• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlara yapılan taciz ile ilgili avukat arkadaşlardan yardım lütfen....

Gabik1

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2013
2
0
16
İzmir
Merhabalar

Oturduğum evin ev sahibi ipotek yenilemesi nedeni ile evime eksper geleceğini söyledi. doğal olarak kabul ettim. Yalnız yaşadığım için akşamüstü gelebileceğini belirttim. Ev sahibim ekspere benim telefonumu vereceğini gelmeden önce iletişime geçeceğini belirtti. Akşamüstüne doğru eksper beni arayarak adresimi aldı ve saat kararlaştırdık. 1 saat sonra tekrar arayarak adresi teyid etti. sonra tekrar aradı gelmek üzere olduğunu uygun olup olmadığımı sordu. uygun olduğumu belirttim. bir süre sonra tekrar aradı ve ev sahibinin yanlış evi söylediğini gelmeyeceğini belirtti. yarım saat kadar sonra anlamsız, saçma, terbiyesizce ve saygısısca bir mesaj gönderdi. Yalnız yaşadığım için bu gibi tacizlerle karşılaşmaktan bıktım. Böyle adamlar evlerimize sorgusuz sualsiz girebiliyorlar. Ve her ne pahasına olursa olsun bu adamın peşini bırakmak, yanına kar kalmasını sağlamak istemiyorum. Kanuni açıdan nasıl bir yol izleyebilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

telefonunuza çekilen mesajlar rahatsızlık verici, taciz ve hakaret edici nitelikteyse şikayet dilekçesiyle bulunduğunuz yerdeki C.başsavcılığına başvurabilirsiniz.

telefonunuza çekilen mesajlar rahatsızlık verici, taciz ve hakaret edici nitelikteyse şikayet dilekçesiyle bulunduğunuz yerdeki C.başsavcılığına başvurabilirsiniz.

evet rahatsızlık verici. sırf yalnız yaşıyorum diye bu gibi saçmalıklara maruz kalmaktan bıktım. hoş adalete ne kadar güven duyulmalı o da muamma. savcılığa gidip şikayet dilekçesi yazdım. teslim edilecek olan noktadaki polis memuru " darp yada tehdit var mı" diye sordu yok dediğimde ağzını burnunu kıvırdı :) tabi ya illa kapıma dayanmaları darp etmeleri gerekiyor. o saatten sonra savcılığa gitmemin ne anlamı kalıyorsa. şimdi öldürülen kadınların halini çok daha iyi anlıyorum. sokak ortasında öldürülene kadar kim bilir kaç kere polise savcılığa gitmişlerdir. İnsanlar boşuna kendi problemlerini kendileri çözmeye kalkışmıyor.

öncelikle sakin olun. sokaktan geçen her insan sizin yalnız yaşadığınızı bilmez.

savcılıktaki kişiler dilekçenizi savcıya iletecek olan aracılardır, yani onlar karar vermezler dilekçenizin dikkate alınıp alınmayacağınıza.

bir hafta sonra fırsatını bulursanız tekrar gidin adliyeye, dosyanızın geldiği aşamayı takip edebilirsiniz, tabi bulunduğunuz şehrin yoğunluğuna bağlı olarak da değişebilir bu süre.

size tavsiyem ifadenize başvurulana kadar telefonunuza gelen mesajları silmemeniz ve ifadenizi detaylı olarak vermeniz.

darp söz konusu olsaydı daha farklı bir süreç işlerdi, bu sebeple sormuş olabilirler, kafanıza takmayın derim.

dilekçenizi yazarken umarım bir avukattan yardım almışsınızdır, zira kelimeler ve ifadeler devam edecek olan süreçte çok etkili. en azından burdan yazarsanız, ben de yardımcı olmayı çok isterim.

Back
X