kadınlar evlenince neden kilo alır?

sezarsalataa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2014
2.782
1.406
158
merhaba canlarım :) uzun zamandır bu konuyu merak ediyorum, evli arkadaşlarıma da sordum ama onlar da doğru düzgün cevap veremiyor:) bütün tanıdıklarım istisnasız herkes evlendikten sonra kilo aldı.. onların söyleyemediği özel gizli ayıp bişey mi var? yani evlenince insanın çeşitli nedenlerden dolayı iştahı mı açılıyor? açık açık söyleyin de biz de öğrenelim yahu :)

EDİT : arkadaşlar kadın erkek ayrımcılığı yapmıyorum ben.. tamam erkekler de kilo alıyor göbekleri çıkıyo felaket oluyolar oldu mu? yahu ne bu hemen bi saldırganlık, asıl erkekler söyle böyle diye üste çıkıyosunuz? burası erkekler kulübü olsaydı erkekleri sorardım.. siz kadınsınız diye size sordum? ne bu sinir bu gerginlik? gidin eşinizden çıkarın sinirinizi.. (sözüm sadece 1 2 tane arkadaşa, diğer tatlı tatlı yorum yapanlara değil canlarım)

Son düzenleme:
merhaba canlarım :) uzun zamandır bu konuyu merak ediyorum, evli arkadaşlarıma da sordum ama onlar da doğru düzgün cevap veremiyor:) bütün tanıdıklarım istisnasız herkes evlendikten sonra kilo aldı.. onların söyleyemediği özel gizli ayıp bişey mi var? yani evlenince insanın çeşitli nedenlerden dolayı iştahı mı açılıyor? açık açık söyleyin de biz de öğrenelim yahu :)
:) hiç böyle düşünmemiştim. Evlendikten sorma kilo alanlardanim, sebebi mutfak alışkanlığımın değişmiş olması. Annem ne güzel sağlıklı yemekler yapardı. Esim çok yemek seciyor, ben az yemek biliyorum, sonuç kilo 4 kilo olarak bana donmustu.
Bir de bekarken tv karşısında bir şey atistirma alışkanlığım yoktu, evlenince bir film izleyelim, dur mısır patlatalim, bir cips açalım oldu.
Bonus olarakta birlikte haftada 1-2 dışarıda yemek yemeye, yeni yerler keşfetmeye çalışalım dedik.
Aferin bize :)

Çünkü eşeğin kulağından dolayı.sanki sadece evlenince kadınlar kilo alıyor,çöküyor yaşlanıyor erkekler gün geçtikçe adonislerine adonis ekleyip kas üstüne kas yapan taş oluyorlar.erkeklerin kadına şekilci bakmasını ve cinsel obje olarak görüp eleştirmesini anlarım da hemcinsleriniz neden bu konuda cinslik yapıyor onu anlamıyorum.
sözün özü sana ne kuzum ?
Not:evliyim 15 aylık kızım var evlendiğim zamandan 3 kilo fazlayım.

Cok basit, kendi mutfagin (annenin evi gibi degil) ve istedigine gore (rahatina uygun) kendini simartacak sekilde dosedigin bi evin var...tabi bi de yemegi seven bir esin varsa kilo kacinilmaz, sabah kahvaltisi, cuma sinema gecesi, haftasonu kacamagi derken gidiyo...:KK60: (dogum kontrol hapi falan da yapabilir ama kullanmayan da aliyor..)

Cok basit, kendi mutfagin (annenin evi gibi degil) ve istedigine gore (rahatina uygun) kendini simartacak sekilde dosedigin bi evin var...tabi bi de yemegi seven bir esin varsa kilo kacinilmaz, sabah kahvaltisi, cuma sinema gecesi, haftasonu kacamagi derken gidiyo...:KK60: (dogum kontrol hapi falan da yapabilir ama kullanmayan da aliyor..)
allahımm yandım ozaman ben:) ben zaten kiloluyum bi de evlendikten sonra böyle sebeplerden kilo alırsam yandım ki ne yandım :D

Evli değilim ama hep şey derler, kiloluysa rahat bi hayatı var :D Bence onunla bir alakası yok. Muhtemelen yeme içme alışkanlıklarının değişmesidir. Erkekler de o kiloyu alıyor ki, kaç erkek var göbek yapan. Benim babam annemle evlendiğinde çok zayıfmış, üflesen yıkılacak gibiydi derdi annem. Sonra kilo almış mesela. Kadınlar genellikle doğum yüzünden alıyor. Evlendikten sonra olan şeylerden biri daha söylenirdi halk arasında, kadının vücudundaki bi değişim ama onu söylemeyeyim şimdi müstehcen olabilir. :D

:) hiç böyle düşünmemiştim. Evlendikten sorma kilo alanlardanim, sebebi mutfak alışkanlığımın değişmiş olması. Annem ne güzel sağlıklı yemekler yapardı. Esim çok yemek seciyor, ben az yemek biliyorum, sonuç kilo 4 kilo olarak bana donmustu.
Bir de bekarken tv karşısında bir şey atistirma alışkanlığım yoktu, evlenince bir film izleyelim, dur mısır patlatalim, bir cips açalım oldu.
Bonus olarakta birlikte haftada 1-2 dışarıda yemek yemeye, yeni yerler keşfetmeye çalışalım dedik.
Aferin bize :)
eee sizin kilo almanız kaçınılmaz olmuş ozaman :) çok fenayım dimi aklıma neler neler geldi konuyu yazarken :D

Evli değilim ama hep şey derler, kiloluysa rahat bi hayatı var :KK70: Bence onunla bir alakası yok. Muhtemelen yeme içme alışkanlıklarının değişmesidir. Erkekler de o kiloyu alıyor ki, kaç erkek var göbek yapan. Benim babam annemle evlendiğinde çok zayıfmış, üflesen yıkılacak gibiydi derdi annem. Sonra kilo almış mesela. Kadınlar genellikle doğum yüzünden alıyor. Evlendikten sonra olan şeylerden biri daha söylenirdi halk arasında, kadının vücudundaki bi değişim ama onu söylemeyeyim şimdi müstehcen olabilir. :KK70:
yaaa nolur söyle özelden mesaj at çok merak ettimm :)

Ilk haftadan olaylar basladigi icin ben 10 kiloya yakin vermistim.. Mutlu olunca aliniyor sanirim, birlikte gezip tozup yiyip icince filan alinmasi normal..

Bir yıl bitti ama bir gram almadım. Kocam kilo aldı ama. Yeme içme alışkanlığının değişmesinden kaynaklanıyor olabilir çünkü genelde alıyo evlenenler.
Ben şu yiyip yiyip kilo almayanlardanım :p

eee sizin kilo almanız kaçınılmaz olmuş ozaman :) çok fenayım dimi aklıma neler neler geldi konuyu yazarken :KK70:
Genelleme dogru bir yerde, ama şunu da unutmamak lazım metabolizma 30 yasa dogru yavaşlar. Eski alışkanlıklar devam etse bile kişi bekar kalsa bile :) kilo almaya meyili artar. O yüzden hayatımıza ekstra bir şey eklemek gerekiyor, spor veya yediğin içtiğine dikkat etmek gibi.
Yani bekar da olsan 3-4 kilo zamanla hediye ediliyor :)

Hep bilinçaltı yanlislarimizdan evlenince kilo alırsın diyen cevremizdeki kişilerden annelerimizden teyzelerimizden dolayi bilinçaltı yıllar önce doğru diye depoluyor bilgileri yani unutmuyor ve evlenince bilinçaltı neyi depoladiysa onu yapıyor .Ne derler mesela bende senin gibiyken dal gibi inceciktim,şimdi zayıfsin bak evlenince kilo alcaksin,hele iki çocuk doğurda gör gibi yanlışlar bilinçaltımıza yükleniyor ve kilo alıyoruz .ben şimdi kızıma diyorum ki kızım doyduk dan sonra yemek yeme miden yumruğun kadar o da doyunca bırakıyor 6 yasinda sonra kızım yedin mi diyorum anne zaten midem yumruğun kadar diyor şimdiden kızıma telkin de bulunuyorum gereksiz yemek yiyerek vücuduna zarar vermesin.

Bir yıl bitti ama bir gram almadım. Kocam kilo aldı ama. Yeme içme alışkanlığının değişmesinden kaynaklanıyor olabilir çünkü genelde alıyo evlenenler.
Ben şu yiyip yiyip kilo almayanlardanım :p
ayy sizin gibilere imrendim hep ya :) allasen yiyip yiyip nasıl kilo almıyosun bu işin sırrı ne :)

Genelleme dogru bir yerde, ama şunu da unutmamak lazım metabolizma 30 yasa dogru yavaşlar. Eski alışkanlıklar devam etse bile kişi bekar kalsa bile :) kilo almaya meyili artar. O yüzden hayatımıza ekstra bir şey eklemek gerekiyor, spor veya yediğin içtiğine dikkat etmek gibi.
Yani bekar da olsan 3-4 kilo zamanla hediye ediliyor :)
doğru diyosun bak.. malesef metabolizma yavaşlayınca ne yapsan olmuyor..

yaaa nolur söyle özelden mesaj at çok merak ettimm :)
Tamam ama banlanırsam sebebi sensin bak :D
Ya şimdi kızlar arasında eskiden şöyle bir rivayet vardı, evlendikten sonra yani aslında düzenli bir cinsel hayat başladıktan sonra, e sevişiyorsun doğal olarak ve eşin göğüslerini okşadıkça göğüsler biraz daha büyürmüş falan gibi bişeydi, gerçekliği var mı bilmiyorum. :D Belki de küçük göğüslü kızları avutmak için söyleniyordu. Ortaokul lise yıllarıma döndüm birden gece gece :)

Back
X