• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam allak bullak oldu, fikir verin bana da....

yercekimlikaranfil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2008
4.409
79
118
İstanbul
Kafam iyice karıştı ve size danışmak istedim.
24 haftalık hamileyim. Hamilelik öncesi ufak tefek enfeksiyon problemlerim vardı. Önce Central Hospital'da Fatma Nur Hanım'a gittim. Pek memnun kalmadım.
Sonrasında Maltepe Üniversitesi Hastanesi'nde Berna Haliloğlu'na. Gitmişken gebelik öncesi kontrollerimi de yaptı Berna Hanım. Çok memnun kaldım. Çünkü yıllardır çektiğim mantar enfeksiyonunu bir iki küçük öneri ve tedavi edici değil önleyeci bir ilaç ile bir haftada çözdü.
Bu arada aynı ay hamile kaldım ve Berna Hanım'a hala devam ediyorum.
Berna Hanım'ın çok iyi bir doktor olduğunu düşünüyorum aslında. Tıbben çok iyi, çok bilgili ve tam bir bilim insanı. Gereksiz hiçbirşey istemiyor, gereksiz endişeye sürüklemiyor. Sorulara yanıtları net ve kısa.
Fakat tereddütlerim var.
Birincisi, çok net bir doktor ama ben de hamileyim ve biraz daha uzun konuşmak, uzun dinlemek istiyorum. Yani hastaya net olacağım, gereksiz endişeden uzaklştıracağım derken fazla kısa oluyor sanki kontroller, sohbetler. Sanırım biraz daha fazla ilgi istiyorum.
ıkincisi, hastane konusunda pek fikrim yok. Odaları filan gezmedim, orda doğum yapan birini de tanımıyorum.
Üçüncüsü de, doktor normal doğuma nasıl baktığı konsunda pek bir ipucu vermiyor. Doğum konusunu konuşmak için daha vaktin erken olduğunu söylüyor. Bu konuda tereddütlüyüm. Tıbbi, bir neden olamdan sudan bahanelerle sezeryana yönlendirilmek istemiyorum.
Berna Hanım ve Maltepe Üniversitesi Hastanesi hakkında bilgisi olan, iyi ya da köyü deneyimi olan birileri birşeyler yazarsa çok sevinirim.
Doktor değiştirme konusunda karar aşamasındayım. Yardıma ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Hiç kimse fikir vermeyecek mi bana? Bugün grip oldum, ulaşamadım. Ulaştım da "müsait değilim çok acil değilse sonra konuşalım." dedi, ya doğumdaydı ya toplantıda filan. ıyice düştü moralim.

bende senınle ayno sayılırım 25 haftalık gebeyım once central hastanesıne gıttım ama emın degılım tam ılgılenmedıler gıbı geldı bana
sora delta hastanesınden hakan beyı met ettıler ama oda sezeryanda ıyıymıs her dr normal dogumda uzman degılkı ben normal dogumda uzman bır dr arıyorum ama hala bulamadım bu gıdısle zeynep kamılde dogurucam galıba

bende senınle ayno sayılırım 25 haftalık gebeyım once central hastanesıne gıttım ama emın degılım tam ılgılenmedıler gıbı geldı bana
sora delta hastanesınden hakan beyı met ettıler ama oda sezeryanda ıyıymıs her dr normal dogumda uzman degılkı ben normal dogumda uzman bır dr arıyorum ama hala bulamadım bu gıdısle zeynep kamılde dogurucam galıba

Çok sağol yanıtın için. Ben de evde doğurayım diyorum. Hem masrafsız, hem normal doğum garanti, hem de konforlu olur. :))) Kocamcığım da beni sancıyla hastaneye yetiştirme korkusundan kurtulur. :) Valla bilemiyorum, bir an yeni doktor aramakta çok kararlı oluyorum; bir an da iyi doktor bulmuşken ufak tefek şeyleri sorun ediyormuşum gibi geliyor. Bir dahaki kontrolde odaları filan görmek istediğimi söyleyeceğim, bakalım ne olacak. Yazarım sana da.
Central aslında iyi bir hastane ama kadın doğumcularında iş yok gibi. Fatma Nur Hanım zaten fos, Nuran Hanım'a gitmedim ama bir arkadaşım gece acil NTS'ye bağlanmıştı, çok ilgilenmemiş.
Sağlıcakla gelsin de başka birşey istemem.

Son düzenleme:
bende ewde doğum yapmak istiyorum
ama ne yazik ki Türkiye şartlarında mümkün değil.
yurtdışında doktor siz nereye isterseniz oraya geliyor.
ew derseniz hastaneyi ewe taşıyorlar.
burda Allah korusun ewde doum yapicam desen,acil bi durum ortaya çiksa
mümkün diil yetişemezsin hiçbiyere

evde dogum en rahatı hem psıkolojık olarakta ama turkıyedekı saglık eksıklıklerı yuzunden olmaz bence cunku yurt dısında mesela 911 ı arıyınca 2-3dk bılemedın 5 dk gelıyorlar ama turkıye malesef yarım saat bıle beklersın sora bunun trafıgı var 112 lerı ısleten psıkopatlar var vs vs
sen en ıyısı hastaneye gıt bızım akılsız ınsanlarımız oldukca akılsızın sucunu akıllılarda cekıyor ıste malesef
ben bırde dragos sıfadakı tahır beyı denemek ıstıyorum esım musaıt olursa ordada muayene olmayı dusunuyorum tahır bey 31 yıllık tecrubelıymıs hastanede uygun sanırım bakalım eger fıyatı maulse druda egenırsem dragos sıfadada olabılır cunku zeynep kamıl cok yogun dogurttuklarını kenara koyup bekletıyorlarmıs dıyorlar sonucta yogunda olsa orası kasaphane degıl ve hızmet alanlarda ınsan bunu artık mıllet olarak anlamamız lazım
ınsana deger vermeyı ogrendıgımız zaman adam olacak bu ülke

Şaka yaptım canım, tabi evde doğurmam. :))
Tahir Bey'in methini çok duydum ama hastane için pek iyi şeyler duymadım. Bir de yenidoğan yoğun bakım yok galiba o hastanede.
Umarım hepimiz kendimize hitap eden doktorları buluruz doğum sancıları gelmeden. :))

selam. Berna Hanımdan neden memnun olmadığını anlamadım. Bence senin de dediğin gibi oldukça bilgili ve gereksiz müdahele ve tetkik yapmayan değerli bir doktor. Ben de kendisine takip oldum ve normal doğum yaptım. Doğum şekli zaten son haftalarda belli oluyor. Kendisi normal doğum taraftarı ancak benim bir arkadaşım gitti. Ona sezaryen yapmış (bebek 4 kg üzerinde imiş) o da çok memnun. Ben doktor hanımdan çok memnun kaldım. Bence üniversitede hem ders veriyor, hem (başhekim yardımcısı bildiğim kadarıyla) idari görevi var. Ondan dolu zamanına denk gelmiştir. Bence mutlaka devam et...

selam. Berna Hanımdan neden memnun olmadığını anlamadım. Bence senin de dediğin gibi oldukça bilgili ve gereksiz müdahele ve tetkik yapmayan değerli bir doktor. Ben de kendisine takip oldum ve normal doğum yaptım. Doğum şekli zaten son haftalarda belli oluyor. Kendisi normal doğum taraftarı ancak benim bir arkadaşım gitti. Ona sezaryen yapmış (bebek 4 kg üzerinde imiş) o da çok memnun. Ben doktor hanımdan çok memnun kaldım. Bence üniversitede hem ders veriyor, hem (başhekim yardımcısı bildiğim kadarıyla) idari görevi var. Ondan dolu zamanına denk gelmiştir. Bence mutlaka devam et...

Ya harikasın. Çok sağol içime çok su serptin. Ben Berna Hanım'a çok güveniyorum aslında. İlk mesajımda da söyledim ya. Benim kaç yıllık problemimi (hamilelik öncesi) bir haftalık bir tedaviyle çözdü. Çok iyi bir doktor olduğunu da biliyorum.
Sadece belki biraz daha uzun konuşmak ihtiyacı hissediyorum. Ama tabi her inca ayrıntıyı anlatan ama show yapıp tıbbi bilgisi fos olan bir doktora bin kez tercih ederim.
Bir de benim için en çok önemli olan normal doğuma bakışı idi. Çünkü genelde daha erken diyerek pek ipucu vermiyordu. Ve şimdi bu yazdıkların içimi çok rahatlattı. Tabi ki gerekli ise sezaryen de olur ama ben gerçekten tıbben gerekli ise olsun, değilse bebeğim doğanın bize verdiği yolla gelsin istiyorum.
Çok uzattım ama gerçekten çok iyi geldi mesajın. Daha önce hiç Berna Hanım'a giden biriyle konuşma fırsatım olmadığı için biraz tereddütlüydüm. Teşekkürler.

Back
X