Kafam Çok Karışık Lütfen Yardım

ezel.nal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2009
66
0
86
46
Ankara
Arkadaşlar. 2,5 yıl korunduk. Yaklaşık 14 aydırda korunmuyoruz. 31 yaşına girdim. Çok üzülüyorum geç kaldım diye. Keşke daha önce isteseydim. Ben yaklaşık 5 ay önce doktora gittim. Rutin tahlillerim normal çıktı. Eşimden de tahlil istediler. İleri hareketlilikte sorun çıktı. Varikosel ameliyatı oldu. Doktor ayrıca hamilelik şansını arttıracak başka bir yol göstermedi. Rahim filmi çekelim demişti ama ben korktum . Ama geçen hafta doktoru aradım ve çektirdim. Şu aşamaya kadar doktorum başka bir yol göstermedi . Sanki ilgilenmiormuş gibi. Haftaya kontrole gideceğim. Ayrıca eşimin yeni tahlilleri yapılacak. Bu beş ay içinde başka bir yöntem uygulayamazmıydı. İlaç gibi iğne gibi. Acaba doktorumu değiştirsem mi?. Her geçen gün aleyhime işliyor sanki. Buradan da okuduğum kadarıyla 4 aydır hamile kalamayanlara bile ilaçlar iğneler verilmiş. Bana yol gösterin lütfennn.

Canım bence esın yenıden muayneye gıtsın ama tam tekmıl adetlern duzenlımı senın ben 10 senelık evlıyım cocugum yok tupbebek denyorz o yuzden ıhmal etme canım kolay gelsım

selam canim
eger doktorunun ilgilenmedigini düsünüyorsan
bence daha iyi bir doktor arastir derim
yasin baya var zaman harcamaya gerek yok bence
insan doktorunun ilgilenip ilgilenmedigini anlayabiliyor seninde anladigin gibi .
mesela ben yurtdisindayim burda okadar couk parasiz doktor varken ben doktoruma bir dünya para veriyorum
ama cokta memnunum ve aslada degistirmeyi düsünmüyorum
yani demek istedigim emeginin kasligi parada olsa ilgilenmeside bir okadar iyi oluyor
bence acil tarafindan degistir doktorunu
saglicakla kal

Arkadaşlar. 2,5 yıl korunduk. Yaklaşık 14 aydırda korunmuyoruz. 31 yaşına girdim. Çok üzülüyorum geç kaldım diye. Keşke daha önce isteseydim. Ben yaklaşık 5 ay önce doktora gittim. Rutin tahlillerim normal çıktı. Eşimden de tahlil istediler. İleri hareketlilikte sorun çıktı. Varikosel ameliyatı oldu. Doktor ayrıca hamilelik şansını arttıracak başka bir yol göstermedi. Rahim filmi çekelim demişti ama ben korktum . Ama geçen hafta doktoru aradım ve çektirdim. Şu aşamaya kadar doktorum başka bir yol göstermedi . Sanki ilgilenmiormuş gibi. Haftaya kontrole gideceğim. Ayrıca eşimin yeni tahlilleri yapılacak. Bu beş ay içinde başka bir yöntem uygulayamazmıydı. İlaç gibi iğne gibi. Acaba doktorumu değiştirsem mi?. Her geçen gün aleyhime işliyor sanki. Buradan da okuduğum kadarıyla 4 aydır hamile kalamayanlara bile ilaçlar iğneler verilmiş. Bana yol gösterin lütfennn.

Ezelcim merhaba.. Tüp bebek merkezinde çalışıyor olmam bir tarafa sana kendi tecrübelerimi de anlatmak istiyorum.. Senden daha uzun süre 4 yıl kotunduktan sonra 9-10 ay kadar uğraştım bende.. Sonra tahlil ve tetkikler tümü yapıldı.. Bir sebep olmamasına rağmen gebe kalmadım.. Doktorumdan da asla vazgeçmedim. En son bana tüp filmi çektirdi. Sonuca göre git şimdi hamile kalmadan da gelme dedi. Sonra bıraktım ve tam 3 ay sonra hamile kaldım... Film esnasında verilen ilaç tüplari açıcı özelliği olduğundan bu aralar yumurtlama tarihlerinde boş durma derim:)) ve merak etme iş tecrübelerime dayanarak söylüyorum senin durumun ilaç veya hormon iğneleri gerektirmez.. ben biraz daha bekle derim.. Ayrıca yaşında geç değil. Unutmaman gereken en önemli etken psikoloji.... İçini rahat tut.

Bende Ezelle aynı duyguları paylaşıyorum.30 yaşına girdim ve gec kalmaktan korkuyorum.Ekim ayından bu yana doktora gidip geliyorum.3 kere hormon testi yapıldı herşey normal.usg ile bakıldı yine 3 kere normal.yumurtlama takibi yapıldı o da normal.şimdi eşim test yaptıracak ondada birşey çıkmazsa bilmiyorum artık.Allahım bize yani isteyenlere çok çektirmesin.ama yaşım geçiyor diye bende çok endişeleniyorum

canım öncelikle allah yardımcın olsun.ama okudugum kaynaklara göre yaş ilerledikce yumurtlama kaliteside yavaşlıyor.o nedenle bence sabret ama başka çareleri de dene derim.aşılama denenebilir,ileri testlerde yapılabilir hiç olmasa bile sadece konuşmak ,moral bulmak ve endişelerini gidermek için bile başka bir doktara görünebilirsin.ben hekimim okuldayken hekim değiştirmenin uygun olmadığı bize öğretilmişti bu sebeble bir yıl sadece bir doktara [eşimi bile dinlemeden ]sürekli gittim,aşılama dahi yaptı olmadı .sonra eşimin ikna etmesi üzerine doktorumu değiştirdim ve bende polip olduğunu ve hemen histeroskopi ve laporoskopi yapalım dedi ve ertesi gün oldum.suan hamile değilim ama tedavim çok yeni ümitliyiz inşallah tabii yinede Allah bilir!kısacası kadın doğumda başka doktorlarında fikrinin alınması gerektiğini öğrendik,bence sende güvenilir birine daha git.ama yinede sen bilirsin,herşey gönlünüzce olsun

iyi akşamlar. öncelikle şunu belirtmek isterim ki varikosel ameliyatları infertiliteye neden olmaz. bu çok küçük bir ihtimaldir. sizin testleriniz normal ise eğer sizde de bir sorun yok demektir. yalnız, her ne kadar hamilelik çok basit ve çabuk olabilecek bir olgu gibi bilinse de aslında hiç de o kadar basit değil. çok sağlıklı bir çiftte her gün birleşme ile bile hamile kalma olasılığı %55'i çoğu zaman geçmez. bir diğer husus ise eğer çocuk sahibi olmak istiyorsanız ve buna ilişkin herhangi bir problem çıkarsa, bir doktor belirleyip onunla tedaviye başlayın. sürekli doktor değiştirmek tedaviye yeni baştan başlamak, haliyle vakit kaybetmekten başka hiç bir şey değildir. bir de şunu belirtmek isterim ki , doktorların elinde sihirli değnek yok. doktorunuzdan memnun değilseniz bir doktor belirleyin ama dediğim gibi belirlediğiniz doktorda sabit kalırsanız daha çabuk netice vereceğine inanıyorum. Rabbim hayırlısını nasip eylesin.

Back
X