• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın cinayetleri ve kadına şiddet

albanianishh

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2020
38
32
3
33
Son yıllarda kadına şiddet ve kadın cinayetleri haberlerini medyada çok okuyoruz.
Gerçekten korkuyorum . Bulundugum cevre sebebiyle karşıma çıkanlar hep maço, parasıyla herseyi satın alabileeğini sanan ataerkil saldırgan küfürbaz kültürsüz tiplerdi.

Yanlış seçimler yaptığımın farkındayım. Bu toplumsal bir sorun bence

Kadına şiddet ve kadın cinayetleri neden oluyor ?
Kadınların yanlış partner seçimleri ve ailesinin erkeği eğitememesi ?

Bunlar mı neden ? Yoksa başka derin sebepler mi ?

Son yıllarda kadına şiddet ve kadın cinayetleri haberlerini medyada çok okuyoruz.
Gerçekten korkuyorum . Bulundugum cevre sebebiyle karşıma çıkanlar hep maço, parasıyla herseyi satın alabileeğini sanan ataerkil saldırgan küfürbaz kültürsüz tiplerdi.

Yanlış seçimler yaptığımın farkındayım. Bu toplumsal bir sorun bence

Kadına şiddet ve kadın cinayetleri neden oluyor ?
Kadınların yanlış partner seçimleri ve ailesinin erkeği eğitememesi ?

Bunlar mı neden ? Yoksa başka derin sebepler mi ?
Genelde daha derin sebepler var. Dizi-filmlerde bu tipte erkeklerin yüceltilmesi, mahalle kültürü vs. Ama kişisel olarak ben kadınların da yanlış erkekleri seçtiklerini düşünüyorum. Maço, giydiği eteğe karışan, kadına hesap ödetmeyen, gerektiğinde masaya yumruğu vuran erkek istiyorlar. Sonra da o erkek yumruğu kendilerine vuruyor. Bazen beklenen son o kadar bağırarak geliyor ki...

Ama diğer konunuzda da konuşuldu. Siz de ataerkilsiniz. Abileriniz kredi çekip kral düğünler yapmış.Babanız annenizi kuruş ödetmeden "almış " Sizinde böyle beklentileriniz var. Konuşmak istediğiniz konu sosyologların psikologların onlarca yıldır çözemediği bir konu. Ne yapmaya çalıştığınızı anlayamıyorum A albanianishh

Son düzenleme:
Bu bakis acisi da beni uzuyor.
Kadin öldürülüyor biz yine kadinda suc ariyoruz, yanlis adami mi secti diye :)
Hayir, sorun yanlış adamlarin cok olmasi.

Toplumsal kodlar/tabular, namusu sadece kadinin zannetmek, saygi duymamak, sevmemek yada caresizce sevmek, daha cocukluktan baslayan zirvalar (seni ogluma alacagim, goster amcalara pipini, erkek adam dedigin.... , kizlar ... yapmaz), kelimelerde, cumlelerde (adam gibi, adam akilli, bilim adami, is adami, kiz gibi vs) deyimlerde atasozlerinde her şeyde ogrene ogrene buyuyorlar iste.
Cozum de kadinlarda, duzgun insan egitmek.

Sebebine çok şey sayılır da, sonucunda maalesef daha güzel olanlara daha çok üzülüyoruz. Daha gencecikti hayalleri vardı diyoruz. Elli yaşında bir kadın öldürülünce kimsenin haberi bile olmuyor. Anıt sayaça her sene onlarca ekleniyor maalesef. Ama biz on tanesinin adını bilip onlara üzülüyoruz.

Ama diğer konunuzda konuşuldu. Siz de ataerkilsiniz. Abileriniz kredi çekip kral düğünler yapmış.Babanız annenizi kuruş ödetmeden "almış " Sizinde böyle beklentileriniz var. Konuşmak istediğiniz konu sosyologların psikologların onlarca yıldır çözemediği bir konu. Ne yapmaya çalıştığınızı anlayamıyorum A albanianishh
Umut fakirin ekmeği

Bu çok genel bır konu burda çözümleneceğini sanmıyorum ama düşüncelerı merak edıyorsunuz sanırım.
Bir çok sebebi var bence , yanlış yetiştirilmek ,tv de maço abileri idol olarak görmek , aile ortamı, ruh hastası olmak ,daha sayılacak çok fazla sey var ...

Ama diğer konunuzda da konuşuldu. Siz de ataerkilsiniz. Abileriniz kredi çekip kral düğünler yapmış.Babanız annenizi kuruş ödetmeden "almış " Sizinde böyle beklentileriniz var. Konuşmak istediğiniz konu sosyologların psikologların onlarca yıldır çözemediği bir konu. Ne yapmaya çalıştığınızı anlayamıyorum A albanianishh
Üfürük reis o zaman bi sestir yarabbi kulaklarım çınladı..

Yo kadına şiddet sadece eş ile olmuyor
Aile kızlarınıda öldürüyor
Yada bir erkek evlat annesinede şiddet uyguluyor
Kadına şiddet bir yapının sonucudur
Kader değil bir tercihtir
Daha ılımlı erkekten ziyade kaba şiddete meyilli adamları daha çok tercih ediyor çocukları böyle yetiştiriyoruz

Son düzenleme:
Bu konu öyle bir iki tahminle çözülebilecek bir şey değil ki. Sosyologlar, psikologlar, bilim insanları araştırıp da tam şu sebepten olmuş, alın bu da çözümü diyememiş. Biz nasıl yorumlayalım bunu. :işsiz:

Çok derin bir konu, suçlu kadınlar değil, çözüm erkeklerin hoşuna gidecek tipte bi' feminizm de değil. Kentten taşraya her kadının bilgilenmesi/bilgilendirilmesi gerekiyor

Sigara içiyorumdum, aa eşin biliyo mu kızmıyor mu diyorlardı. Ya da bir yerde iki çay içecez sevgilisine haber vermeler, izin almalar. O kadar basit şeylerle uğraşıyoruz ki hala.

Bir akşam hava karanlık bisiklet sürüyorum. Bir akraba gördü dedi ki kocan nasıl izin veriyor. Dedim kocam benim sahibim değil yaptığım şeyler beni bağlar dedim tabi ne kadar anladı orası malûm

Bu durum pek çok yönden incelenmeli aslında ama en temel faktör aile. Cem Yılmazdı sanırım bir komedyenin bununla ilgili bir videosu vardı. Çocukların cırt cırt bantlar gibi olduğunu, ne ile temas etse ordan bir şey aldığını söylüyordu o videoda. Çok doğru. Evdeki baba figürü, amca, dede, dayı figürü çok önemli. Ev içinde kadının değeri ya da kadının farkındalığı çok önemli. Kadınlar hizmetçi olarak görülüyor çoğu ailede bunu bu platformda da çok okuyoruz. Bir de televizyondaki “kültür” adı altında yapılan dizilere baktıkça, çocukların, kız ya da erkek ayırt etmeksizin, bilinçaltında bu bilgiyle yetişmesi kaçınılmaz. Her şey birbiri ile bağlantılı.

Bir akşam hava karanlık bisiklet sürüyorum. Bir akraba gördü dedi ki kocan nasıl izin veriyor. Dedim kocam benim sahibim değil yaptığım şeyler beni bağlar dedim tabi ne kadar anladı orası malûm
Anlamadı tabi ki. Annem hala der sordun mu izin aldın mı diye. Anne diyorum ne izni neyin izni. 🤷🏻‍♀️

Yo kadına şiddet sadece eş ile olmuyor
Aile kızlarınıda öldürüyor
Yada bir erkek evlat annesinede şiddet uyguluyor
Kadına şiddet bir yapının sonucudur
Kader değil bir tercihtir
Daha ılımlı erkekten ziyade kaba şiddete meyilli adamları daha çok tercih ediyor çocukları böyle yetiştiriyoruz

Bu haberi bu sabah okudum onedioda yapılan yorumlar gibi aile ici bir ensest durum da olabilir o şekilde de infaz edilmiş olabilir...
Aşırı mide bulandırıcı...

Bi keresinde kınalı adadayım binmişim pisinklete 😎üstüme çekmişim kırmızı elbiseyi 😁pedala baktıkça ada alev alıyor 💥tabi o zaman bekarım kimse de bisey diyemedi oyle yani bu da boyle bir animdir

Kravat takıp mahkemede iyi halden ceza indirimi alan erkekler çok güzel örnek oluyorlar.
Doğru düzgün yaptırımlar olsa ciddi anlamda azalacağını düşünüyorum kadın cinayetlerinin.
Adam gidiyor mahkemede karım erkeklik onuruma laf etti öldürdüm diyor tak ceza indirimi..
Bir kadının yaşamının yanında nedir ki "erkeklik onuru(!)"
Onurları batasıcalar.

Cehalet, eğitimsizlik, sünnet düğünleri, gazetelere sarılan pedler, şımartılmış erkekler, oğullarına aşık anneler ve bunun sonucunda partner ve anne arasındaki farkı bilmeyen dengesiz erkekler, konuşmayı bile bilmeyip kavga eden erkeklerin mantıklı; insan gibi yaşamaya çalışan kadınların duygusal ve sulugöz olması, feminizmin ne olduğunu bilmeden "erkeklerden nefret ediyorlar" denmesi, erkeklere dev aynası tutan kadınlar, cinselliğini bilmeyen ve ondan korkan kadınlar, doğurduktan sonra işten ayrılmak zorunda olanın kadın olması, sırf çocuklarına bakacak zamanları olacağı için öğretmenliğin kadına en uygun meslek belirlenmesi... Daha da sayarım ama parmaklarım yoruldu.

Back
X