Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
Çalış para kazan,ev işleriyle ilgilen,çocukla ilgilen kadınlık vazifeni yap.Çok sıkıldım bunaldım artık.Neden tüm yük biz çalışan bayanların üzerinde ya.Çalışmaktan şikayetçi değilim bekarlığımdan beri çalışıyorum.O zamanlar tabi geçim derdi vs. yoktu.Her istediğimi alıyor para bile biriktiriyordum.Ama evlendik ne oldu.Elde avuçta bişey kalmadı.Gider çok yetişmiyor.İstediğim birşeyi alırken düşünür oldum alamaz oldum.Aybaşında para geliyor ertesi gün bitiyor.Neden kocamın yüzünden hep.Kendisi mühendis istese çok güzel işler bulur evi kendi başına idare eder.Ama o ne yapıyor.Eniştesinin işyerinde çalışmaya 1500 e talim etmeye devam ediyor.Bu zamanda bu maaş nedir ki?Ev mi geçindirilir bu parayla.Ev kredisi araba kredisi kredi kartı vs.Gelir gideri karşılamıyorki.Bin defa anlattım.Çocuğumuz 4 yaşında masraflar artıyor yakında kreşe gidecek.Şu işini değiştir.Tamam diyor hala duruyor.6 yıl oldu evleneli bunaldım artık.Ne kıymetli işi varmış ya.Bana güveniyor resmen.Ben oğlum doğduktan sonra 1 yıl çalışmadım.3 yaşına gelene kadarda çalışmaya niyetim yoktu.Bana durduk yere iş buldu.Bir de ben seni zorlamıyorum.Sigortan için çalışmanı istiyorum.İstemezsen çalışma diyor.
Neyse ben o işte hala devam ediyorum çalışıyorum.Ama kendisi hala bir atılım yapmıyor.Sıkıntıyı çekiyor yinede işini bırakmıyor.Ne kıymetli işi varmış.Yüksek maaş alsa neyse o da yok.Hatta düzenli bile alamıyor maaşını.Ben 1000 lira alıyorum 700 ünü ona veriyorum.Deliricem yakında.Bu kadarda olmaz ya.Ben çalışmasam ne yapacak çok merak ediyorum.İnsan karısından para almaya utanır benim bildiğim ama bunda utanma falan yok.Tamam hayat müşterek ama sende bişeyler yap hayat kalitesini artırmak için.Yok ben kadınmıyım erkekmiyim bilmiyorum.Evin geçimini erkek sağlar.Bayan her zaman para vermek zorunda değildir ya.Bıktım usandım ağlamak istiyorum.:2:

Ama az kaldı 2 ay daha sabredicem.Yılbaşında ayrılıcam diyor.Eğer o ayrılmazsa ben işi bırakıcam.Bakalım ne yapacak.Onada açıkça söyleyeceğim.Sen bırakmazsan bu sefer ben bırakıcam.Nasıl geçindirirse geçindirsin.Ben çalışmak zorunda değilim.İnsan bu kadar düşüncesiz olurmu ya.Erkeksin sen yaşın geliyor 40 a.Bu yaştan sonra aileni kendini düşüneceksin önce.Çok bunaldım çooook.

Geçen gün aramış beni.Ben işi bırakıyorum burada çok bunaldım artık sen benim arkamdamısın diyor.Hey Allahım.Bırak dedim ya ben sana zaten hep aynı şeyi söylemiyormuyum.Hala arkamdamısın diyor.Ne kadar cesaretsiz bir kocam var.Görünüşe bakarsan asla sanmazsın.Yeni bir iş kurmayı düşünüyorlar bir arkadaşıyla.Durmadan batarsak batarız deyip duruyor.Ya niye batacaksın adam gibi çalıştıktan sonra böyle söyleyip durma diyorum.Ay kafayı yiyeceğim valla.

her zaman için kadının çalışmasından yanayım ancak sömürülmesinden yana değil!!

eşiniz çok rahat bir tip belli,size iş bulacağına keşke kendi için birşeyler yapsa..paşa torunu galiba,armut piş ağzıma düş istiyor..

ilk defa böyle bir yorum yapacağım ama eşiniz sizin çalışmanızın rahatlığını sürüyor ve taşın altına elini koymuyorsa siz de çalışmayıverin..ya da beklentilerinizi çok net konuşun.başka bir iş imkanı varken daha az gelirli bir işte diretmesi çok saçma.

biraz cesarete ve motivasyona ihtiyacı var bence..yapabilirsin i duymak istiyor gibi..

Ama az kaldı 2 ay daha sabredicem.Yılbaşında ayrılıcam diyor.Eğer o ayrılmazsa ben işi bırakıcam.Bakalım ne yapacak.Onada açıkça söyleyeceğim.Sen bırakmazsan bu sefer ben bırakıcam.Nasıl geçindirirse geçindirsin.Ben çalışmak zorunda değilim.İnsan bu kadar düşüncesiz olurmu ya.Erkeksin sen yaşın geliyor 40 a.Bu yaştan sonra aileni kendini düşüneceksin önce.Çok bunaldım çooook.

Canım eşin daha iyi bir iş bulmadan ayrılmasın daha zor durumda kalabilirsiniz.Orada çalışma şartları daha rahat diye değiştirmiyor anladığım kadarıyla.Ama evli bir erkeğin öncelikle kendi ailesinin çıkarlarını düşünmesi gerekir.Sanıyorum daha sert bir konuşma yapma zamanın gelmiş.Ama ben işi bırakmanı önermiyorum.Eşinle gelir gider tablosu yapın,sende maaşının neredeyse tamamını veriyorsun onuda kısıtlayabilirsin.Çok rahata alışmış eşin.Sadece eşini ikna etmelisin daha iyi şartları olan bir iş için.Al karşına ben istifa dilekçemi vermeyi düşünüyorum herşeye yetişemiyorum de bakalım tepkisi ne olacak.Bi kendine gelse iyi olur.Allah yardımcın olsun...

Bana bir akıl verin bayanlar ben nasıl nereden artırayımda para biriktireyim biraz.Madem bu kadar sıkıntı çekiyorum bir köşede 3 kuruş param biriksin.Tabi ondan habersiz.Altınlarım vardı onlarda gitti.Güya ödeyecek nerdee hiç ümidim yok.
Dün maaş aldım.Bu sabah 700 eline uzattım.Vermesem ne olacak araba kredisi yatacak kredi kartı gelmiş..Tabi suratım çok asıktı.Gönülsüz verdiğimi hissettirdim özellikle.Utansın dedim içimden.Geri vermek istedi tabi almayacağımı biliyor.Almadım.Al yatır dedim borçları.indim arabadan işe geldim.Biribana böyle davransa valla aynı gün işi bırakır başımın çaresine bakmaya çalışırım.

karısını bi şekilde çalışmaya mecbur eden erkeklerden nefret ediyorum. :47: :47: bi kadın çalışmak zorunda değildir. bu erkeğin görevidir. kimse bana eşitlik, modernlik cart curt yapmasın. eğer bi erkek tek başına evini idare edemeyeceğini düşünüyorsa hiç evlenmcek, elin kızınında başını yakmıcak. şimdiki erkeklere erkek demeye bin şahit lazım. daha evlenirken, kız ararken bile mesleğine göre seçiyolar. özellikle ailesi oğullarına kız bakıyorsa memur olsun, öğretmen olsun vs. diye arıyorlar. yani ilk şartları bu, dini bütün olsun, efendim ahlaklı olsun, hanım olsun, şöyle olsun böyle olsun yoook. ilk bakılıcak şey mesleği. bide özellikle memur öğretmen istiyorlar ki hem çalışsın eve kocası olacak beş para etmez sünepeye para yetiştirsin, hemde kalan vaktinde ev işi yapsın çocuğuna baksın. bu zihniyetteki ailelerden utanıyorum. :19: o oğluna böylesi bi hizmetçi arıyan anne acaba kendinden utanmıyormu. acaba eşide zamanında onun için böyle düşünşeydi tepkisi ne olurdu. o baba kendinden erkekliğinden hiç utanmıyormu? gerçekten genel olarak söylüyorum -istisnalar var tabi- şimdiki erkekler erkek değil. onlar başka bişey. :50:

konu sahibi, kararlı ol. yılbaşına kadar işinden ayrılmassa sen ayrıl. bakalım o zmn ne yapacak. tabi bulmuş senin gibi kadını. gerçekten dediğin gibi hiç utanmıyomu karısından para alırken. erkekler ne zaman nasıl böyle erkekliklerinden, onurlarından oldular gerçekten anlayamıyorum :19:

her zaman için kadının çalışmasından yanayım ancak sömürülmesinden yana değil!!

eşiniz çok rahat bir tip belli,size iş bulacağına keşke kendi için birşeyler yapsa..paşa torunu galiba,armut piş ağzıma düş istiyor..

ilk defa böyle bir yorum yapacağım ama eşiniz sizin çalışmanızın rahatlığını sürüyor ve taşın altına elini koymuyorsa siz de çalışmayıverin..ya da beklentilerinizi çok net konuşun.başka bir iş imkanı varken daha az gelirli bir işte diretmesi çok saçma.

biraz cesarete ve motivasyona ihtiyacı var bence..yapabilirsin i duymak istiyor gibi..

O kadar cesaret veriyorum ısrarlı bir şekilde konuşuyorum.Bunaldığımı söylüyorum.Konu biraz uzayınca kızmaya başlıyor.Tamam bırakıcam bende bunaldım vs.konuyu kapatıyor.Az kaldı ama 1-2 ay daha sabredicem oldu oldu olmadı ben bırakıcam işi.Nasıl geçindiriyorsa geçindirsin.Bu kadar korkak olmaz insan.6 yıl oldu 6 yıl değişen bişey yok.Daha fazla sabredemiyeceğim.

karısını bi şekilde çalışmaya mecbur eden erkeklerden nefret ediyorum. :47: :47: bi kadın çalışmak zorunda değildir. bu erkeğin görevidir. kimse bana eşitlik, modernlik cart curt yapmasın. eğer bi erkek tek başına evini idare edemeyeceğini düşünüyorsa hiç evlenmcek, elin kızınında başını yakmıcak. şimdiki erkeklere erkek demeye bin şahit lazım. daha evlenirken, kız ararken bile mesleğine göre seçiyolar. özellikle ailesi oğullarına kız bakıyorsa memur olsun, öğretmen olsun vs. diye arıyorlar. yani ilk şartları bu, dini bütün olsun, efendim ahlaklı olsun, hanım olsun, şöyle olsun böyle olsun yoook. ilk bakılıcak şey mesleği. bide özellikle memur öğretmen istiyorlar ki hem çalışsın eve kocası olacak beş para etmez sünepeye para yetiştirsin, hemde kalan vaktinde ev işi yapsın çocuğuna baksın. bu zihniyetteki ailelerden utanıyorum. :19: o oğluna böylesi bi hizmetçi arıyan anne acaba kendinden utanmıyormu. acaba eşide zamanında onun için böyle düşünşeydi tepkisi ne olurdu. o baba kendinden erkekliğinden hiç utanmıyormu? gerçekten genel olarak söylüyorum -istisnalar var tabi- şimdiki erkekler erkek değil. onlar başka bişey. :50:

konu sahibi, kararlı ol. yılbaşına kadar işinden ayrılmassa sen ayrıl. bakalım o zmn ne yapacak. tabi bulmuş senin gibi kadını. gerçekten dediğin gibi hiç utanmıyomu karısından para alırken. erkekler ne zaman nasıl böyle erkekliklerinden, onurlarından oldular gerçekten anlayamıyorum :19:

Hiç mi hiç katılmıyorum. Erkek tabii ki çalışmalı ama kadın çalışmak zorunda değildir de ne demek? Erkek kadının sponsoru mu? Erkek evlenmek için bir kadının hayatını finanse etmek zorunda mı? Kendi oğlun olduğunu düşün mesela, yan gelip yatmamalıysa eğer kadın da yan gelip yatmamalı. Senin oğlun sabahın köründen akşama kadar stres içinde çalışıp yaşlanırken eşi gezmelerde olsa, gününü gün etse nasıl hissedersin? Oğlunun paraziti gibi hissetmez misin? Bence kadın da çalışmalı ama yarım gün işlerde, belki fiziken daha az yorularak. Nasıl ki kadın erkeğin hizmetçisi değilse erkek de kadının finansörü değil.

Konu sahibini bi taraftan anlıyorum, diğer taraftan anlamıyorum. Eşiniz biraz hırstan yoksun ve rahatına düşkün bir insan gibi görünüyor.Dediğiniz gibi istese daha iyi ücretlere çalışabilir gibi, ama belki de çalışamaz, işinde vasıf sahibi ve uzman bir insan değildir belki de .Her mühenis gerçekten mühendis, her doktor gerçekten doktor mu sanki bu ülkede ?

Diğer taraftan aklıma şu sorular geliyor. Arabanızın markası modeli nedir arkadaşım? Eviniz hangi semtte ve şu anki değeri ne? Yani vazgeçilmez şeylerin kredisini mi ödüyorsunuz? Yoksa yok ben illa sıfır arabaya bincem diyip onun kredisini mi ödüyorsunuz. Biz şu an sırf kredi çekmemek için 20 yıllık ve sürekli arıza çıkaran, 4 kalorifer çıkışından 2si çalışmayan arabamızla devam ediyoruz, biraz daha para biriktirip borçsuz kredisiz alabilmek için. İstesek rahat bir şekilde kredi ödeyebilecek durumumuz olduğu halde. Bilmiyorum belki sizin meseleniz böyle değildir ama herşey bir anda olsun isterseniz (ev sahibi olmak, araba sahibi olmak) sıkıntıya girmeniz kaçınılmaz. Belki de isteklerinizi sıraya koymalısınız.

Son düzenleme:

Çevremde gördüğüm o kadar çok erkek varki böyle.Artık ben onlara erkek demiyorum.Asıl erkek benim ben.Hanımı ev hanımı durduk yere iş bulup çalıştırıyor.Neden çünkü maaşları yetmiyor.Hiçte utanmıyorlar övünerek anlatıyorlar

Bana bir akıl verin bayanlar ben nasıl nereden artırayımda para biriktireyim biraz.Madem bu kadar sıkıntı çekiyorum bir köşede 3 kuruş param biriksin.Tabi ondan habersiz.Altınlarım vardı onlarda gitti.Güya ödeyecek nerdee hiç ümidim yok.
Dün maaş aldım.Bu sabah 700 eline uzattım.Vermesem ne olacak araba kredisi yatacak kredi kartı gelmiş..Tabi suratım çok asıktı.Gönülsüz verdiğimi hissettirdim özellikle.Utansın dedim içimden.Geri vermek istedi tabi almayacağımı biliyor.Almadım.Al yatır dedim borçları.indim arabadan işe geldim.Biribana böyle davransa valla aynı gün işi bırakır başımın çaresine bakmaya çalışırım.

Şu hayatta mükemmel olmaya çalışan kadınlar hep sıkıntı yaşıyor onu anladım ben.Verme eline o kadar para kılık kıyafet özel harcamam oldu ,çocuğun ihtiyaçlarına verdim diyerek 700 ün tamamını vermeyebilirsin.Kalanlada altın al koy kenara zor zamanda kullanırsın.Tabi eşinin özel harcamaları varsa bunu yapman daha doğru.Yoksa o da yetiştiremiyorsa mecbur vereceksin.Çünkü günümüz şartları daha kaliteli yaşayabilmek için eşlerin birlikte çalışmasını gerektiriyor.

Hiç mi hiç katılmıyorum. Erkek tabii ki çalışmalı ama kadın çalışmak zorunda değildir de ne demek? Erkek kadının sponsoru mu? Erkek evlenmek için bir kadının hayatını finanse etmek zorunda mı? Kendi oğlun olduğunu düşün mesela, yan gelip yatmamalıysa eğer kadın da yan gelip yatmamalı. Senin oğlun sabahın köründen akşama kadar stres içinde çalışıp yaşlanırken eşi gezmelerde olsa, gününü gün etse nasıl hissedersin? Oğlunun paraziti gibi hissetmez misin? Bence kadın da çalışmalı ama yarım gün işlerde, belki fiziken daha az yorularak. Nasıl ki kadın erkeğin hizmetçisi değilse erkek de kadının finansörü değil.

Bu konuda haklısın.Bende bayanların çalışmasından yanayım.Ama sömürülmesinden değil evet.Ama aldığını mecburen borçlar yüzünden eşinin salaklığı yüzünden tamamını yada tamamına yakınına( şekil a ben oluyorum)veriyorsa burada yanlışlık var.Burada erkek utanmıyorsa ona verilecek ceza işi bırakıp oturmaktır.

kızlar kadın çalışmak zorunda değil diye bir şeye katılmıyorum ben..bence eli ayağı tutan herkes çalışmak zorundadır.kimse için değil kendisi için yapmalıdır bunu..yanlış anlışılmak istemem ama hayatın ne getireceği belli değil,bazen güvendiğimiz dağlara kar yağabiliyor o yüzden güçlü olmak adına çalışmak zorundayız.ekonomik özgürlüğümüz olmak zorunda..

eğer kadın çalışmak durumunda değil,bu erkeğin görevi diye bakarsanız o zaman erkek de evde elini kıpırdatmak zorunda dağil yan gelip yatar mantığı çıkar ortaya.hayat müşterek değil mi? hele de şu ortamda en güzeli imkanlar dahilinde çiftlerin çalışma hayatında olması bence.

ama birbirini sömürmeden!

Acikcasi ben esiniz icin gercekten cok uzuldum

Adam calismayan bos gezen, isleri savsaklayan bir adam degil
ve bu muameleyi hak etmiyor

Oncelikle siz o erkek, evi o gecindirecek ,
parama dokunmayacak mantigindan cikin

Madem daha iyi bir hayat standardi istiyorsunuz
elbette ki siz de calisacaksiniz
ev almissiniz araba almissiniz elbette beraber odeyeceksiniz

cunku bu adam belli ki sadece kendi maasiyla odeyemeyecek
mecburen sizden aliyor

o da istemez mi her sey dort dortluk olsun
ama olmuyor iste

Sizin esinize destek olmaniz gerekirken erkeklerin en can alici noktasindan paradan vuruyorsunuz

Tamam isten ciksin
siz de cikin
esiniz yeni bir is bulup kurana kadar ne yapacaksiniz ?
krediler bir sonraki aya sarkacak
bir sure yigilma olacak borclarda ...
ve ipin ucu bir kacti mi bir daha gelmez

Lutfen esinize boyle davranmayin lutfen!!!

Canım mecbur eden erkekler değil yaşam şartları.O bahsettiğin şartlar günümüzde yok malesef.Her erkek babadan dededen mal sahibi olamıyor.Yada çok iyi maaşlara çalışamıyor.Düşük maaşı olan erkekler evlenmesin mi.Onlarda kendileri gibi çalışan bayan tercih ediyorlar.Burda önemli olan erkeğin sorumluluk duygusunu geliştirmesi kadını çalışıyorsa zorlamaması.Çalışan bayan konusundaki çifte standartlarda haklısın ama şartlar bazen bunu gerektiriyor.Kadın hayat standardını çalışarak yükseltir,daha kaliteli yaşayabilir.Olumlu birçok yönü vardır.

kadın islami açıdan da çalışmak zorunda değildir. mecbur değildir. ama kendi çalışmak istiyosa çalışır. kendi oğlum olsa, karısını çalışmaya öyle yada böyle, konuda da olduğu gibi çalışmaya mecbur etse onu onurlu bi şekilde yetiştiremediğimi düşünürdüm. karısnın eline bakan erkek erkekmidir? ayrıca erkek stres! içinde çalışıyoda çalışmayan kadın sürekli geziyormu? böyle bişey nerde gördünüz Allah aşkına. çalışmayan bekar kızlar bile öyle sabahdan akşama gezemiyorlar. herkesin kendince sorumlulukları var. kadını evde bekleyen tonla iş var, çocuğu varsa bi çocuğa bakmak kolay bişey mi? ev hanımlığı, sabahdan akşama yatmak ya da gezmek mi. ben nice ev hanımları tanıyorum, inanın kocasından çok yoruluyor ev işinden ve çocuğunun bakımından.
ve evet, bi erkek yuvasını geçindiremiceğini düşünüyorsa hiiiç evlenmicek. evine, yuvasına, karısına bakmak birini yada bişeyleri finanse etmek değildir. bi erkeğin, evli bi erkeğin vazifesidir. ama şimdikilerde nerde bu bilinç. eski erkeklerde kaldı bazı şeyler..

Benim eşim ev işlerindede yardım etmiyor hiç bana.Tüm yük benim üstümde.Zaten bir pazar günleri tatil.Ondada durmadan yatarak tv izliyor yemek yiyor.İçinizden geçeni tahmin edebiliyorum şu an.:26:

Eski konularına göz attığım ve eşinle olan eski durumlarınızı da okuduğum için senin haklı olduğunu düşünüyorum...

hangi şehirdesiniz canım, doğru bi mühendis iyi para kazanabilir ama küçük bi şehirdeyseniz bu zor olabilir, ya da hiç mümkün olmayabilir

Back
X