Kadın Doğum Derneğinden Cumhurbaşkanına 'ihanet' yanıtı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
  • tjod.jpg
  • -

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir düğünde yaptığı 'Doğum kontrolü ile yıllarca ihanet yaptılar' açıklamasıyla ilgili Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD)bir açıklama yaptı. TJOD Başkanı Prof.Dr.Cansun Demir imzasıyla yayınlanan açıklamada şunlar kaydedildi:





    Doğum kontrolü istenmeyen gebeliklerin önlenmesi için uygulanan yöntemlerdir.


    Üreme sağlığı ise istenmeyen gebeliklerin önlenmesi ya da çocuğu olmayan çiftleri bebek sahibi yapmak yöntemleridir. Bu yöntemler insanların istedikleri zaman ve istedikleri kadar çocuk sahibi olmak için uyguladıkları yöntemlerden oluşur.


    Üreme Sağlığının tarihçesi çok eskidir. Eski yazılı kaynaklarda bu konu ile ilgili pek çok yayın bulunmuştur. Tarih boyunca insanlar istedikleri sayıda çocuk sahibi olabilmek ve istenmeyen gebeliklerin önlenmesi için değişik yöntemler kullanmışlardır.


    Küretajı cinayet olarak niteleyen Sn.Cumhurbaşkanı küretajın yapılmaması için , istenmeyen gebeliklerin önlenmesi, yani doğum kontrol yöntemlerinin kullanılması gerektiğini tahmin etmelidir. Bu nedenle doğum kontrolünün neden ihanet olarak algılandığını anlamak mümkün değildir.


    Doğum kontrol yöntemleri eşlerin birlikte rızası ile yapılan yöntemlerdir. Çok çeşitli yöntemler vardır. Biz Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları olarak modern yöntemlerin kullanımını (spiral, doğum kontrol hapı,prezervatif, enjektabl yöntemler,, tüplerin bağlanması) hastalarımıza kendi istekleri ile uyguluyoruz.
    Türkiye gibi özgür, demokratik bir ülkede insanların doğum kontrollerine siyasetçilerin değil kendilerinin karar vermesi gerektiğini düşünüyoruz.


    Bu nedenle ihanet sözcüğünü kabul etmiyoruz; insanlar en iyi bildiği işi, yapmalıdır. Biz Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları olarak hekimlik yapıyoruz.
    http://www.medimagazin.com.tr/ana-s...al&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer
 
Bu nedenle ihanet sözcüğünü kabul etmiyoruz; insanlar en iyi bildiği işi, yapmalıdır. Biz Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları olarak hekimlik yapıyoruz.

kapakkkkkkkkkkk:KK14:
 
Valla bazen susma hakkımı kullanıyorum ama bu konu beni kaç gündür gıdıklıyor:KK14:
Geçim derdini, çocuklara maddi manevi yetebilmeyi de bir kenara bırakalım hadi, diğer gerçekleri konuşalım.

Ülkemizde bir uyuşturucu illetidir gidiyor ve maalesef her geçen gün uyuşturucu kullanan sayısı artıyorken, daha 2 gün önce genç bir kızı fazla çayımız var içmek ister misiniz diyerek içinde nerdeyse öldürücü dozda uyuşturucu madde olan çayla uyuşturulan kız akıllılık yapıp arkadaşına haber vermese organ mafyasının eline düşecekken, uyuşturucu satanların ağa babaları, organ mafyalarının başları yakalanamamışken biz nasıl çocuk doğuralım?

Rızkını Allah verir deyip kadercilik yaptığımızı, üstünü başını eş dosttan tedarik ettiğimizi, okul masraflarını devletin karşıladığını, ahlakını aileler olarak bizlerin verdiğini varsayalım ya sokaktaki tehlikeleri ne yapacağız?
İnsanların çocuk yapma özgürlüğüne el atılmasın, bakacak kadar çocuğu geçtim peşinde her an koşturabilecek kadar çocuk yapma dönemindeyiz artık.
 
Doğum kontrolunden kasıt nedir burda ya? Bunu anlayamadim? Eger kurtaj ise evet zorunlu olmayan kurtaja ben de karsiyim. Ama dogum kontrol yontemleriyse kordon baglatmak disindakilere karşı değilim. Dogum kontrolu tabiki olmali. Bilincsizce çocuk yapilmamali ki diger cocuklarin da rizkindan calinmasin... Herkes ne kadar çocuk yapacagina kendisi karar vermeli bana göre. .
 
Doğum kontrolunden kasıt nedir burda ya? Bunu anlayamadim? Eger kurtaj ise evet zorunlu olmayan kurtaja ben de karsiyim. Ama dogum kontrol yontemleriyse kordon baglatmak disindakilere karşı değilim. Dogum kontrolu tabiki olmali. Bilincsizce çocuk yapilmamali ki diger cocuklarin da rizkindan calinmasin... Herkes ne kadar çocuk yapacagina kendisi karar vermeli bana göre. .

Herkes ne kadar cocuk yapacağına kendi karar verirse; yandaş yoldaş Soma Holding'e nasıl ucuz işgücü sağlanabilir? Yapabileceğin kadar değil bakabileceğin kadar çocuk yapmalı vatandaşlarımız. Yurdumun kadınlarını kuluçka makinesi olarak görülmesinden rahatsızız.

Bir de Meclis Komisyonunda yolsuzluklar yolluluklar konuşulurken; böyle sunni gündemle yaratıp; bizleri böyle tartıştırıyorlar.
 
Back
X