Kadinlar gunu: abartmiyor muyuz.

Kadinlar gunu abartiliyor mu?

• Hayir, az bile kutlaniyor!

OY: 8 38,1%
  • Evet, gercekten abarti.

OY: 6 28,6%
  • Ilgilenmiyorum

OY: 7 33,3%
  • Kadinlar gunu muymus, ayh, haberim yok!

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    21

elaide

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
4.277
12.429
208
Merabalar,

Tummmm sosyal medyada kadinlar gunuyle alakali paylasim yapmayan kimse yok.

Esler/sevgililer cicekler bile yoluyorlar, inanin hani su gozlerini yukari diken smiley varya akilli telefonlarda, o bakisla bi goz attim sosyal medyaya, ardindan elime bidaha almadim telefonu.
Herkes elbette kendi bilir neyi nasil 'kutlayacagina' (kutlanacak ne var cozemiyorum gerci) ama Turkiye'de neden bukadar abartiliyor. Inanin anlamaya calisiyorum. Ofiste az once bikac kisiye kadinlar gunu oldugundan bahsettim, yahu Avrupa'da cogu normal insanin haberi bile yok. Avrupa'da kadin haklari cignenmiyor, siddet/istismar yok filan muhabbetine girmeyin hic alakasi yok konuyu oraya goturmek istemiyorum da zaten.

Yani hanimlar, tum samimiyetimle soruyorum, bu kadinlar gunu sizin icin neden bukadar onemli/onemsiz? Kadinlar gunu olayini buyutuyor muyuz memlekette? Ve en onemlisi, neden??

ps; sevgililer gunu/anneler/babalar gununden farkli bir kategori bu kadinlar gunu bence, o gunler sonucta marketinglesti, alisveris/hediyelesmeler/kutlamalar filan daha bir normal geliyor bana.

ben tek birşey söylemek istiyorumm
bugün kadınlar günü ama eşim kutlamadı bile
bence kutlamasın da ne bileyim illa ki eşimin kutlamasına çiçek almasına gerek yok kutlamadığı içinde üzülmüyorum

bence bu konunun yeri burası değil.

boşa tartışma çıkacak.

Sizi neden rahatsız etti? Bırakın bir gün de kadınlar günü kutlansın bu kadar gereksiz özel gün varken.

Beni tek rahatsız eden normalde cinsiyetçi şakalar yapan kadınlara değer vermeyen eşlerini sevgililerini aldatan bazı erkeklerin sosyal medyada laf olsun diye yaptığı kutlamalar.

Hediye vs beklentim yok
Azıcık saygı ve sevgi beklentim
Toplum içerisinde kadının önemi
Yoksa kutlanmıs kutlanmamıs
Benim için önemli değil

Her yer KADINLA güzeldir
KADIN her yaşta güzeldir . .

KADINLAR günümüz kutlu olsun

:KK36::KK36::KK36:

Simdi kadinlar gununun anlam ve onemini anlatacak kisiler gelir aydinlaniriz hep birlikte :) sunu diyeyim hersey gosteris artik gunumuzde.. bazi hastaliklara bile sacma sapan sekillerde farkindalik yaratcaz diye ugrasiyo millet.. pehh

Anne değilim, olur muyum bir gün şüpheli...baba olmam imkansız.. sevgili olayları da yaş. Ama hep kadındım, seviyorum da bir kadın olmayı. Bilmem, ben hiç rahatsız olmadım abartılan bir gün mü diye.

KK nın güzel hatunların da sevgiler :KK200:

Kadınlar günü mesajlarını okumuyorum.

Yok kadınlar şöyledir, yok kadın budur, ıdı bıdı...

Çünkü Türkiye 'de sadece kapitalizm yok, vahşi bir kapitalizm var. Kadının kendisi de, emeği de cinsiyeti de eziliyor. O saydığınız günlerin arasında en kıymetlisi bugün.Abartmak bir yana, yeterince kıymet dahi verilmiyor!

Bugün keyifle düşünmeden çalıştığınız 8 saatlik günlük iş saati bile, emekçi kadınların canları pahasına verdikleri mücadele ile kazanıldı.

Merabalar,

Tummmm sosyal medyada kadinlar gunuyle alakali paylasim yapmayan kimse yok.

Esler/sevgililer cicekler bile yoluyorlar, inanin hani su gozlerini yukari diken smiley varya akilli telefonlarda, o bakisla bi goz attim sosyal medyaya, ardindan elime bidaha almadim telefonu.
Herkes elbette kendi bilir neyi nasil 'kutlayacagina' (kutlanacak ne var cozemiyorum gerci) ama Turkiye'de neden bukadar abartiliyor. Inanin anlamaya calisiyorum. Ofiste az once bikac kisiye kadinlar gunu oldugundan bahsettim, yahu Avrupa'da cogu normal insanin haberi bile yok. Avrupa'da kadin haklari cignenmiyor, siddet/istismar yok filan muhabbetine girmeyin hic alakasi yok konuyu oraya goturmek istemiyorum da zaten.

Yani hanimlar, tum samimiyetimle soruyorum, bu kadinlar gunu sizin icin neden bukadar onemli/onemsiz? Kadinlar gunu olayini buyutuyor muyuz memlekette? Ve en onemlisi, neden??

ps; sevgililer gunu/anneler/babalar gununden farkli bir kategori bu kadinlar gunu bence, o gunler sonucta marketinglesti, alisveris/hediyelesmeler/kutlamalar filan daha bir normal geliyor bana.

indirimler oluyor :P

ülkede bir tek bu zaman daha dikkat çekiyor kadın cinayetleri, dernekler, kurumlar istatistik ve raporlar yayınlıyorlar. kadın sorunlarına yönelik bi farkındalık oluyor
ama çiçekle çikolatayla kutlanmasını ben de anlamıyorum.

Ülkemizde bilhassa kadına saygı yok denecek kadar az bugünkü kutlamaların pek çoğu göstermelik belki ama bundan rahatsız olunacağı hiç aklıma gelmemişti. Farkındalık ayağı deyip küçümseyenler olmuş çok şaşkınım bi kişi bile bilinçlense ben napıyorum dese yeter diye düşünüyorum çünkü. Rahatsız olacak başka şey bulun allahaşkına

Ben de yazayım fikrimi, Kadınlar günü zaten kutlanacak bir gün değil, kutlama yanlış bir tabir olur.
Her gün yapmaya çalıştığımız farkındalığı bugün daha fazla vurguluyoruz o kadar.
Misal cinsel istismar, şiddet, kadın cinayetleri.

Çünkü hediye alınacak, para harcanacak yeni bir gün. Büyük markalar en çok duyar kasan reklamı yapıp prim toplama peşinde. Her yerde indirim var. Beş sene önce farkındalık yaratılması adına eylemlerle kutlanan gün şu anda kadınlara hediye alınarak kutlanıyor. Her şeyi saçma sapan hale getirmekte üzerimize yok.

Bence abarti.
Laf yerine icraat olsa tamam diyecegim.Daha anlamli olur onemli adimlar gorsek..Bir karikatur var ya "neydi o dunku havan"diye aynen o hesap.
Yapay geliyor bana bu ozlu sozler,videolar vs...Kadin haklarini savunmak,kadina iskenceyi,siddeti engellemek adina harekete gecirici adimlarin bunlar oldugunu dusunmuyorum.Farkindalik yarattigina bile cok emin degilim.

indirimler oluyor :p

ülkede bir tek bu zaman daha dikkat çekiyor kadın cinayetleri, dernekler, kurumlar istatistik ve raporlar yayınlıyorlar. kadın sorunlarına yönelik bi farkındalık oluyor
ama çiçekle çikolatayla kutlanmasını ben de anlamıyorum.
aynen, bunuda sordum kendi kendime, ulkede ciddi bir siddet vs var kadina karsi. ama bunu tek bir gune sigdirmak yeterli degil ki. bu gunun zaten var olusunu bu amaca baglamak okey, anlasilir bisey, ama cicekler bocekler hediyeler...gereksiz!

Türkiyede bu kadar çok kutlanmasının ve ses getirme çalışmalarının olmasını ben kadınlara yönelik yapılan taciz,tecavüz,mobbing,ayrımcılık vs..gibi konularda maalesef çok geride olmamız nedeniyle olduğunu düşünüyorum.bu konuya girmeyin demişsiniz ama açıklamanın başka yolu da yok bunun :KK200:pozitif ayrımcılık bir gün bile olacaksa olsun ne olacak ki.sevgililer günüde kopartılan fırtınanın yarısı bile yok hediye anlamında.zaten aslında kadınlar günü kutlamasının doğuşu bile grev yaparken fabrikaya kilitlenip yanarak ölen işçi kadınlardan çıktığına göre eziyet çeken kadınlara dikkat çekmek gerekir bu günde.biz türk toplumu olarak kendimizi kadına bakış açısından yeni yapılandırıyoruz bana göre,kadınlar da kendi güçlerini,beraberlikten doğan kuvveti yeni yeni farkediyor.o nedenle normal geliyor bana.

Aşağıya kadınlar gününün nasıl ortaya çıktığını anlatan bir yazı bırakıyorum bir bakın bence. Kadınlar yavaş yavaş toplumda yerini almaya başlarken bile şiddete psikolojik baskıya uğrarken neden bu günün abartılı kutlanması sizi rahatsız etti anlamam. Bana da anneler babalar sevgililer günlerinin kutlanıp gösteriş yapılması saçma gelir annesiz babasız yada evlatsız olan bir çok insan var. Hatta bu bulunduğumuz platformda bir çok kadının neler yaşadığını okuyarak gayet iyi görebilirsiniz. Kadınlar günü bir farkındalık günüdür ve anlamlı bir gündür. Siz sorduğunuz için cevap yazma ihtiyacı duydum abartılı değil az bile bence...

8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.

26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.

İlk yıllarda belli bir tarih saptanmamıştı fakat her zaman ilkbaharda anılıyordu. Tarihin 8 Mart olarak saptanışı 1921'de Moskova'da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Kadınlar Konferansı'nda (3. Enternasyonal Komünist Partiler Toplantısı) gerçekleşti. Adı da "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" olarak belirlendi. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı yılları arasında bazı ülkelerde anılması yasaklanan Dünya Kadınlar Günü, 1960'lı yılların sonunda Amerika Birleşik Devletleri'nde de anmaya başlanmasıyla daha güçlü bir şekilde gündeme geldi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart'ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak anılmasını kabul etti. Birleşmiş Milletler'in sitesinde günün tarihine ilişkin bölümde, kutlamanın New York'ta ölen işçilerin anısına yapıldığı yazılmamıştır.

Bence abarti.
Laf yerine icraat olsa tamam diyecegim.Daha anlamli olur onemli adimlar gorsek..Bir karikatur var ya "neydi o dunku havan"diye aynen o hesap.
Yapay geliyor bana bu ozlu sozler,videolar vs...Kadin haklarini savunmak,kadina iskenceyi,siddeti engellemek adina harekete gecirici adimlarin bunlar oldugunu dusunmuyorum.Farkindalik yarattigina bile cok emin degilim.
iste bu yuzden belkide cok yapay geliyor bana!!! anneler bile kiz ve erkek cocuklarina farkli/yanlis prensipler edinmelerine yardimci olurken, kalkip hangi farkindaliktan bahsediyoruz. sorunu bir gunde bunu kutlamakla, anmakla mi cozecegiz?? hayir. cok baska baska seyler gerek toplumda ciddi bir fark istiyorsak.

ben evimde saygı ve deger görüyorum ama dışarıda aynı saygıuyı üülkemde aynı değeri göremiyorum ,

Back
X