• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafa Karışıklığı

Luhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2013
26
17
88
35
İstanbul
Merhabalar

Kafamızı karıştıran ve bizi sıkıntıya sokan bir durum var . Nişanlıyım 4 ay sonra evleniyorum. İstanbulda yaşıyoruz. Abim son 6-7 yıldır izmitte yaşıyor. Nişanlımada izmitten iyi bir iş için haber bekliyoruz. Abimin oturduğu yer temiz evi binası eski değil çok ve kirasıda fena değil. Yakınlarındada baktığımızda güzel evler var ki abim oradan çok mutlu bizim gelmemizide istiyor. Söylediğimiz insanlar fay hattı var deprem orada olacak vs vs diyor buda moral bozukluğu biraz zaten istanbuldayım buradada bekleniyor kafam karışık. İşe bağlı her şey aslında ama sorum şu İzmitte yaşayan var mı ? Nasıl bir yer ? İstanbul trafiğinden yoğunluğundan insanlardan bıkmış birisi olarak orası bize iyi gelir mi? Yaşayan varsa kiralar nasıl ? İstanbuldan Kocaeliye gitmek mantıklı mı ? Gerçekten bu şehirden bıktım ama aileler olunca çok uzağada gidilmiyor maalesef , öneri almak istedim , teşekkür ederim.

İzmit İstanbuldan daha yaşanilasi bir yer. İkisinde de yaşadım. 25 yil izmitte geçti . Trafigi daha az, yoruculugu daha az. Ama aynı zamanda körfez sahil imkanı çok iyi. Evleri de güzeldir yerine göre.

Izmitte yaşıyorum sizin ev tam olarak nerde olacak peki
İnanın oraları hiç bilmiyorum abimin tam yaşadığı yeride sadece İzmit olduğunu biliyorum hayatımda hiç gitmedim ama Alikahya da ev bakılabileceği söylendi orayıda bilmiyorum nerede nasıl bir yer farklı yerde mi kalıyor bilmiyorum

Yahyakaptan iyidir. Ama evler çok pahalı. Kiralar çok yüksek.
Asla izmit şehir içinde ev kiralamayın hepsi çok eski evlerdir.

Sadece maddiyat sebebi ile geliyorsanız Kocaeli Türkiyenin en pahalı şehirleri arasında ilk 5 de.
Yaşam trafik açısından daha rahat. Etrafı yani körfez sahili, kerpe-kefken tarafları, yuvacık ve maşukiye mesela çok güzeldir. Ama ucuz değil asla

Back
X