi olacakmış zaten ev kalabalık olacak. Siz de ilk günlerde iş çıkışlarında birkaç saat uğrarsınız. Sonra gittikçe azaltın gidişinizi. Bu ablayla uğraşılmaz ya hamilelik zamanına bile karar veriyor.

Back
X