KADIN OLMAK... EZİLMEKMİDİR?

challim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2014
333
134
133
Ayyaşın (Adamın) teki tutmuş 2 aylık hamile karısının saçından bağıra çağıra yerlerde sürüklüyordu, yanından onlarca ADAM? geçti... ve hiç birisi yardım dahi etmedi... sonra polisler geldi... Kadına şikayetmisin diye sordular... Kadının verdiği cevap: HAYIR!!! .. (bu sabah haberlerde gördüğüm olay)...

Sorarım NEDEN? neden bize işkence ettikleri halde susuyoruz... Çünkü güçsüzüz... belkide o kadının şikayetçi olmama nedeni... korkusudur... İş yok, para yok, sana sahip çıkacak bir aile bile yok... napalım dayakçı da olsa koca kocadır... satmıyor sattırmıyor...

Peki ya çalışan bayanlarımız... Para var... kocasının dayağından kaçmak için ayrılsa, kendine bakabilir... Ama yinede şikayetçi değilim memur bey.. kocamdır, döverde söverde... küçük yerlerde dul olmak zordur... Erkek dulsa ikinci, üçüncü sorun olmaz... kadın dul ise... Oğlum iyicene düşündünmü, bu kadın ne yapmışta ayrılmış kocasından...

Ve birde kadınların herzamanki büyük düşmanı biz kadınlardır...
:Ay kız gördünmü, kaç kişinin altına girmiştir bu... ay bakire bile değil... pislik o....
:Ayy ne kadar da yakışıklı çocuk, hayatına kaç tane kadın girmiştir kimbilir, baksana valla çok tecrübeli...

Ve sonra ailelerimiz:
:Kız kısmı okumaz, otur evinde anana yardım et...
:Aslan oğlum benim, iyikide doğurmuş anan seni...

:Namusumuzu beş paralık ettin... Şimdi biz elalemin yüzüne nasıl bakabiliriz...
:Vay Aslan oğlum milli olmuş...

Evli olanlarla ilişki:
: Ne yapayım canım Aşık oldum... Hem karısını sevmiyorki...
: Amann karısını boşayıpta beni alacak...Zaten mutsuz bir ilişki yaşamışta mış mışş....

KADINLARIN DÜŞMANI BENİM... BENİM DÜŞMANLARIM İSE KADINLAR...

Daha binlerce şiddet... tecavüz... geçimsizlik... küçümseme... haksızlık... biri kadın olmak kolaymı dedi... çk pis gülerim işte ben buna...

Kadına Şiddet mi?
Kadına Taciz mi?
Kadına Tecavüz mü?
Kürtaj mı?
Kadın Kısmı Çok Konuşmaz!
SUSS!! Denildi...
Kadın kocasından dayak yedi,
ailesi;"kocandır kızım hep döver hem sever,bu eveartık ölün girer, dön kocana dedi.."
SUSTU..
kız üvey babasından yada akrabalarından taciz gördü, aile;
"küçük o yanlış anlamıştır,aa olur mu öyle şey yalan söylüyor!
dikkat çekmek için yapıyordur"dedi.
SUSTU...
Kız tecavüze uğradı,"eli işte gözü oynaştaydı kız kısmını gevşek bırakırsan böyle olur!
zaten gözü vardı onunda"denildi..
Dava açmak istedi. ailesi;
"duyulmasın namusumuz iki paralık oldu deyip tecavüzcüsüyle zorla"evlendirdi..
tıpkı zorla sahip olunulduğu gibi!
SUSTU...
Kız Hamile kaldı..
Kürtaj olmak istedi.. Tecavüzcüsü (Koca!);
"o benim çocuğum aldıramazsın!"dedi
ve kadını o gece öldürene kadar dövdü..
Bu,kadının Son SUSUŞUYDU...
Kadın ÖLDÜ...
Toplumun kalbi nasırlaşmıştı.. Gazetede okundu,tüh vahlandı...kimse anlamadı..
Çünkü hala,
Analar ölüme gidecek daha nice kızlar doğuruyorlardı.

Kadının kadına yaptığını akrep akrebe yapmaz diyeyim ben sana sen öyle anla. Hem kendi kendimize zarar veriyoruz hem hemcinslerimize. Neden? Çünkü bin yıllar boyunca erkek egemen sistem tarafından böyle uygun görülmüş. Annelerimiz bizi sus kızım diye yetiştirmiş, biz kızlarımız sus kızım diye yetiştiriyoruz. Tabi bizi derken kendimi kastetmiyorum çünkü asla sus kızım diye yetiştirilmedim, kızım olursa da asla öyle yetiştirmeyi düşünmüyorum.

Bakın size bir örnek vereyim, okuyacağım okulu seçerken çok isteyerek seçtim. Çevremizdeki insanlar 'kız çocuğu o mesleği yapar mı? sınıf öğretmenliği falan okusaydı' derken benim babam 'benim kızım namusuyla yaptıktan sonra her işi yapar' diyerek arkamda durdu. Annem başkalarının lafına kulak asıp bana baskı yapmak yerine her zaman destek oldu. O yüzden hep gurur duyarım ailemle. Hayatımın her döneminde, hatta çocukluğumda bile kararlarıma saygı duydular.

Bir erkek kardeşim var. Akrabalarımızın veya komşularımızın evinde koca koca ablaları minicik erkek çocuklarına sanki şehzadeymiş gibi hizmet ederken benim kardeşim bir sözümü iki etmezdi. Neden? Çünkü erkek çocuk üstündür mantalitesiyle yetiştirilmedi. Karısına da öyle davranmayacak, kızına da...

Yani evet erkek egemen toplum, toplum baskısı, yerleşmiş kurallar gelenekler var ama yıkmak mümkün. Ha bu arada benim babam köyde yetişmiş bir adam. Yani o yapabildiyse herkes yapabilir diye düşünüyorum. Ama iş anne ve babada, özellikle annede bitiyor. Hayatı boyunca erkek tarafından ezilmiş kadınlar ne hikmetse kendi erkek çocuklarını da resmen kadınlara eziyet edecek şekilde yetiştiriyorlar. Kendi kız çocuklarını da resmen erkeklere kul olsun diye yetiştiriyorlar. Yaman çelişki senin anlayacağın.

Dediğinde haklısın... Babamda hiçbir zaman sen okuyamazsın çalışmazsın vb şeyler söylemedi... Gidin okuyun hayatınızı kurtarın der hep... Eğer Erkek çocuğum olursa hiçbirzaman onu kızlardan üstün bir şekilde yetiştirmeyeceğim...
Ve bizim işyerindeki kızların dediği gibi... Evlenince İşimi bırakmayacağım...
Eğer biz erkek çocuklarımızı kızlardan üstün görmeyerek yetiştirirsek... ileride kadınlar mutsuz olmayacak..

bana söylenen yukarıda bahsedilen gibi kız kızmısı okur mu ?? okursa o... olur.. kız kızmısı çalışır mı evinde otur koca bekle o... olacaksın daha niceleri... ve bana köstek olan babam hiç bir zaman destek olmayan babam herkese karşı beni koruyacağı yerde onlarla bir olup okuyorum diye dayak yiyen ben...
fakat inatçıydım, hırslıydım, dayakta yesem, beş kuruş harçlık alamayıp kendi harçlığımı kendim çıkarıp bütün okul masraflarımı karşılayıp, sokak lambalarının altında derste çalışsam şuan geldiğim noktada kimseye muhtaç olmadan tek başıma hayat mücadelesi veriyorsam ikizlerim adına benden daha güçlüsü ve onurlusu yoktur diye düşünüyorum.

ben onca acıyı çekerken, erkek kardeşlerime özel öğretmenler tutuldu, özel okullara gönderildi.. babam sınıfın kapısından kendi elleriyle sıralarına oturttu onlar pencereden atlayıp kaçtılar.. sonuç mu okumadılar. onlar için yapılan herşey bitti gitti..

biraz kendinize güvenirseniz, yılmayıp hayallerinizin peşinden koşarsanız aslında biz kadınların yapamayacağı hiç bir şey yoktur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…