• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadının eşinden olgun olması!

Bence eşinizi sadece insan olarak seviyorsunuz.
Sadık ve bir dediğinizi iki etmeyen, birçok kadının istediği özelliklere sahip bir eş.
İyi bir baba.
Ve çok iyi bir insan.
Ama ona aşık değilsiniz.
Başka birinden hoşlandığınız için eşinizin bir kusurunu bulmaya çalışmışsınız ve bulamadığınız için bunu bahane etmişsiniz gibi geldi bana.
Eşiniz anlattığınız kadarıyla çok iyi bir insan.
Bunu ona yapmayın.
Eğer gerçekten onunla yaşamak istemiyor ve biriyle birşeyler yaşamak üzereyseniz önce eşinizle ilişkinizi bitirin.
Kazanan ya da kaybeden olursunuz bu tercihinize bağlı. Ve sonucu sadece sizi ilgilendirsin.
Sizi sevmekten ve ailesini düşünen iyi yürekli bir adam zarar görmesin bu işten.
Ha bir de tavsiye.
Anne olduğunuzu hiç ama hiçbir zaman unutmayın.
Çok büyük bir sorumluluğunuz olduğunu....

Başlık ile içeriğiniz talihsiz olmuş, sizin acınızdan yani.

İnsan elinde olmayanı ister, sizin durum biraz bu olmuş. Kaliteli bir hayatınız var, evladınız var, size gözü gibi bakan bir eşiniz var. Belli ki yorulmuşsunuz biraz. Başka biriyle görüşme heyecanı bile sizi heyecanlandırmaya yetmiş. Oysa o adamla bir ilişki içine girseniz ve benimle gel dese gitmezsiniz. Elinizdekilerin kıymeti yüreğinizi sızlatır.

Bakın ben de evin baskın karakteriyim; eşim cocuk gibidir. Şakalar yapar, bunaltır, daraltır, benim onayım, fikrim olmadan hicbirsey yapmaz. Bir ekmek bile almaz eve. Alamaz mı? Alabilir, ama illa bana soracak. Bankaya gitse bana sorar, emniyete gitse bana.... Bazen bu durum beni rahatsız ediyor, ama aksi ile de yaşayamazdım ki?

Bu durumu -siz-ben sağladım/nız. Adam da hayatın akışına bıraktı kendini. O evin eğlence, gırgır müdürü o. Hepimizin farklı farklı rolleri var. Başbakan benim müsteşar o :1:

Değil bazen, her zaman elde olmayanı şirin gösterir hayat..

Var olanın değerini derinlemesine idrak için kaybetmek mi gerekir?

Dışardan çekici görünenin cilasının kalitesini idrak için, sahip mi olmak gerekir?

Mantık, akıl ne günler içindir?

36 yaşında, hukuk gibi sosyal zeka ve mantığın etkin kullanıldığı bir meslekle iştigal eden bir kimsenin, bu kadar duygu dehlizlerinde boğulması normal midir?

Avukat hanım nefsiniz sizi sınıyor ,el oğlunu binbir türlü kötü huyları vardır,bilinmezin arkasına gidip kendi mutluluğunuza sebep olmayan,lütfen.siz bir annesiniz ayrıca

arkadaşım eşim çocuk gibi diyorsun ama zaten bütün erkekler çocuk.. hakikaten bildigimiz çocuk ya, kadınlar daha olgun her zaman..
bu yaşadıgınız şeyde şeytan dürtüyor derlerya aynen öyle, bence kesinlikle telde falan konuşmayın, bitmiş bir dava ile ilgili artık görüşeceginiz bir durum kalmamış o adamla, ayrıca adama olgun diyorsunuz ama adamın evdeki halini siz nerden biliyorsunuz belki o dahada beterdir eşinizden..
aman diyorum bu işler çok sakat, yuvanızdan, eşinizden, çocugunuzdan, huzurunuzdan olursunuz allah korusun

Herkese Sevgiler,

Dün gece evde bakamadım değerli yorumlarınıza. Evdeki bilgisayardan giriş yapmadım. Tüm gece merak içerisinde bu anı bekledim. Hepinize sonsuz teşekkür ederim.

Uzak duruyorum zaten. Beni asıl korkutan konu etkilenmem. Yanlış hiçbirşey yapmadımki. Yanlız bu durumun oluşması tedirgin etti beni.
Eşimi çok seviyorum. Kafamı meşgul eden sorunda bu. O bey dediğiniz eski müvekkilim ile kesinlikle görüşmeyeceğim. Kendime engel olurum ama hislerime engel olamadım malesef. Ama bunu kendim yaşadım. Ne eşime nede başka birine yansıtmadım. Sadece sizinle paylaşabildim.
Ben zaten üzülüyorum bu duruma. Herşeyi 4 4lük yaşama isteği malesef biz kadınlarda var. En azından bende var. Sorun bende bunuda kabul ediyorum. Ruh ikizi aynı ruhun yarısıdır ve milyarlarca insan içinde sadece bir tanedir. Birisinin ruh ikizini bulması olağanüstüdür. Benim öyle bir beklentim yok. En azından eski müvekkilim benim ruh ikizim değil. Olgun olduğu için eşim kadar heyecanlı olmayacak. Tutkulu, aşık ve isteklide. Eşimdeki heyecanı bulamam kimsede. Ben herşeyin farkındayım. Dediğim gibi tek korkum bu düşüncenin oluşmuş olması.
Hayır evli değil. Ama sorun onun ve benim evli olması değilki zaten. Ben neden etkilendim. Etkilenmemem gerekiyordu.
Eşimdeki çocuk ruhu en başından beri vardı. Sahip olduğu sevimlilik 7 yıldır beni bu denli rahatsız etmemişti. Sevimli yanından etkilenmiştim bile. Dediğini yapacağım gelinim. Teşekkürler.
LadyYoOkie ciğim çok teşekkür ederim sanada. Bu duygularımın geçeceğini hissediyorum. Benim birinci sorunum bu duygularımın neden oluştuğu.

Başlık ile içeriğiniz talihsiz olmuş, sizin acınızdan yani.

İnsan elinde olmayanı ister, sizin durum biraz bu olmuş. Kaliteli bir hayatınız var, evladınız var, size gözü gibi bakan bir eşiniz var. Belli ki yorulmuşsunuz biraz. Başka biriyle görüşme heyecanı bile sizi heyecanlandırmaya yetmiş. Oysa o adamla bir ilişki içine girseniz ve benimle gel dese gitmezsiniz. Elinizdekilerin kıymeti yüreğinizi sızlatır.

Bakın ben de evin baskın karakteriyim; eşim cocuk gibidir. Şakalar yapar, bunaltır, daraltır, benim onayım, fikrim olmadan hicbirsey yapmaz. Bir ekmek bile almaz eve. Alamaz mı? Alabilir, ama illa bana soracak. Bankaya gitse bana sorar, emniyete gitse bana.... Bazen bu durum beni rahatsız ediyor, ama aksi ile de yaşayamazdım ki?

Bu durumu -siz-ben sağladım/nız. Adam da hayatın akışına bıraktı kendini. O evin eğlence, gırgır müdürü o. Hepimizin farklı farklı rolleri var. Başbakan benim müsteşar o :1:

Teşekkür ederim elmayra. Tanımladığın duygular içerisindeyim. Gel dese tabiki gitmem. Yaşadığım duygu karmaşası bile yüreğimi sızlatırken bu davranışı sergilemem.
Zamanla bu etkiden kurtulacağımı ümit ediyorum

Herkese Sevgiler,

Dün gece evde bakamadım değerli yorumlarınıza. Evdeki bilgisayardan giriş yapmadım. Tüm gece merak içerisinde bu anı bekledim. Hepinize sonsuz teşekkür ederim.

Uzak duruyorum zaten. Beni asıl korkutan konu etkilenmem. Yanlış hiçbirşey yapmadımki. Yanlız bu durumun oluşması tedirgin etti beni.
Eşimi çok seviyorum. Kafamı meşgul eden sorunda bu. O bey dediğiniz eski müvekkilim ile kesinlikle görüşmeyeceğim. Kendime engel olurum ama hislerime engel olamadım malesef. Ama bunu kendim yaşadım. Ne eşime nede başka birine yansıtmadım. Sadece sizinle paylaşabildim.
Ben zaten üzülüyorum bu duruma. Herşeyi 4 4lük yaşama isteği malesef biz kadınlarda var. En azından bende var. Sorun bende bunuda kabul ediyorum. Ruh ikizi aynı ruhun yarısıdır ve milyarlarca insan içinde sadece bir tanedir. Birisinin ruh ikizini bulması olağanüstüdür. Benim öyle bir beklentim yok. En azından eski müvekkilim benim ruh ikizim değil. Olgun olduğu için eşim kadar heyecanlı olmayacak. Tutkulu, aşık ve isteklide. Eşimdeki heyecanı bulamam kimsede. Ben herşeyin farkındayım. Dediğim gibi tek korkum bu düşüncenin oluşmuş olması.
Hayır evli değil. Ama sorun onun ve benim evli olması değilki zaten. Ben neden etkilendim. Etkilenmemem gerekiyordu.
Eşimdeki çocuk ruhu en başından beri vardı. Sahip olduğu sevimlilik 7 yıldır beni bu denli rahatsız etmemişti. Sevimli yanından etkilenmiştim bile. Dediğini yapacağım gelinim. Teşekkürler.
LadyYoOkie ciğim çok teşekkür ederim sanada. Bu duygularımın geçeceğini hissediyorum. Benim birinci sorunum bu duygularımın neden oluştuğu.

İnan etkilenmedin sen, o duygunun öyle olmasını istediğin icin öyle düşündün. Ufak bi heyecana ihtiyacın var. Yeni bi dokunuş, yeni biri, yeni bi heyecan. Onun yerine X bey de olsaydı öyle hissedecektin.

Teşekkür ederim elmayra. Tanımladığın duygular içerisindeyim. Gel dese tabiki gitmem. Yaşadığım duygu karmaşası bile yüreğimi sızlatırken bu davranışı sergilemem.
Zamanla bu etkiden kurtulacağımı ümit ediyorum

Eğer tam anlamıyla kendini eşine verebilirsen kurtulursun. Ondan istediklerini söyleç Gerekirse görev dağılımı yapın, üzerindeki sorumlulukların bir kısmını eşine ver ki imajını toparlasın.

Değil bazen, her zaman elde olmayanı şirin gösterir hayat..

Var olanın değerini derinlemesine idrak için kaybetmek mi gerekir?

Dışardan çekici görünenin cilasının kalitesini idrak için, sahip mi olmak gerekir?

Mantık, akıl ne günler içindir?

36 yaşında, hukuk gibi sosyal zeka ve mantığın etkin kullanıldığı bir meslekle iştigal eden bir kimsenin, bu kadar duygu dehlizlerinde boğulması normal midir?

Normal değildir tabiki. Normal olduğuna inansam farklı davranış içerisinde bulunurdum hayatım.
Sahip olduğum mantık, akıl ve zeka üçlüsü hislerim ile örtüşmüyor.

evli yakın dostum bana bir keresinde , evli kadınlar da eşleri dışında bir erkeğe ilgi duyabilir,aşık olabilir , demişti..herşeyin tek düze gittiği bir dünyada ,heyecanın dibe vurduğu bir anda farklı bir ışık cezbedebilir insanı..o dostum cümlesinin devamında ise , evli bir kadın her ne kadar o heycanı duysa bile eğer kafasında bitiremiyorsa o duyguları reele döküyorsa eşini aldatır demişti..yani herşeyi kafada bitirmek mühim olan..hayatınızda herşey çoook güzelmiş zaten:nazar: aradığınız o heyecanı şimdi göremesenizde ilerde görmeyeceksiniz diye bir durum yok..silip atmak o düşünceleri her şeyin farkındayken en güzeli...

Normal değildir tabiki. Normal olduğuna inansam farklı davranış içerisinde bulunurdum hayatım.
Sahip olduğum mantık, akıl ve zeka üçlüsü hislerim ile örtüşmüyor.

Hislerinizin geçici olduğunu bildiğiniz ve onları kontrolünüz altında tuttuğunuz sürece hiçbir sorun yok bence.. Hepimiz insanız, duygulardan müteşekkiliz.. Dönem dönem bu tür karmaşık hisler yaşamışızdır; yaşayacağızdır.. İnsanlar duygularına da söz geçiremez ki? Duygularınızın yanlış olduğunu bildiğiniz ve etkileri davranışlarınıza yansımadığı sürece iç dünyanızda yaşadığınız karmaşanın zararı yok.. Bir süre sonra geçer illa ki.. Zaman herşeyin ilacı..

Zıtların uyumuna inanırım ben. Kendiniz gibi olgun, ağırbaşlı, oturaklı bir kimse ile birlikte olsaydınız, eviniz biraz kasvetli olabilirdi.. Hani demişsiniz ya, dizi izlemem oturur eşim ve oğlumun birbirleriyle oynamalarını izlerim diye, işte bu hazzı sunmazdı size şu an sizi heyecanlandıran adam.. Ve daha bir sürü şey..

Eşi ile beklentilerinin dışında bir yaşamı olan kadının
hissettiğiniz hisleri yaşaması çok normal.
Bazen bu hisler kendine dahi itiraf edilemiyor,
bazen ediliyor ama dışarıya, yani bir başkasına sızmıyor, anlatılmıyor,
bazen de belki de iç de taştığı için paylaşmak, anlatmak, başka göz ile kendine bakmak ihtiyacı doğuyor.
Evlilik yaşamında mutlu olmayan kadının yazdığınız duygulara kapılmaması için bir neden yok. Sadece siz değilsiniz demek istiyorum aslında.
Tam da bu noktada irade ve mantık giriyor devreye.
Dümen siz de. Biz de.
Sonuçlarını yaşamaya gönüllü olduğumuz yöne çevirebiliriz. Biz ne istersek o olur.
Anladım ben sizi.

evli değilim ama benzer karışık durumlar içerisindeyim. erkek arkadaşım çok seviyor çok değer veriyor.eski erkek arkadaşıma karşı elimde olmayan bir yakınlık duymaya başladım son zamanlarda.hem de bana o kadar çok kötü şeyler yaşattı ki zamanında.onunla günlük hayatta sürekli muhatap olmak durumundayız, aynı işyerindeyiz çünkü.ve her ikili diyaloğumuzda (tabi bu diyaloglar asla duygusal boyuta geçmiyor) havadan sudan dahi konuşsak ben erkek arkadaşıma karşı suçluluk duyuyorum. onu aldatıyomuşum gibi geliyor. benim de sadece aklımda kalbimde kalıyor bu duygular.dışarı yansımıyor ama ben işin aslını bildiğim için reele dökmesem de müthiş suçluluk duyuyorum. erkek arkadaşımı sevmiyor muyum peki? çok seviyorum. sorun da bu zaten. pişmanlık duyuluyor çoğu zaman, size sevgiyle bakan gözlerini ilişkisi için nasıl emek verdiğini gördükçe fiiliyat olmasa da suçluluk duygusu oluyor. bu yüzden konu sahibi arkadaşı çok ii anlıyorum. aklımıza irademiz sahip çıkacağız vicdanımızı zor durumda bırakacak birşey yapmayacağız asla :ssz::50:

Son düzenleme:
en önemlisi kontrol edemeğiniz hislerin yanlış olduğunun farkındasınız...bu iyi bir şey çünkü kontrol edecek olan gene sizsiniz,
"beşer ,şaşar"diye boşuna dememişler bu tür şeyler büyük konuşmaya gelmez ,hatanın neresinden dönerseniz kardır,
bazı arkadaşları dediğine katılıyorum bu olgun beyin ev halini,günlük yaşamını bilmiyorsunuz,
ciddi bi süreçte ,adliyede,avukatlar içinde tabi gayet olgun,oturaklı olacak adam şaklabanlık yapcak değil ya...
o yüzden bu tür yanılmalara kapılmayın,her insan mükemmel değil eşinin de bu davranışı yanlış geliyorsa uygun bir dille konuşun,
zaten önemli olan evlilikte yıllar geçsede "aşk"değil "sevgi" bunun yititrilmemesi ....sende sevdiğini söylüyorsun o zaman hata yapma ,
eşini kaybetme,diğeri sadece "bilinmeyene ilgi duyma,cazip gelme"....

en önemlisi kontrol edemeğiniz hislerin yanlış olduğunun farkındasınız...bu iyi bir şey çünkü kontrol edecek olan gene sizsiniz,
"beşer ,şaşar"diye boşuna dememişler bu tür şeyler büyük konuşmaya gelmez ,hatanın neresinden dönerseniz kardır,
bazı arkadaşları dediğine katılıyorum bu olgun beyin ev halini,günlük yaşamını bilmiyorsunuz,
ciddi bi süreçte ,adliyede,avukatlar içinde tabi gayet olgun,oturaklı olacak adam şaklabanlık yapcak değil ya...
o yüzden bu tür yanılmalara kapılmayın,her insan mükemmel değil eşinin de bu davranışı yanlış geliyorsa uygun bir dille konuşun,
zaten önemli olan evlilikte yıllar geçsede "aşk"değil "sevgi" bunun yititrilmemesi ....sende sevdiğini söylüyorsun o zaman hata yapma ,
eşini kaybetme,diğeri sadece "bilinmeyene ilgi duyma,cazip gelme"....

Bu olgun beyin ev halini,günlük yaşamını bilsem bile birşey değişmemeli. Benim hislerime eşimden daha yakın olsa bile ben böyle bir düşünce girdabının içerisinde kendimi bulmamam gerekiyordu. Beni asıl üzen konu işte bu. Kesinlikle eski müvekkilim ile hatalı bir ilişki içerisinde bulunmayacağım. Dediğiniz gibi bunun farkında olmam en büyük mutluluğum.

evli değilim ama benzer karışık durumlar içerisindeyim. erkek arkadaşım çok seviyor çok değer veriyor.eski erkek arkadaşıma karşı elimde olmayan bir yakınlık duymaya başladım son zamanlarda.hem de bana o kadar çok kötü şeyler yaşattı ki zamanında.onunla günlük hayatta sürekli muhatap olmak durumundayız, aynı işyerindeyiz çünkü.ve her ikili diyaloğumuzda (tabi bu diyaloglar asla duygusal boyuta geçmiyor) havadan sudan dahi konuşsak ben erkek arkadaşıma karşı suçluluk duyuyorum. onu aldatıyomuşum gibi geliyor. benim de sadece aklımda kalbimde kalıyor bu duygular.dışarı yansımıyor ama ben işin aslını bildiğim için reele dökmesem de müthiş suçluluk duyuyorum. erkek arkadaşımı sevmiyor muyum peki? çok seviyorum. sorun da bu zaten. pişmanlık duyuluyor çoğu zaman, size sevgiyle bakan gözlerini ilişkisi için nasıl emek verdiğini gördükçe fiiliyat olmasa da suçluluk duygusu oluyor. bu yüzden konu sahibi arkadaşı çok ii anlıyorum. aklımıza irademiz sahip çıkacağız vicdanımızı zor durumda bırakacak birşey yapmayacağız asla :ssz::50:

Kuşkusuz önemli olan bu vaziyet karşısında ilerleyen yaşantımızda pişmanlık duymayacağımıza emin olmamız. Bu farkındalık hali bizim yanlış bir adım atmamız önündeki en güçlü engel.
Senin durumunda çok zor canım. Umarım elinde olmayan bu yakınlık hissinden en kısa sürede kurtulursun :(

Son düzenleme:
olgunluk nedir ben anlamıyorum olgun insan nasıl olur çocuğumla oynuyor diyosun çocuk gibi diyosun çocukla çocuk gibi olunur zaten ciddiyet içinde gerçekleşen bir çocuk oyunu biliyomusunuz ayrıca sizin davranışınız ne kadar olgun o tartışılır

bir anlık his kayması nedeniyle hayatını karartma
üstelik o üçüncü kişinin de bir eşi olabilir bu durumda ne olucak

Herkese Sevgiler,

insanlık hali bu duygular.. çokta takılmayın.. siz zaten duygularınıza kapılıp gitmemişsiniz ki

Back
X