Kadın nedir?

kadınları en çok ne yıpratır??

• Ankete Katılan
    4
  • Anket Kapalı .

haksever

ZEYNEP ❤️ AYŞE SARE ❤️ ÖMER ALİ"NİN ANNESİ
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
9.012
4.487
773
36
:nazar::nazar::nazar::nazar:BU YAZIYI HERKEZLE PAYLAŞMAK İSTEDİM:nazar::nazar::nazar:

Kadın çıkar başka kadının rahminden;
Hayata ilk çığlığını atar;
Sessizliği işitir..
Babasının gözlerindeki hayal kırıklığı;
İlk yaşadığı şaşkınlık olur.
’Sessizlik oldu mu kız doğarmış’ sözünü öğrenir.
...Susar!
Kadın çocuk olur;
Gülmesi, oynaması,
Daldan dala koşması hor görülür;
Engellenir..
’Kız kısmı ağır başlı olmalı’ sözünü öğrenir.
Susar!
Kadın okula gider;
Okuma yazma öğreneceği kadar,
Kadın olmasına yetecek kadar.
Nedenini anlayamaz;
’Okuyup da ne olacaksın, okumuş ev kadını mı ?’sözünü öğrenir.
Susar!
Kadın ergen olur;
Ayıplanır, saklanır.
Kadınlığın saklanması gerektiğini öğrenir.
Susar!
Kadın genç olur;
Gezmesi, tozması, konuşulur.
Laf gelmesin diye, camdan dışarı bakmaz.
’Kötü kadın’ ne demekmiş öğrenir.
Susar!
Kadın evlenecek yaşa gelir;
Eş seçmez;
Seçilir.
’Kız kısmını boş bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya sözünü’ öğrenir.
Susar!
Kadın evlenir,
Eş olmaz ’karı’ olur.
Evde hizmetçi,
Mutfakta ahçı,
Kocasının yanında cilveli olur.
’Yuvayı dişi kuş yapar’ sözünü öğrenir..
Susar!
Kadın aşağılanır, sözü dinlenmez,
Dayak yer;
‘Kocanın vurduğu yerde, gül biter’ sözünü öğrenir
Susar!
Kadın anne olur,
’Koca’nın çocuğunun annesi olur.
Erkek doğurmadan da
Ne kadınlığını, ne anneliğini ispatlar.
Erkek doğurur,
İlk kez alkışlanır... ki;
Yine de koca övülür.
’Erkek adamın erkek çocuğu olur’sözünü öğrenir;
Susar!

Kadın yaşlanır ’ana’ olur;
Saygıyı o yaşında görür.
Konuşmak ister;
Vakit geç’tir..
Göçer gider...

YASEMİN PULAT

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

hiç bukar güzel kadını analtan bi yazı okumamıştım daha önce:31:

Paylaşım için teşekkürler,gerçekten güzel bir yazıymış.

İşte Türkiyede kadın olmak ;

$imagesCAQ6NIDI.webp $imagesCARNBRN8.webp $untitled.webp

ne yazık ki üzücü ama bi o kadar doğru bi yazı

gerçekten çok güzel dile getirmiş

kadın olmayı cok güzel anlatışlar birini tatmamış kadın yoktur sanırım uzaktanda olsa mesela...hele o sözleri bilmeyen kadın varmı acaba ...bence yokk malesefff:50:

kadını ne yıpratır?? kadınına baglı bence.. cok güclü kadınlar vardır kolay yıpranmazlar..kolay yıkılmazlar..

kadını ne yıpratır?? kadınına baglı bence.. cok güclü kadınlar vardır kolay yıpranmazlar..kolay yıkılmazlar..

her kadında aşırı merhamet duygusu var ne kadar güçlü olsakta kanatlarımızı hep sevdiklerimiz üzerine geriyoruz gerekirse hiç uçmama pahasınada olsa hep sevdiklerimizin üzerine titriyoruz eninde sonundada da kalbimiz kırılıyo yapımız geregi çok güçlü ve çok kırılganız... sert bi kabugumuz ama yumaşık bi yüreğimiz var..kadın olmak çok güzel bi duygu herşeye ragmen ...A llah merhametinin binde birini belkide milyonda birini vermiş kadına böle harika bi varlığı yaratan rabbimin merhametine,kudretine hayran olmamak ne mümkün...herşeye ragmen çok şükür iyiki bayanım ..benim başıma gelmedi kötü şeyler ne ailemden ne eşimden inşallah bi evladım olurda ondada kötü şeyler görmem hiç bi kadın hiç bi erkek mutsuz oomasın..3 günlük dünya zaten dün bitti bugün bitiyo yarına kim öle kim kala....:42:

ayrıca yazı malesef cok acı ama gerceklerı anlatıyor...

:50:

:19:.......................................

Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş.Ama şu var ki ne yazık bu yazılanlar yine kadının suçu.Özgüvendeki müthiş sıkıntımız bu sitede bile her yazıda görülebilir.Eğer bir kabuk kırılacaksa ilk önce kendi kabuklarımız.Bir kere kendimize dışardan bakarsak ne kadar gaflette olduğumuzu görebiliriz.

Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş.Ama şu var ki ne yazık bu yazılanlar yine kadının suçu.Özgüvendeki müthiş sıkıntımız bu sitede bile her yazıda görülebilir.Eğer bir kabuk kırılacaksa ilk önce kendi kabuklarımız.Bir kere kendimize dışardan bakarsak ne kadar gaflette olduğumuzu görebiliriz.

bence bu yazıda kadının özgüveni değil ezikliği anlatılıyo yada ezilmişliği:2:malesef:50:

okurken tüylerim diken diken oldu...

aynen çok etkileyici bi yazı herkez kendinden yada çevresinden bişeyler bulabiliyo:50:

Yazıyı çok beğendim. Ellerinize sağlık.

Ülkemizde evet böyle bir gerçeklik var ama şu da var ki, burada, bütün üyelerin tamamen kadınlar olduğu bir sitede bile bazen okuduklarım beni hayrete düşürüyor. Kadının kadına ettiğini erkekler yapmıyor ki.

Kadın konu açmış, demiş ki görümcem bana şöyle yaptı, empati kurmak yerine konu sahibine yüklenmişlerde yüklenmişler. Neden bir erkek kayınpederim bana böyle yaptı diye ağlayıp sızlamıyor? Neden Erkekler Kulübü diye bir forum yok, neden erkekler Erkekler Kulübü forumunda bütün gün kayınpeder kayın bacanak gibi akrabalarından dert yanmıyor?

Kayınvalidemle kadın olarak bir paydadayız, o eşimin annesi olarak bir yerde, ben eşi olarak bir yerdeyim.

Erkekleri de analar doğurmuyor mu? O analar sen erkeksin diye büyütmüyor mu? Kadının en büyük destekçisi kadın olmalıyken durum böyle devam etmiyor mu?

Bir kişi değişir, dünya değişir.. Kendimizden başlayalım derim ben.

kadın nedir değilde kadın 15 inde evlenip 16 sında anne olup 20 sinde koca cinayetine kurban gitmemeli bunu biliyoruum

Yazıyı çok beğendim. Ellerinize sağlık.

Ülkemizde evet böyle bir gerçeklik var ama şu da var ki, burada, bütün üyelerin tamamen kadınlar olduğu bir sitede bile bazen okuduklarım beni hayrete düşürüyor. Kadının kadına ettiğini erkekler yapmıyor ki.

Kadın konu açmış, demiş ki görümcem bana şöyle yaptı, empati kurmak yerine konu sahibine yüklenmişlerde yüklenmişler. Neden bir erkek kayınpederim bana böyle yaptı diye ağlayıp sızlamıyor? Neden Erkekler Kulübü diye bir forum yok, neden erkekler Erkekler Kulübü forumunda bütün gün kayınpeder kayın bacanak gibi akrabalarından dert yanmıyor?

Kayınvalidemle kadın olarak bir paydadayız, o eşimin annesi olarak bir yerde, ben eşi olarak bir yerdeyim.

Erkekleri de analar doğurmuyor mu? O analar sen erkeksin diye büyütmüyor mu? Kadının en büyük destekçisi kadın olmalıyken durum böyle devam etmiyor mu?

Bir kişi değişir, dünya değişir.. Kendimizden başlayalım derim ben.

:46::46:çok haklısınız
biz cok şükür eşimin ailesiyle iyiyiz eşimden önce görümcemi tandım aşık oldum sonra abisiyle evlendim şanslıyım bu konuda ... görümcemin erkek cocukları var onalara eşlerimizde sevmedigimiz huyları görüp cocukalra telkinde bulunuyoruz kadınlara şöle davran şöle kibar ol hediye al sürekli süpriz yap kibar konuş falan filan yani anneler güzel cocuk yetiştirirse nesillerde güzel olur şiddet gördüğü evden çıkan çocuk ebebeyinlerinin rollerini üstlenip hepsi demeyelim ama çogu kendide aynı şeyleri yapıyo malesef .. o yüzden dediğiniz gb bi kişi değişir dünya değişir bizler cocuklarımızı bilinçli eğitmeliyiz...

büyüyene kadar kaynana görümce korkusu ve antipatisiyle yetiştirilen kızlar evlendiklerinde kadıncagız a dese b diyip gerginlik kavga gürültü çıkıyor arada kalan erkek annem mi eşimmi derken ya annesini kırıyor ya eşini dozunu ayarlayaman erkek adı altındaki .......larda karısına şiddet uyguluyor ..hepsi bi döngü hempi bi yetiştiriliş hatası..ufak görünen detaylar ilerde kişilik bozukluklarına yol acıyor malesef:50:

kadın nedir değilde kadın 15 inde evlenip 16 sında anne olup 20 sinde koca cinayetine kurban gitmemeli bunu biliyoruum

ben 17dimde nişanlandım 18 imde evlendim ama cok şükür hiç sorun yaşamadım ama ben şanslıydım..ama düşünürüm bazen eşimede takılırım annem nasıl versiki derim insan evladını o yaşta evlendirirmi:50: ben çok şanslıydım böle bi aileye geldim ama her gün aglardım pilavım olmadı temizlik olmuyo beceremiyorum hiçbişeyi diye :50:şimdi 23 yaşındayım bakıyorum geriye 5bucuk senelik evliliğim bebeğimiz olmadıgı için doktorlarda geçen bi ömür gb geliyo..yaşıtlarım hala okul okurken kariyer yaparken bazen bunları düşünmek cok canımı acıtıyo evlendiğime hiç pişman olmadım .. geçen sene üniversiteye başladıma naokulu öğretmenliği yapıyorum şimdiki aklım olsa üniversiteyi bitirirdim işimi yapardım arabamı alırdım altıma sonra evlenirdim herşeyim var cok şükür ama yinede insanhayat telaşesine erken atılmanın hüznnü yaşıyo ...

Back
X