Kadınlarımız neden bu kadar gurursuz?

Nil desperandum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2015
2.771
5.280
73
Bazı üyeleri görüyorum, kocaları boşanmak istedi diye dünyanın en kötü insanı oluyorlar. Neden ki? Evet insan severek evleniyor ama sevgi bir noktada bitebiliyor, kesinliği yok ki bu işlerin, ölene kadar aynı kişiyle evli kalacaksın zorundasın gibi…Evlendikten sonra uyum olmadığı görülebilir, eşler birbirinin hoşlanmadığı şeyler yapabilir, sevgi bitebilir eeeee bu durumda zorlamanın alemi nedir? Medenice ayrılırsın, herkes kendi yoluna gider. Sülük gibi adama yapışmak, boşamıcam süründürücem tripleri neden? Çocuk yoksa nafaka istemek neden?

Bugün kocam bana seni istemiyorum desin, ikiletmem bile lafını, hemen boşanırım. Kendisine yeni hayatında mutluluklar dilerim ayrılırım. Bu kadar basit. Kocası boşanmak istedi diye hayatı kendilerine ve eşlerine zindan edenlere soruyorum: yazık değil mi ikinize de? Sizi istemeyen adamı niye zorla tutmaya çalışıyorsunuz, tutamazsınız da zaten. Edebinizle, öz saygınızı kaybetmeden ayrılmayı becerin lütfen…Haaaa bir de ben nerde hata yaptım diye düşünüp öz eleştiri yapın, sanırsın hep erkekler hatalı kadınlar %100 mükemmel…Yok öyle bir şey…Hatalarınızı görün ki öz eleştiri yapıp bir dahaki ilişkide aynılarını tekrarlamayın.

Abla tavsiyesi......

Ee herkes oyle degil iste
Evlenirken nasil erkekleri donlarina kadar soyuyorlarsa bosanirken de ayni soyma girisimi tekrarlaniyor
Bana sorarsan ben de delikli kurusunu almam esimin bosanirken
Hic isim olmaz
Beni istemeyen kocanin mali parasi batsin bogazimdan gecmez zaten
Ama iste ne diyeceksin....

Ee herkes oyle degil iste
Evlenirken nasil erkekleri donlarina kadar soyuyorlarsa bosanirken de ayni soyma girisimi tekrarlaniyor
Bana sorarsan ben de delikli kurusunu almam esimin bosanirken
Hic isim olmaz
Beni istemeyen kocanin mali parasi batsin bogazimdan gecmez zaten
Ama iste ne diyeceksin....

çocuk varsa al kız... çocuk yoksa ne muhatap olcan da...

Kocan bugün gelse ve artik eskisi gibi sevmiyorum seni hadi naş dese
Gerçekten umursamadan saygıyla çekip gidebilecek olmanı taktir ettim doğrusu.
Evliligine hiç emek vermedin mi?
Eşim ayrılmak istese evet ayılırım yalvarmam beni bırakma diye ama senin kadar da soğuk kanlı yaklasamam
Sebep ne oldu bunu bilmek isterim karşılıklı tartışmak isterim bu konuyu
Onunla güzel günler geciriyorsam bu birden sorgusuz sualsiz son bulsun istemem.
Belki de yuzsuz gurursuz olan bu tavir bilmiyorum. Ama yine de ok canım by dercesine gidemem yani ABLACİM. .

Bazı üyeleri görüyorum, kocaları boşanmak istedi diye dünyanın en kötü insanı oluyorlar. Neden ki? Evet insan severek evleniyor ama sevgi bir noktada bitebiliyor, kesinliği yok ki bu işlerin, ölene kadar aynı kişiyle evli kalacaksın zorundasın gibi…Evlendikten sonra uyum olmadığı görülebilir, eşler birbirinin hoşlanmadığı şeyler yapabilir, sevgi bitebilir eeeee bu durumda zorlamanın alemi nedir? Medenice ayrılırsın, herkes kendi yoluna gider. Sülük gibi adama yapışmak, boşamıcam süründürücem tripleri neden? Çocuk yoksa nafaka istemek neden?

Bugün kocam bana seni istemiyorum desin, ikiletmem bile lafını, hemen boşanırım. Kendisine yeni hayatında mutluluklar dilerim ayrılırım. Bu kadar basit. Kocası boşanmak istedi diye hayatı kendilerine ve eşlerine zindan edenlere soruyorum: yazık değil mi ikinize de? Sizi istemeyen adamı niye zorla tutmaya çalışıyorsunuz, tutamazsınız da zaten. Edebinizle, öz saygınızı kaybetmeden ayrılmayı becerin lütfen…Haaaa bir de ben nerde hata yaptım diye düşünüp öz eleştiri yapın, sanırsın hep erkekler hatalı kadınlar %100 mükemmel…Yok öyle bir şey…Hatalarınızı görün ki öz eleştiri yapıp bir dahaki ilişkide aynılarını tekrarlamayın.

Abla tavsiyesi......

Dediklerinize katılıyorum biri hariç!
Kadın çocuk olmasa bile bir iş bulup kendi ayaklari üzerinde durana kadar nafaka alabilir bu gurursuzluk değil medeni haktır

Kocan bugün gelse ve artik eskisi gibi sevmiyorum seni hadi naş dese
Gerçekten umursamadan saygıyla çekip gidebilecek olmanı taktir ettim doğrusu.
Evliligine hiç emek vermedin mi?
Eşim ayrılmak istese evet ayılırım yalvarmam beni bırakma diye ama senin kadar da soğuk kanlı yaklasamam
Sebep ne oldu bunu bilmek isterim karşılıklı tartışmak isterim bu konuyu
Onunla güzel günler geciriyorsam bu birden sorgusuz sualsiz son bulsun istemem.
Belki de yuzsuz gurursuz olan bu tavir bilmiyorum. Ama yine de ok canım by dercesine gidemem yani ABLACİM. .
Sebebini sorarım ben de; ama bunu ayrılmamak için değil de, hatam varsa sonraki ilişkilerimde aynı hatayı yapmamak kendimi düzetmek için sorarım. Seni sevmiyorum artık diyen bir adamın lafını ikiletmem.

Şu nafaka sevdası beni de sinir ediyor.

Yani eşitlik istiyoruz, peki o zaman neden kadın değil erkek nafaka ödüyor? İki taraf da ödemesin. Ya da iki tarafa da, cinsiyete bakmadan, yıpranmaya bağlı tazminat falan verilsin.. Hangi taraf çok yıprandıysa, eşinden belli bir miktar para alsın o yıpranmayı düzeltip normal yaşama başlamak için. Tek seferlik tazminat ama. Ömür boyu her ay bilmem kaç bin lirayı sevmediğin bir insana vermek kötü olmalı. Ayrılan kadın çalışmıyorsa çalışsın. Ki bence kadın evliyken de çalışmalı. Ev işleri de ortak olmalı falan... Püff toplum düzenimizde, klasik aile hayatı anlayışımızda baya sorun var gerçekten.

Ve Çocuk konusunda da, giderleri eşit paylaşılmalı.

Başka ülkelerde de yapışjan kadınlar var ama bizim kadınlarımız extra yapışkan çünkü kadınlarımız özgüvensiz.

Çoğu kadınımız ya işsiz , parası olsa da özgüvensiz boşanmak istese dahi boşanamıyor çünkü kendine güvenemiyor.

Bir de üst gelir grubunda çalışan kadın sayısı az. Ben IT sektöründeyim, yurtdışında bile beyaz yakalı çalışan kadın sayısı az. Ofis asistanı, İK görevlisi genelde kadınlar ama mühendis nerdeyse yok mesela. Avukat kadın da pek görmedim doktor çokça gördüm. Yani çalışsa bile kadınların geliri çok değil bence evlenme sevdasında bu da bir etken, üst gelir grubuna geçme. Boşanmama sebeplerinden biri de bu bence, paradan vazgeçememe.

Adam sevmiyorum istemiyorum git diyince kadınlarımız beni sevmiyorsan beni istemiyorsan cehenneme git en değerli benim diyemiyor, kadınlar önce ben diyemiyor, benden kıymetli değil ya diyemiyor. Kadınlar kendi değerlerini bilmiyorlar.

Döven söven adama ühühühü dgünümü kutlamadı yazanı bile gördü bu topik. Dövüyor ama beni çok seviyor da var ama hiç girmeyeyim.

İte kaka sevmeyen adama vicdan sömürüsü yapmanın da adı "emek verdim". İnanın bana düzgün yürüyen bir ilişkiniz olsaydı zaten kendiliğinden yürürdü emek vermenize, yani bitmesin diye 40 takla atmanıza gerek kalmazdı.

Son düzenleme:
Back
X