kac kilo aldiniz hamilelikte

eroltugba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2011
524
3
46
Almanya
merhabalar ALLAHIN izniyle bende hamileyim yeni daha ama vücudum cok cok müsait kilo almaya cok korkuom 72 le basladim sonumu düsünemiom sizler minumum veya max kac kilo aldiniz bunlari sonra geri nasil verdiniz gidiyormu hemen yoksa kaliomu????beni aydinlatirsaniz cok sevinirim

bende çok merak ediyorum bu konuyu bende 18+2 haftalık hamileyim şuana kadar hiç kilo almadım ama orjinalimde var zaten:( 82 kg ile hamile kaldım şuan 79 kg'ım sonraları alınıyor kilo diyorlar doğruluk payı ne acaba?
gerçi meleğim sağlıklı sıhhatli doğsunda gerisi çok mühim değilll :49:

selam hamişler
ben ilk gebelikte 50 kiloyla başladım 15 kilo alarak 65 le doğuma gittim
normal doğum yaptım 1,5-2 ay içinde yine 50 kiloya düştüm
kilo vermek için hiçbirşey yapmadım
ikinci gebelikte de 50 kiloyla başladım 13 kilo alarak 63 le doğuma gittim
36 haftalık zorunlu sezaryen oldum şu anda kızım 11,5 aylık
ve ben daha yeni 50 kilo oldum
ama ben biraz kilo almak istiyorum 5 kilo falan
biraz bünye meselesi aslında
siz yeter ki sağlıkla doğurun gerisi zamanla hallolur:34:

bende çok merak ediyorum bu konuyu bende 18+2 haftalık hamileyim şuana kadar hiç kilo almadım ama orjinalimde var zaten:( 82 kg ile hamile kaldım şuan 79 kg'ım sonraları alınıyor kilo diyorlar doğruluk payı ne acaba?
gerçi meleğim sağlıklı sıhhatli doğsunda gerisi çok mühim değilll :49:

yaa cok iyi ben simdiden hamileyim die ne yiyim ac kalmiyim gibi oldum bendaha 4 haftalik ancayim sizin cok güzel özel bi cabanizmi var yoksa???

selam hamişler
ben ilk gebelikte 50 kiloyla başladım 15 kilo alarak 65 le doğuma gittim
normal doğum yaptım 1,5-2 ay içinde yine 50 kiloya düştüm
kilo vermek için hiçbirşey yapmadım
ikinci gebelikte de 50 kiloyla başladım 13 kilo alarak 63 le doğuma gittim
36 haftalık zorunlu sezaryen oldum şu anda kızım 11,5 aylık
ve ben daha yeni 50 kilo oldum
ama ben biraz kilo almak istiyorum 5 kilo falan
biraz bünye meselesi aslında
siz yeter ki sağlıkla doğurun gerisi zamanla hallolur:34:

ay ins.bende öyle olurum yaa cok güzel ins.ama yemedinizmi cok bisi nasil yaptiniz cok merak ettim

hayırlı olsun kızlar bebişleriniz biraz bu iş bünye meselesi bazılarının midesi çok bulanıyor ilk 3-4 ayda zayıflayıp sonra az kilo alıyolar bazılarının iştahı çok açık oluyor daha çok kilo alıyoır ben 30 haftalık hamileyim hiç bulantım olmadı ve ilk 4 ay 2 kilo aldım sonra bu haftaya kadar 7 kilo aldım toplamda 9 kilo oldu dr um bişey demiyo yeterki bebeklerimiz beslensin sağlıkla doğsunlarda gerisi boş

boyle 9 kilo aldim diyenleri okuyunca bana da umut oldu.. 89 kiloyum 80e dusunce calismalara baslamak istiyorum tutana kadar 70 olurum heralde zaten... hamilelikte de mumkunse 10 kilodan fazla almamak istiyorum :((( onca kiloyu vermisken yine sisko olmak :50::50::50: bir yandan da yasim gecicek diye daha da zayiflamayi bekleyemiyorum yaza kadar 70lere dussem ahh ah

hayırlı olsun kızlar bebişleriniz biraz bu iş bünye meselesi bazılarının midesi çok bulanıyor ilk 3-4 ayda zayıflayıp sonra az kilo alıyolar bazılarının iştahı çok açık oluyor daha çok kilo alıyoır ben 30 haftalık hamileyim hiç bulantım olmadı ve ilk 4 ay 2 kilo aldım sonra bu haftaya kadar 7 kilo aldım toplamda 9 kilo oldu dr um bişey demiyo yeterki bebeklerimiz beslensin sağlıkla doğsunlarda gerisi boş

ahhh ben de istiyorum 9 vea 10 kilo nedemekki rüya gibi güzel ins.bende o kadar az alirim

boyle 9 kilo aldim diyenleri okuyunca bana da umut oldu.. 89 kiloyum 80e dusunce calismalara baslamak istiyorum tutana kadar 70 olurum heralde zaten... hamilelikte de mumkunse 10 kilodan fazla almamak istiyorum :((( onca kiloyu vermisken yine sisko olmak :50::50::50: bir yandan da yasim gecicek diye daha da zayiflamayi bekleyemiyorum yaza kadar 70lere dussem ahh ah

ins. cnm ALLAH her isteyene saglikli siggahtli nasip etsin oooohh ins.bende 10 kilo vea max11 kilo alirim

Merhaba kızlar bende şuan 37 haftalık hamişim 75 kg la başladım şuan 94üm.ilk zamanlar bende aynı endişeyi yaşıyodum acaba çok alırmıyım acaba halim nolur diye,evet tombikliğim daha da arttı ama tek düşüncem bebişimin sağlığı olduğundan hayırlısıyla doğum yaptıktan sonra veririm diyorum stres yapmıyorum ;)

bende 52 kiloyla hamile kaldım 69 kiloydum doğuma girerken :9:
17 kilo aldım toplamda,,tabi hemen veremiyorsun ama şimdi kızım 6 aylık 58 kiloyum 6 kilom kaldı onuda veririm heralde :9:
tek tavsiyem sıkıntı yapmayın yoksa bunlar size lohusalık sendromu olarak geri döner :24:

ayy ins.tabi önce saglikta kilo da düsünmeden yapamios biz kadinlar ins.bende 9 vea 10 kilo aldim die öve öve anlatirim

yaa cok iyi ben simdiden hamileyim die ne yiyim ac kalmiyim gibi oldum bendaha 4 haftalik ancayim sizin cok güzel özel bi cabanizmi var yoksa???
benim mide bulantım çok oluyor canım halada geçmedi bende çok yiyorum ama geri gidiyor işte :( bebeğim beslenemez diye çok korkuyorum ama şimdilik herşeyimiz normal çok şükür :) :49: aslında kilo almamak da işime gelmiyor değil ;) orjinalimde var çünkü...umarı sonrasında da çok almam ..
ama kesinlikle özel bir çabam olmadı hatta aksine özel bir çabayı herşeyden yemek için kullandım :)

bu benim ikinci gebeliğim ilkinde 57 kilo ile hamile kaldım ilk 3 ay hiç kilo almamıştım 9. ayımda 82 kiloydum :)) yani 6 ayda 25 kilo almıştım :)) doğumdan sonraki 1,5 senede 57 kiloma ulaştım sonra 7 sene ara verdim kızım 2 yaşındayken işe girdim işe girdikten sonraki 5 sene içinde 68 kilo oldum ve eşimle ikinci bebeğe karar verdik 68 ile hamile kaldım 16. haftamdayım 3 kilo aldım özellikle geceleri çok yememeye özen gösteriyorum 100 leri görmek istemiyorum çünkü :( bünyem kilo almaya o kadar müsaitki korkuyorum işin açıkcası benden 1 yaş küçük kız kardeşim var 1,5 yaşında bir kızı ve kazara bir hamilelikle 1 aylık bir oğlu var ve şimdi 45 kilo düşünebiliyormusunuz iki çocuk annesi ama incecikk :)) işte bünye meselesi arkadaşlar umarım bu gebeliğimde miniumum en düşük kiloyu alırım ama herşeyden önemlisi bebeğimin sağlığı herkese hayırlı hamişlikler ve doğumlar diliyorum

merhabalar ALLAHIN izniyle bende hamileyim yeni daha ama vücudum cok cok müsait kilo almaya cok korkuom 72 le basladim sonumu düsünemiom sizler minumum veya max kac kilo aldiniz bunlari sonra geri nasil verdiniz gidiyormu hemen yoksa kaliomu????beni aydinlatirsaniz cok sevinirim
canım 30 haftalık hamileyim. 72 kg ile başladım (diyet sonrası kilom bu) ilk 6 ay 6 kilo aldım, doktorum başlangıç kilom yüksek olduğu için çok dedi. oysa yediklerim zaten kısıtlıydı asla abartmadım. 7. ayda aynı şeyleri yiyerek malesef 4 kilo birden aldım toplam 10 kg buldu. yani 82 ye geldim. son üç ay çok kilo alınıyor diyorlar ya şehir efsanesi değilmiş kızlar. dr dikkat deyince rejime girdim mecburen riskli gebelikten ötürü, 1 kg verdim, sonra 1 i geri aldım yine 82 yim 1,5-2 ay sürem var doğuma kısmetse. doğuma kadar toplamda 15 kg geçmemek istiyorum. boyuma göre 85 kg üzerine çıkmamam lazım ama mümkün değil gibi .doktorum 8 maksimum 10 kg alabilrsin demişti ama işte malesef bünye meselesi. doğumdan sonra diyetisyene tekrar gideceğim. bebeğime süt için faydalı şeyler ve bana fazladan kilo yaptırmayacak şeyler versin diye. gebelik öncesi o şekilde konuşmuştuk bakalım. kiloyla ilgilenmemin nedeni başta bebeğimin sağlığı. o iyi beslensin sağlıkla doğsun da inşallah, kilolar verilir. yalnız son iki haftadır bel sırt ağrılarım çok arttı ve kilom artmadığı halde daha da ağırlaştım. astımım da var geceleri nefes darlığım çok oluyor. yatakta sağdan sola dönmek bile güç olabiliyor. hani fit olmak fazla kilo almamak değil mesele, ama sağlıkla doğum yapabilmek sağlıklı bebek sahibi olabilmek için bizim kilolarda dikkatli olmak lazım.

canım seni çok iyi anlıyorum inşallah sağlıkla zayıflar ve sağlıkla hamile de kalırsın. ben de gebelikten önce diyetisyenle yaklaşık 14 kg verdim 6 ayda. neredeyse ideal kiloma yaklaşmıştım derken bu arada yaşım 33 oldu ve kontrol için gittiğim dr yumurta rezervlerimi çok düşük buldu. zaten daha önce düşüklerim de olmuştu. o ay çalışmalara hız verdik ve çok şükür ki hamile kaldım. kilo durumum yukarda yazdığım gibi. ve gebelikte kilo birinci derece önemli bir konu. ama daha önce yumurta durumunuz kontrol edilmediyse o da aciliyet taşıyabiliyor. 35 e kadar sorun olmayacağını sanıyordum ama kişiden kişiye değişebiliyormuş. o yüzden gebelik öncesi benim gibi kilo problemi olan arkadaşlara nacizane tavsiyem bir jinekolog danışmanlığında zayıflama-gebe kalma programları oluştursunlar. gebelik öncesi sağlık taramalarını yaptırsınlar ve başka bir nokta da sakın kendi başlarına tv gazete diyetleri eşliğinde kilo verip peşinden hamile kalmasınlar, vücut hamilelikte ihtiyaç duyabileceği besin depolarını tüketmiş olabiliyor. imkanı olanlara gebelikte de diyetisyen öneririm. aylarca yatmak zorunda kaldığım için ben bunu yapamadım ve dr hastane masrafım zaten biraz tuttuğu için bir de diyetisyene gitmek çok cazip gelmedi. ama diyetisyen eşliğinde gayet sağlıklı beslenip aç kalmadan kan değerleri düşmeden 8 kg ile gebelik tamamlayan insanları biliyorum. neden olmasın sizin de olur. yeter ki sağlıkla gelsin bebeklerimiz inşallah.

canım seni çok iyi anlıyorum inşallah sağlıkla zayıflar ve sağlıkla hamile de kalırsın. ben de gebelikten önce diyetisyenle yaklaşık 14 kg verdim 6 ayda. neredeyse ideal kiloma yaklaşmıştım derken bu arada yaşım 33 oldu ve kontrol için gittiğim dr yumurta rezervlerimi çok düşük buldu. zaten daha önce düşüklerim de olmuştu. o ay çalışmalara hız verdik ve çok şükür ki hamile kaldım. kilo durumum yukarda yazdığım gibi. ve gebelikte kilo birinci derece önemli bir konu. ama daha önce yumurta durumunuz kontrol edilmediyse o da aciliyet taşıyabiliyor. 35 e kadar sorun olmayacağını sanıyordum ama kişiden kişiye değişebiliyormuş. o yüzden gebelik öncesi benim gibi kilo problemi olan arkadaşlara nacizane tavsiyem bir jinekolog danışmanlığında zayıflama-gebe kalma programları oluştursunlar. gebelik öncesi sağlık taramalarını yaptırsınlar ve başka bir nokta da sakın kendi başlarına tv gazete diyetleri eşliğinde kilo verip peşinden hamile kalmasınlar, vücut hamilelikte ihtiyaç duyabileceği besin depolarını tüketmiş olabiliyor. imkanı olanlara gebelikte de diyetisyen öneririm. aylarca yatmak zorunda kaldığım için ben bunu yapamadım ve dr hastane masrafım zaten biraz tuttuğu için bir de diyetisyene gitmek çok cazip gelmedi. ama diyetisyen eşliğinde gayet sağlıklı beslenip aç kalmadan kan değerleri düşmeden 8 kg ile gebelik tamamlayan insanları biliyorum. neden olmasın sizin de olur. yeter ki sağlıkla gelsin bebeklerimiz inşallah.

cok haklisiniz hic bu acidan dusunmemistim.. sok diyet yapmiyorum sporla, sebze meyve ile duzgun diyetisyen diyeti yapiyorum. daha once sok diyet denemelerim oldu fakat hepsinde aynen geri aldim hatta fazlasi ile.. o yuzden bu kez ayni hataya dusmemeye kendi kendime soz verdim.
70 civari hamile kalmak benim de idealim oncesinde saglik taramalari vs ne gerekiyorsa yaptiririm daha once ne denemem oldu ne de boyle bir planimiz o yuzden cok da bilgili degilim ne yapilmasi gerektigi hakkinda.. paylasiminiz icin gercekten cok tesekkur ederim..gebelikte diyetisyene gitmeyi ben de dusunmustum hem cok kilo almamak hem de bebegin yeterli besin aldigindan emin olmak icin. simdiden heyecan basti yazinizi okuyunca :) dediklerinizi uygulamaya hemen baslayacagim :31:

Merhaba kızlar bende şuan 37 haftalık hamişim 75 kg la başladım şuan 94üm.ilk zamanlar bende aynı endişeyi yaşıyodum acaba çok alırmıyım acaba halim nolur diye,evet tombikliğim daha da arttı ama tek düşüncem bebişimin sağlığı olduğundan hayırlısıyla doğum yaptıktan sonra veririm diyorum stres yapmıyorum ;)

canim ya evet ben de kilo almayaym diyorum ama bebek oradayken heralde kendimden cok onu dusunecegim icin o kadar da koymaz bana aldigim kilo :emir_bebek:

Back
X