• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Erkeklere, Erkeklerin Kadınlara Yaptığı Nahoş Yakıştırmalar

Aysar_

İçim Garip, Sıfır Huşu
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2014
1.195
5.176
158
Shire 💙
Merhabalar.Toplum içerisinde sıkça gözlemlediğim ve rahatsızlık duyduğum bir konuyu paylaşmak istiyorum. Genellemek istemiyorum ama bazı erkeklerin kadınlara yönelik (kezban,kaşar vb) çirkin yakıştırmaları, yine bazı kadınların ise erkeklere öküz, odun gibi kelimeler kullanılmasını kendimce saygısızlık ve terbiyesizlik olarak yorumlamışımdır hep.

Geçenlerde aynı ortamda bulunduğum bir kadın '' ayyyy kezbanlığım tuttu' deyince çok garipsedim ve onun adına ben utandım. Yine daha önce bir kadın hiç utanmadan başka bir hemcinsine 'aaa kezbana bak' demişti.Bazı erkekler bu çirkin sıfatı dillerine dolamış olabilir fakat kadının kadını aşağılayıcı tarzda bir kelime kullanmasını pek anlayamıyorum. Kadınlar birbirlerine kezban derse erkeklerde bunu görüp cesaretlenip bundan güç almaz mı sizce de ?

Bu arada bu kelimeleri hayatımda hiç kullanmadığım gibi özel hayatımda da bu kelimeleri kullanan insanlar olmamıştır. Bir kadının veya bir erkeğin kaba saba konuşmasını, argo terimler kullanmasını, en çirkini küfür etmesini çok çirkin buluyorum. Ben mi çok hassas yaklaşıyorum, sizlerinde fikirlerinizi almak isterim.

Sevgili KIZILAJANXX, yazdiklarini bende senin gibi cok garipsedim. Ne böyle bir topluluk icinde olmak isterim, nede böyle primitif arkadaslarim olsun isterm.
Bunlar tabiki Ataerkillikten kaynaklaniyor. Erkek otorisine katlanan bir toplumda, erkekler güclendikce, kadinlarda egitimsiz olur, basitlesir. Cünkü böyle bir toplumda, erkeklere daha cok saygi gösterilir. Bu düzenin temelini erkegin üstünlügü fikri olusturur.
Kadinlarda, bu ezilmisligin verdigi psikolijiyle, gücünü ancak kendisi gibi zayif olan hemcinslerine yöneltir. Birbirlerini hor görmek ve hakimiyet olusturmak isterler. Mesela kaynana gelinle anlasamaz, gelin görümceyle anlasamaz, eltiler kendi aralarinda anlasamaz vs. vs. cünkü egitim yok temelinde, hic okumamislar, calismamislar, bir alanda bilgileri yok, meslekleri yok, akillari fikirleri sadece kendileri gibi zayif hemcinslerinle ugrasmak.
Egitimli bir kadin, evinde calisan bayanina yardimcim der, egitimsiz bir kadin, evinde calisan bayanina hizmetcim der. Yani anlatmak istedigim bu.

Son düzenleme:
Back