Kacakcilik sucu para cezasina dönüstürülürse memur olunabilinir mi?

Muskara

Kanadım değdi Sevda'ya
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2014
841
578
128
Evet kizlar kuzenimin kacak telefon(lar) yakalatmisti 3 yil kadar önce.

Iki yil önce kpss sinavina girmesi engellenmemisti puani yetmedigi icin atanmamisti. Ama arastirdigim kadari ile kacakciliktan dolayi hapise girersen memur olamazsin ama paraya cevrilip siciline islenirse de memuriyete engel mi? Aranizda bilen var mi? Cok önemli...

Evet kizlar kuzenimin kacak telefon(lar) yakalatmisti 3 yil kadar önce.

Iki yil önce kpss sinavina girmesi engellenmemisti puani yetmedigi icin atanmamisti. Ama arastirdigim kadari ile kacakciliktan dolayi hapise girersen memur olamazsin ama paraya cevrilip siciline islenirse de memuriyete engel mi? Aranizda bilen var mi? Cok önemli...
Hayır olamaz.

657 nolu Devlet Memurları Kanunu der ki;
Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile;
kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin
güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, (...)
(1)
zimmet, irtikâp,
rüşvet, hırsızlık,
dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma,
suçtan
kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak

Son düzenleme:
Hayır olamaz.

657 nolu Devlet Memurları Kanunu der ki;
Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile;
kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin
güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, (...)
(1)
zimmet, irtikâp,
rüşvet, hırsızlık,
dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma,
suçtan
kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak

Mahkum olmadi ki ama para cezasi aldi?

Para cezası aldıysa karar kesinleşmiş demektir. Yani cezası paraya cevrilmiştir. Hukukcu arkadaşlar daha iyi bilir

Benim türkcem cok iyi degil yani mahkum ne demek onu bile tam olarak bilmiyorum. Tahminimce hapis yatmis olanlara söyleniyor galiba. O yüzden kafam karisik.

Arkadaslar yardimci olursaniz sevinirim

hayır memur olamaz. kuzeniniz anladığım kadarıyla kaçakçılıktan yargılanmış ve hakkında para cezasına hükmedilmiş yani yasalara göre mahkum edilmiş, mahkum olmak için verilen cezanın illede hapis cezası olması gerekmez, para cezasıda olabilir.

hayır memur olamaz. kuzeniniz anladığım kadarıyla kaçakçılıktan yargılanmış ve hakkında para cezasına hükmedilmiş yani yasalara göre mahkum edilmiş, mahkum olmak için verilen cezanın illede hapis cezası olması gerekmez, para cezasıda olabilir.

Anliyorum tamam cok tesekkür ederim

Benim türkcem cok iyi degil yani mahkum ne demek onu bile tam olarak bilmiyorum. Tahminimce hapis yatmis olanlara söyleniyor galiba. O yüzden kafam karisik.

Mahkum olmak icin hapishanede yatmaya gerek yok. Mahkum edilmiş ama para cezasına cevrilmiş.

Hayır sadece hapis yatanlara denmiyor. Cezaya mahkum edilmiş denir yani cezası kesinleşip uygulanmış gibi.

Back
X