Öncelikle şunu söyleyim yapılan eylemi küçümsüyor değilim, benim derdim böyle ciddi bir konunun protestosu dans edilerek mi yapılmalı !! Yani dövülmüş, sövülmüş, tecevüze uğramış, vurulmuş, öldürülmüş, çöp gibi sokağa atılmış, çocuğundan koparılmış, sürekli korku içindeki bu kadınların içine su serpmişmidir dans etmeleri...Eşini döven, eşini hayvandan değersiz gören bu öküzler "ah biz ne yaptık" diyip büyük bir ders almışlarmıdır, kahrolmuşlarmıdır, utanmışlarmıdır yaptıklarından dans eden kadınları görünce... ? Tekrar söylüyorum kadına yönelik şiddete hayır demek adına yapılan hiçbir şeyi değersiz görmüyorum sadece ciddi meselelerin ciddi protestoları, ciddi eylemleri olması ve ciddiyetle çözülmeleri gerektiğini söylemeye çalışıyorum. Rabbime şükürler olsun ben böyle şeyler yaşamadım ama bunu yaşayan kardeşlerimin yerine kendimi koyduğumda ben böyle hayati bir konuyla cebelleşirken, içim öyle kırık dökükken kimsenin çözüm adına dans etmesini değil daha elle tutulur şeyler yapmasını isterdim. Mesela kadın sığınma evlerine maddi manevi destek verilebilir, fazla mülkü olanlar kadın sığınma evi yapılması şartıyla devlete hibe edebilirler, yeni kadın sığınma evleri için maddi destek olabilirler. Devlet cezaların artırılması bu kişilerin af kapsamına asla dahil edilmemeleri yönünde zorlanabilir. Bu arada idama karşı değilim tecavüz edenler, eşini-kızını öldürenler, çocuk istismarcıları, eşini-kızını pazarlayanlar vs. bence bunlar dünyaya boşuna yüktür, kımıl zararlısıdır!! Ha en büyük çözüm nedir derseniz önce kadınlar öküzlerle "gönüllü" evlenmekten ve öküz gibi erkek evlat yetiştirmekten vazgeçecek, önce kadın "ah oğlum paşa oğlum" şuursuzluğundan vazgeçecek! Önce kadın kendi iki yüzlülüğünden vazgeçecek. Saksıda yetişmiyor bu pislikler onları yetiştirenlerden biri kadın. Sırf parası-pulu, kaşı-gözü, malı-mülkü için evlilik yapmamalı doğru düzgün çocuklarına iyi örnek olacak adamlarla evlenmeli, çocuklarını iyi yetiştirmeli, tatlı kaynana olmalı gelinini sevmeli, erkek çocuğu kız çocuğu ayrımından vazgeçmeli yani önce kadın olayın ciddiyetine varmalı. ( -Tabi bu bahsettiğim eşini seçme şansı verilen şanslı kadınlar yani kimsenin yarasını kanatmak istemem yanlış anlaşılmasın lütfen) Biliyorum bu sorunun çözümü çok zor, şimdi "söylemesi kolay" da diyenler olacak ama ben dile getirmek istedim sadece. Allah aşkına dansla terbiye olurmu, dansla vicdanları kanar mı o vicdansızların?