kafam çok karışık :( ne olur yardım edin ne yapacağımı bilmiyorumm

zey_nep

Umudunu kaybetme...
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
810
767
358
mrb herkese öncelikle bu durumu analatıp anlatmama konusunda çok düşündüm ve 2 haftadır kafam çok karışık ne yapacağımı bilemiyorum.
bnim 2 yıla yakındır bir ilişkim var gerçekten birbirimizi çok seviyoruz aynı memleketlerde değiliz bu sene söz falan yapmak istedik
fakat erkek arkadaşımın annesi sanki istemiyor falat diğer aile fertleri karşı değil aksine destekliyo bizi geçen gün annesi demiş ki 'oğlum bu senin kararın fakat şunuda unutma kız yabancıdır olurda nişan yaparsanız yarın öbür gün bişey olur kız yüzüğü atar aileler birbirini tanımıyor diye birbirlerinden utanma da olmaz vb seyler söylemiş :(bir arada demişler yok bilmem illa okumuş kız istiyorsa burda da var ya bu nasıl birşeydir anlamıyorum bn ailemde böyle birşey hiç görmedim bizde elin yedi yabancısı farklı kültürlerde insanlar var biz hiç böyle düşünmedik ben ki onun ailesiyle bile yaşamayı istedim kabul ettimde artık bunları duyunca gerçekten soğudum erkek arkadşımlada konuşunca o eski sıcaklığı veremeiyorum içimden gelmiyo ne oluyo bana artık gerçekten o aileye girip girmemekte kararsızım ailesiyle aynı ewde yaşamak istemiyorum o isteği bırakmadılar ya birbirimizi sevdiğimizi bile bile ya bunlar söylenirmi elin kızıdır yok bu işleri yaparmı ki bana soğudumm ve ewlilik konusunda da soğudum yarın öbür gün gelseler bn ne diycem ki ya kafam çok karışık üzülüyorumm sewgimi bitiriyorlar :( kafamın karışıklığı yazıyada yansımış olabilir ama şuan gerçekten zor bir durumdayımm :(

hem farklı memlektler hem ailenden çevrenden uzağa gidiyosun hemde aynı evde yaşamayı kabul ediyosun cidden cesaret işi... ayrıca bu konuşulanları sevgilin anlattı sanırım bu duyduklarınla aynı evde yaşamanın yanlış bir düşünce olduğunun farkına varmışsındır... Aile seni tanımadan ön yargılı konuşuyor sanırım tanıdıktan sonra tüm sorunlar çözülebilir yada tam tersi sorunlar büyüyebilir...zamana bırak bakalım. acaba annesinin düşündüğü birimi varki oğluna böyle şeyler söyleyebiliyor

Aşkın, sevginin ne demek olduğunu bilmiyor galiba bu insanlar.
Yuvayı ısıtan şey sevgidir bence. Sevgiye böyle değer vermeyen, tüm olayı 'okumuş kız istiyorsa burda da var' diyerek pazardan elma almaya indirgeyen insanlardan nefret ediyorum.
Hem bugünlerin yarınları da var. Evlendiniz diyelim, o kayınvalideyle anlaşabilecek misin?
Hayatı basitçe yaşayan insanların arasına karışmadan önce çook iyi düşün derim.

çok cesursun gerçekten....
herşeyi kafanda tamamen çözmeden bişeye karar verme canım...
aynı evde yaşamayıda tekrar tekrar düşün...

Ya ben zaten şunu anlamıyorum, insan yeri geliyor kendi öz annesinin lafını kaldıramıyor, kendi babasından ters bir tepki gördüğü zaman canı sıkılıyor, kırgın olabiliyor...

Kaldı ki tanımadığın, huyunu suyunu bilmediğin bir ailenin yanında olmayı nasıl kabul edebiliyorsunuz?
Sonra burada bir çok konu açıldı bununla ilgili... Ne zorluklar çekenler oldu, ne sorunlar yaşayanlar oldu, arada bir gözünüzün ucuyla dahi mi görmediniz o konuları?

Benden tavsiye, senin erkek arkadaşının ailesinden ziyade, erkek arkadaşının bu durumlarda davranış ve tavrı ne?
Sana destek ve seni kollayacak gibi mi? Yoksa daha çok ailesinden mi yana oluyor?
Kendi ailesinin söyledikleri çok fazla onun kafasını karıştırıyor ve ikilemde kalıyor gibiyse, yol yakınken dön derim.
Çünkü sonradan birşeyler daha da düzensizleşmeye tepe taklak gitmeye başlar.

Zaten anlamadığım nokta, niçin erkek arkadaşın sana bunları anlatıyor?
Her zaman ailelerin görüşleri mükemmel olacak değil ki?
Bu kız için de geçerli erkek için de geçerli.
Benim ailemde baştan "kimler neyin nesidir tanımıyoruz" gibilerinden söylendiler.
Keza belki nişanlımında ailesi öyle demiş olabilir, ama zamanla anlaşıldı ki aile yapılarımız bir.
Biz zaten başından bunun farkındaydık, farklı kültürden olmak okumuş olmak bir kıstas mıdır yani?

Önemli olan senin ve erkek arkadaşının düşünceleri.
Aynı zamanda siz bu hayatı, birlikte göğüs gerdiğiniz sürece yaşayacaksınız.
Geride olanlara birşey olmuyor, eğer sen ve erkek arkadaşın bir birbirinizi çok seviyorsanız, tek üzülen sizler olursunuz o kadar. İkinizin haricindeki herkes, sizin ayrılmanız veya bu işin olmaması durumunda geri kalan hayatına devam edecektir. Bunları da göz önünde bulundurun...

Sinek küçüktür ama miğde bulandırır.
İyi düşünülüp tartılması gereken bir durum...

Hakkınızda hayırlısı olsun... :31:

Son düzenleme:
hem farklı memlektler hem ailenden çevrenden uzağa gidiyosun hemde aynı evde yaşamayı kabul ediyosun cidden cesaret işi... ayrıca bu konuşulanları sevgilin anlattı sanırım bu duyduklarınla aynı evde yaşamanın yanlış bir düşünce olduğunun farkına varmışsındır... Aile seni tanımadan ön yargılı konuşuyor sanırım tanıdıktan sonra tüm sorunlar çözülebilir yada tam tersi sorunlar büyüyebilir...zamana bırak bakalım. acaba annesinin düşündüğü birimi varki oğluna böyle şeyler söyleyebiliyor

malesef cnm ki ailesi akraba ewliliğine karşıyken onun için akraba düşünmüş ya gerçi abileri karşı çıkmış nasıl böyle bişey düşünebilirsiniz diye aynı ewde kalma konusuna gelince gerçekten istemiyorum ya artık :( hevesim kalmadı

Aşkın, sevginin ne demek olduğunu bilmiyor galiba bu insanlar.
Yuvayı ısıtan şey sevgidir bence. Sevgiye böyle değer vermeyen, tüm olayı 'okumuş kız istiyorsa burda da var' diyerek pazardan elma almaya indirgeyen insanlardan nefret ediyorum.
Hem bugünlerin yarınları da var. Evlendiniz diyelim, o kayınvalideyle anlaşabilecek misin?
Hayatı basitçe yaşayan insanların arasına karışmadan önce çook iyi düşün derim.

işte bunları düşünüyorum diye kafam karıştı ya düşünüyorum düşünüyorum bir yol bulamıyorum ya bn nasıl anlaşacam ne derdimi paylaşacam ki bn böyle şeyleri unutamıyorum kinci değilm nefret etmem ama her baktığım da bunlar aklıma gelcek şimdiden yabancıyıö :)

çok cesursun gerçekten....
herşeyi kafanda tamamen çözmeden bişeye karar verme canım...
aynı evde yaşamayıda tekrar tekrar düşün...

aptal cesareti olsa gerek tekrar tekrar düşünüyorum ve kabul etmiycem galiba ama erkek arkadaşım ne tepki vercek bilmiyorum

malesef cnm ki ailesi akraba ewliliğine karşıyken onun için akraba düşünmüş ya gerçi abileri karşı çıkmış nasıl böyle bişey düşünebilirsiniz diye aynı ewde kalma konusuna gelince gerçekten istemiyorum ya artık :( hevesim kalmadı

peki evlenirseniz aynı evde yaşamanız şartmı çalışmıyormusun yada sevgilin maaşı yeterlimi değill neden aynı ev... neden soruyorum bunları bir ark var kv ile aynı evde yaşıyor bunlar evlenmeden önce kadın başka birini istiyormuş oğluna oğlu da olmaz derken evlendi bizimkiler şu an da arkdaşım sürekli stres altında en küçük birşeyde açık yakalamaya çalışan hep şikayet eden bi kv var çünkü karşısında amacı da oğluna bak benim dediğimle evlenmedin karın sorunlu imajı yaratmak ha oğlu annesine uymuyor karısının arksında hep arayı bulmaya çalışıyor ama arkadaşım resmen sinir hastası oldu

Ya ben zaten şunu anlamıyorum, insan yeri geliyor kendi öz annesinin lafını kaldıramıyor, kendi babasından ters bir tepki gördüğü zaman canı sıkılıyor, kırgın olabiliyor...

Kaldı ki tanımadığın, huyunu suyunu bilmediğin bir ailenin yanında olmayı nasıl kabul edebiliyorsunuz?
Sonra burada bir çok konu açıldı bununla ilgili... Ne zorluklar çekenler oldu, ne sorunlar yaşayanlar oldu, arada bir gözünüzün ucuyla dahi mi görmediniz o konuları?

Benden tavsiye, senin erkek arkadaşının ailesinden ziyade, erkek arkadaşının bu durumlarda davranış ve tavrı ne?
Sana destek ve seni kollayacak gibi mi? Yoksa daha çok ailesinden mi yana oluyor?
Kendi ailesinin söyledikleri çok fazla onun kafasını karıştırıyor ve ikilemde kalıyor gibiyse, yol yakınken dön derim.
Çünkü sonradan birşeyler daha da düzensizleşmeye tepe taklak gitmeye başlar.

Zaten anlamadığım nokta, niçin erkek arkadaşın sana bunları anlatıyor?
Her zaman ailelerin görüşleri mükemmel olacak değil ki?
Bu kız için de geçerli erkek için de geçerli.
Benim ailemde baştan "kimler neyin nesidir tanımıyoruz" gibilerinden söylendiler.
Keza belki nişanlımında ailesi öyle demiş olabilir, ama zamanla anlaşıldı ki aile yapılarımız bir.
Biz zaten başından bunun farkındaydık, farklı kültürden olmak okumuş olmak bir kıstas mıdır yani?

Önemli olan senin ve erkek arkadaşının düşünceleri.
Aynı zamanda siz bu hayatı, birlikte göğüs gerdiğiniz sürece yaşayacaksınız.
Geride olanlara birşey olmuyor, eğer sen ve erkek arkadaşın bir birbirinizi çok seviyorsanız, tek üzülen sizler olursunuz o kadar. İkinizin haricindeki herkes, sizin ayrılmanız veya bu işin olmaması durumunda geri kalan hayatına devam edecektir. Bunları da göz önünde bulundurun...

Sinek küçüktür ama miğde bulandırır.
İyi düşünülüp tartılması gereken bir durum...

Hakkınızda hayırlısı olsun... :31:

düşüncelerin ve fikirlerin için gerçekten çok tşk edrim baştan sona haklısın erkek arkadaşım allah var hep yanımda sevgisinden olsun sadakatinden olsun hiçbir şüphem olmadı hani şöyle bir durum var mecbur kalırsak aileyle yaşayacaz diyo aşlesine çok bağlı ve korkuları nedir biliyormusun bnm erkek arkadaşımı ailesinden ayıracağımı düşünüyorlar :) ki bnm de hayatta öyle bir düşüncem olmadı olamazda bn aile kavramına önem veren biriyim ama bu düşüncesi olan bir aileyle ne yapcam bide aynı ewde yaşama durumu nasıl olcak müstakil iki katlı ew düşünün üst katta biz olcaz fakat yeme içme herşey ortak ya bn belki eşimle yalnız kalmak kendim yemek ypmak film izlemek hani bilirsinz bunlar bnm hakkım ama eğer böyle bişey olursa yapamıycam düşünsene eşim gelcek bir sarılıp hoşgeldin bile diyemiycem bn böyle bir hayat istemiyorumm

Kaynana adayınızın gerçek yüzünü çabuk öğrenmişiniz...Hayırlı uğurlu olsun :24:

1. sana el kızı mantıgıyla bakıyosalar hep böyle olacaktır.
2.bizden birini alsaydınn dedikleri içi hiç içine almayacaklar.
3.okuyanlara farklı bir bakış acısı var kayınvalidenin iyi anlamda degil sanırım...(herkes okumuş gözü acık ister neyse)
4.herşey mükemmel olsada aynı eve gitme(gidenlerin cogu pişman forumda okuduklarımız var)
5.uzaktan geldigin için seni hep aciz görmek isteyecekler..vs..

izlenimler bunlar yanlışta olabilir seni üzmek istemem eger cok seviyorsan ayrı bir evde oturman ve kayınvalideyle cok mesafeli durman gerekiyor...
benim kayınvaliden bana kızımsın diyor altında cok şey var..el kızı degilim onun evladıyım torunlarını doguracam...

düşüncelerin ve fikirlerin için gerçekten çok tşk edrim baştan sona haklısın erkek arkadaşım allah var hep yanımda sevgisinden olsun sadakatinden olsun hiçbir şüphem olmadı hani şöyle bir durum var mecbur kalırsak aileyle yaşayacaz diyo aşlesine çok bağlı ve korkuları nedir biliyormusun bnm erkek arkadaşımı ailesinden ayıracağımı düşünüyorlar :) ki bnm de hayatta öyle bir düşüncem olmadı olamazda bn aile kavramına önem veren biriyim ama bu düşüncesi olan bir aileyle ne yapcam bide aynı ewde yaşama durumu nasıl olcak müstakil iki katlı ew düşünün üst katta biz olcaz fakat yeme içme herşey ortak ya bn belki eşimle yalnız kalmak kendim yemek ypmak film izlemek hani bilirsinz bunlar bnm hakkım ama eğer böyle bişey olursa yapamıycam düşünsene eşim gelcek bir sarılıp hoşgeldin bile diyemiycem bn böyle bir hayat istemiyorumm

En azından ne istediğinin farkındasın ve birlikte oturulduğunda yaşanılacak olumsuzlukları az çok düşünebiliyorsun. Sen peki bu düşüncelerini de erkek arkadaşınla paylaştın mı? Ailesinden onu asla koparamayacağını, keza hiç kimsenin seni ailenden koparamayacağı gibi senin böyle bir eyleminin olmadığını açıkladın mı?

Yani sözün özü, erkek arkadaşınla oturup, bir güzel bu konuları tartıştınız mı?
Eğer böyle bir durum varsa tepkileri ne oldu? Görüşü nedir?
Bunlar çok önemli.

peki evlenirseniz aynı evde yaşamanız şartmı çalışmıyormusun yada sevgilin maaşı yeterlimi değill neden aynı ev... neden soruyorum bunları bir ark var kv ile aynı evde yaşıyor bunlar evlenmeden önce kadın başka birini istiyormuş oğluna oğlu da olmaz derken evlendi bizimkiler şu an da arkdaşım sürekli stres altında en küçük birşeyde açık yakalamaya çalışan hep şikayet eden bi kv var çünkü karşısında amacı da oğluna bak benim dediğimle evlenmedin karın sorunlu imajı yaratmak ha oğlu annesine uymuyor karısının arksında hep arayı bulmaya çalışıyor ama arkadaşım resmen sinir hastası oldu

ben çalışıyorum cnm erkek ardaşım da atamasını bekliyo ewin en küçük erkeği ya ondan dolayı.ya bn karakterimi biliyorum eşime anlatmam ama içten içe ölürüm bn :(

1. sana el kızı mantıgıyla bakıyosalar hep böyle olacaktır.
2.bizden birini alsaydınn dedikleri içi hiç içine almayacaklar.
3.okuyanlara farklı bir bakış acısı var kayınvalidenin iyi anlamda degil sanırım...(herkes okumuş gözü acık ister neyse)
4.herşey mükemmel olsada aynı eve gitme(gidenlerin cogu pişman forumda okuduklarımız var)
5.uzaktan geldigin için seni hep aciz görmek isteyecekler..vs..

izlenimler bunlar yanlışta olabilir seni üzmek istemem eger cok seviyorsan ayrı bir evde oturman ve kayınvalideyle cok mesafeli durman gerekiyor...
benim kayınvaliden bana kızımsın diyor altında cok şey var..el kızı degilim onun evladıyım torunlarını doguracam...

doğrudur bn ne kadar da iyi olsam en ufak bir hatamda yüzüme vurulur bu ya bn anlamıyorum sanki avrupalı bir kızımm ha :) ya dün bn kafama taktım ew içine gitmemek için şidi direk erkek arkadaşıma desem yanlış anlar diye korkuyorum sanki ailesini istemiyrum diye ama ufaktan ufağa çınlattım yani :) aslında ona da kalsa o da istemiyo ama

En azından ne istediğinin farkındasın ve birlikte oturulduğunda yaşanılacak olumsuzlukları az çok düşünebiliyorsun. Sen peki bu düşüncelerini de erkek arkadaşınla paylaştın mı? Ailesinden onu asla koparamayacağını, keza hiç kimsenin seni ailenden koparamayacağı gibi senin böyle bir eyleminin olmadığını açıkladın mı?

Yani sözün özü, erkek arkadaşınla oturup, bir güzel bu konuları tartıştınız mı?
Eğer böyle bir durum varsa tepkileri ne oldu? Görüşü nedir?
Bunlar çok önemli.

erkek arkadşımla oturulup bir konuda tartışılmaz hemen sinirleniyo onda biliyo zaten koparma gibi amacımın olmadığını
bilmiyorumm ya :(

Back
X