Kadın Doğum Uzmanı Arkadaşlar Bakabilir misiniz

KediKumu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
255
199
103
Merhaba herkese. Bir yakınımla ilgili danışmam gereken ufak bir konu var, görsel yüklemem gerekeceği ve doktor dışında kimseyi ilgilendirmediği için buraya yazamıyorum, okuduğum kadarıyla BDV kurallarını ihlal etmiş olmayacağım için konuyu buraya açmayı uygun gördüm. Uzmanlığını kadın doğumda yapmış olan doktor arkadaşlar, beş on dakika kadar ayıracak vaktiniz varsa lütfen özel mesaj atabilir misiniz?

Olası kafa karışıklıklarının önüne geçmek için zorunlu edit: Arkadaşlar ben kendim de mezuniyetine yakın bir tıp fakültesi öğrencisiyim. Görüşmeden önce yardım etmek isteyen tarafla illa ki birbirimize güvenimizi sağlayacak bilgi alışverişinde bulunacağız. Sonuçta benim de sapık olmadığım ne malum karşı taraf için, öyle değil mi? Hocalarımdan danışabildiklerime zaten danıştım, yeterli olmadığı için buradan da denemek geldi aklıma. Sorun kendi sorunum olmadığı ve yakınımın araştırmamı rica ettiği bir sıkıntı olduğu için başka doktorlara gitme gibi bir seçeneğim yok. Dolayısıyla yardım edebilecek meslektaşlarımı/hocalarımı buradan da aramak istedim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben kendim de mezuniyetine yakın bir tıp fakültesi öğrencisiyim. Görüşmeden önce yardım etmek isteyen tarafla illa ki birbirimize güvenimizi sağlayacak bilgi alışverişinde bulunacağız. Sonuçta benim de sapık olmadığım ne malum karşı taraf için, öyle değil mi? Hocalarımdan danışabildiklerime zaten danıştım, yeterli olmadığı için buradan da denemek geldi aklıma. Sorun kendi sorunum olmadığı ve yakınımın araştırmamı rica ettiği bir sıkıntı olduğu için başka doktorlara gitme gibi bir seçeneğim yok. Dolayısıyla yardım edebilecek meslektaşlarımı/hocalarımı buradan da aramak istedim.

Kendisine bu kadar yakın biri doktorken önce ondan medet ummak daha rahatına geldiği için :) Ve tabi küçük şehir sorunsalı
Bu yaklaşım sizin için tehlikeli değil mi? Sorulara yetebildiğiniz ölçüde cevap verip olmadı bir kaç meslektaşa/hocaya danışmak yeterli. Böyle forumlarda danışacak birini arar durursanız çabuk yorulur ve sıkılırsınız meslekten.

Doktorlar dışında yazanlara son kez cevap veriyorum zira asıl bu yoruyor.

MissCherryBlossom MissCherryBlossom Evet, durum düşündüğünüz türden bir teşhisle ilgili olsa burayla uğraşmam zaten en başından saçma olurdu. Ama bir şey yapılıp yapılmaması ya da bir sonraki adımın ne olması gerektiği konusunda görsel ve hikayeden başka bir şeye pek de ihtiyaç olmayacağını bizzat kendim bildiğim için buradayım. Teşekkür ederim ilginiz için.

Estraven Estraven Endişeniz için teşekkürler; bana gelen her hastaya yaklaşımım bu şekilde olsa ve amacım her seferinde bu kadar sorgulansa eminim mezun olmadan fakülteyi bırakırdım, haklısınız. :) Ama eminim hepimizin hayatında elimizden gelen her şeyi yapacağımız birkaç insan vardır -aile olabilir, arkadaş olabilir, sevgili olabilir vs. Uğraştığım insan böyle biri, o yüzden yardım etmekten gocunmuyorum. Ki zaten yardım sürecinde mesleğim adına da birçok şey öğreneceğimi biliyorum. (Birilerinin yardım istemesinin en güzel yanı da bu zaten; araştırıyorsunuz ve bilgi size ödül olarak kalıyor)

O Osirius Merakınızı gidermek adına, kızlık zarı veya bebekle ilgili bir durum söz konusu değil. Muayeneyi kendim de yapabilecek yetiye sahibim; bebek de kişinin bizzat doktorla halletmesi gereken ve üçüncü şahıslardan yardım alamayacağı açık olan, hassas bir konu.

Bır resım gondereceksın neden nıcın, onları bılerek mı yazmadınız. Bebek demıssınız bebege bır tacız mı soz konusu yoksa

Endişeniz için teşekkürler; bana gelen her hastaya yaklaşımım bu şekilde olsa ve amacım her seferinde bu kadar sorgulansa eminim mezun olmadan fakülteyi bırakırdım, haklısınız. :) Ama eminim hepimizin hayatında elimizden gelen her şeyi yapacağımız birkaç insan vardır -aile olabilir, arkadaş olabilir, sevgili olabilir vs. Uğraştığım insan böyle biri, o yüzden yardım etmekten gocunmuyorum. Ki zaten yardım sürecinde mesleğim adına da birçok şey öğreneceğimi biliyorum. (Birilerinin yardım istemesinin en güzel yanı da bu zaten; araştırıyorsunuz ve bilgi size ödül olarak kalıyor)
Amacınız tuhaf göründüğü için sorgulanıyor. Fakülteyken benden yardım isteyen çok sevdiğim yakınlarım oldu, bildiğimce cevapladım yetemediğim konularda hocalarıma danıştım, o imkanım olmasa hukuk forumlarında sorardım belki ama ihtiyacım olmadı. Hala öğrenciymişsiniz hocalarınıza sormak yerine kadın forumunda fotoğraf gönderecek uzman aramanız biraz tuhaf. Tıp öğrencisi olduğunuzu söylemeseniz burada çok daha sert tepkiler alırdınız sanıyorum. Yönteminiz çok sağlıklı gelmediği için uyarmak istedim. Gerisi sizin bileceğiniz iş elbet.

bir de üstüne hocaları kesmemiş kk'ya gelmiş foto atmalık doktor arıyor (DM'den güven vericekmiş):işsiz:

Ya siz ne kadar korkunç birisiniz, şüphe duymak ayrı böyle alenen sahtekarlikla suçlayıp aşağı görmek ayrı. Böyle negatif yorumlar kusacağınıza zahmet edip biraz forum icindeki mesajlarimi inceleseniz sahtekâr olmadığımı zaten göreceksiniz. Buranin dayanışma değil de konu açan herkesin açığını arama platformuna dönüştüğünü görmek çok, çok üzücü. Kaldı ki doktor değilseniz sizi ilgilendiren hicbir şey de yok ortada.

Evet hocalarım kesmedi çünkü ne yazık ki bazı hocalarımız onlara para kazandirmadigimiz için ders dışı zahmet edip bizimle ilgilenmiyor, iki dakikalarını bizi dinlemeye ayıramıyor. Ayırmak isteyenlerin zamanı olmayabiliyor, hastane malum hepimiz çok yoğunuz. Haftalarca her boslugumda hocanin kapısına gidip nöbet tuttuğumu, umudu kesince kapısının altından not attığımı da bilirim. Size yansıtılandan ibaret değil hayat, buraya her konu açan da liseli ergen erkek değil, düşünce yapınızı biraz değiştirirsiniz umarım.

Back
X