Kadın doğum uzmanına gitmeden önce?

alwaysnforever

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
948
1.555
313
Ankara
Merhaba,

Doğum kontrol hapına başlamak için (gebelikten korunma amaçlı) bir kadın doğum uzmanına görüneceğim. Ne gibi tahliller yapıyorlar? Sabah aç karna gitmek gibi bir zorunluluk var mı mesela kan falan alacaklarda? Randevumu öğleden sonrası için almıştım ama sabah gitmek gerekiyorsa değiştireceğim. Yardımcı olabilir misiniz?
Bir de gidip ben doğum kontrol hapı istiyorum diyince veriyorlar mı

Ben evlenmeden önce gittim aynı şekilde, hiçbir tahlil yapmadı. Bir marka söyledi bununla başlayabilirsin, yan etkileri olursa değiştiririz dedi. Bu kadar. 😅 Siz yumurta rezervlerime vs baktırmak her şey yolunda mı öğrenmek istiyorum diye gidin bence. Eğer tahlil istiyorsanız tabi.

Hiçbir tahlil yapmamıştı bana da hapı önerirken :) ancak yine de genel bir ultrason muayenesi yapar diye düşünüyorum.

Ben de gittiğimde hiçbir tahlil yapmadan direkt başlattı ancak bende yan etkileri başladığını hissediyorum. Bırakacağım o nedenle de. Bunun için gideceğim hafta sonu.

Doktora korunmak için değil de sanki bir problem varmı diye gittiğini söyle, gerekli tahliller yapılsın. Hormon tahlili için adetin 3. günü gidilmesi gerekir, bunun dışında insülin bakmak isterse aç gitsen iyi olur. Korunma amaçlı dersen ilacı söyleyip gönderir, bakmaz tahlil vs

Sağlık ocağı genelde evlenince çağırıp verir hap, prezervatif vs. İsteyenden smear testide alıyorlar. Ama kadın doğuma gitmek en güvenli olanı kesinlikle. Aç olmak gerekmiyor

Merhaba,

Doğum kontrol hapına başlamak için (gebelikten korunma amaçlı) bir kadın doğum uzmanına görüneceğim. Ne gibi tahliller yapıyorlar? Sabah aç karna gitmek gibi bir zorunluluk var mı mesela kan falan alacaklarda? Randevumu öğleden sonrası için almıştım ama sabah gitmek gerekiyorsa değiştireceğim. Yardımcı olabilir misiniz?
Bir de gidip ben doğum kontrol hapı istiyorum diyince veriyorlar mı
Genel muayene amaçlı adetin 2. Günü kan tahlili yapmıştı bana. Ben doğum kontrol hapı almak için gittim dr yumurta kaliten çok iyi doğur modundaydı. Tahlil çok şart değil kronik bir hastalığınız yoksa. Benim vardı doktor kesinlikle önermediğini söyledi ben de kullanmadım

Bende yakında düğünüm olacak inşaAllah
Korunmak için doktora gidince nasıl olacak bilmiyorum konuyu takipteyim

O haplar allah korusun çok tehlikeli trombose yapa biliyor . Kan pırtısı kalbe beyine ciğerlere atarsa sıkıntı . Kan tahlili baktırın . Aman dikkat paldır küldür yazmasın

Bende yakında düğünüm olacak inşaAllah
Korunmak için doktora gidince nasıl olacak bilmiyorum konuyu takipteyim
Gittim ultrason ile baktı alttan. PCOS'un olabilir dedi ama reglim düzenli olduğu için çok üzerinde durmadı. Gebelik düşündüğünde problem yaşarsan o zaman gelirsin bakarız dedi.
Onun dışında korunmak için 3 yöntem saydı seçimi bana bıraktı ama doğum kontrol hapına çok uygunsun dedi (PCOS ihtimali olduğu için ve reglimin çok uzun sürdüğünü söylemiştim 10 gün kadar sürüyor). Ben de doğum kontrol hapı kullanmayı tercih ettim şimdilik. Yasmin yazdı ve nasıl kullanılacağını anlattı. Reglimin ilk günü kullanmaya başlayacağım.
İlk başta biraz gergin olarak gittim açıkçası ama doktor çok tatlıydı sonra gerginliğim geçti. Zaten onların işi bu. Bu arada özele gittim ben.
Size de fikir olsun diye yazmak istedim.Yardımcı olabilmişimdir umarım

Back
X