Guzel bir konu ama, şiddetmi görüyorsunuz, yada gördünüz?Benim derdim de bunlar, arkadaşlar.
Guzel bir konu ama, şiddetmi görüyorsunuz, yada gördünüz?
Görmem yada hala görüyor olmam gerekmiyor bu konuya değinmek için.Ki gören binlercesi varken..
Bir cok konu bu şekilde açılır. İşte bu yüzden burda bir cok konu zaten var, konu açmadan araştırmanız gerekiyor, bu yüzden belki konu farklıysa, dinlemek isteriz diye:))
El kaldıran adamları yetiştirenler kadın !
Erkeğe her türlü tavizi verip, erkektir diyenler kadın !
Ben çalışamam, beceremiyorum, erkeğimin görevi bana bakmak diyen kadın !
Her haltı erkeğim bilir diyen kadın !
Evladının arkasına sığınıp, bu adamı bırakamam diyen kadın !
Kocasından dayak yiyen kızına erkektir evine dön, idare et diyen kadın !
Yazsam sayfalar sürer, bu konularda hep belirtirim, çaresize,töre diye ateşe atılana sözüm yok ama okumuşu, şehirlisi kendi değerini bilmeyen milyonlarca kadın var. Ne zaman bıçak kemiğe dayanıyor,ses o zaman çıkıyor. Ama adam küfür etmiş, hakaret etmiş, saymamış, kullanmış hep erkektir deyip sırtı sıvazlanıyor.
Önce kendine saygın olacak, işler çığrından çıkmadan önlem alacaksın, hayatta ayaklarını sağlam basacaksın, yok başka yolu !
kadına yönelik şiddeti önlemenin en önemli yolu yine kadınları eğitmek ve bilinçlendirmekten geçiyor bence..eğer kadınlar her anlamda bilinçlenirse ne kendini ezdirir ne de yetiştireceği evlatlar şiddet eğilimli olur..
önce kadınların kendilerini 2.sınıf insan olarak görmekten kurtulmaları gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?