Kafam çok karıştı

ivaus

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2017
372
200
103
30
Kızlar aşırı kararsız kaldım. Şimdi yeni mezunum muhasebe alanında ilerlemek istiyorum. Genel olarak işi öğrenmek amacıyla muhasebe bürolarına başvurdum. Bı sure sonra stajı başlatmak istiyorum çok bilgim yok bu konuyla ilgili. Dün bı firmadan aradılar görüşmek için gün içerisinde gittim, görüştüm. Orada on muhasebeyle ilgileneceğim. Görüştüğüm kadın evleneceği için işi birakacakmis şimdiden işi öğretip, ayrılacakmis. Maaşla ilgili patron olmadığı için herhangi bir şey demediler. Açıkçası muhasebe bürosu olsa maaştan çok işi öğrenmeye odaklanirim. Ama on muhasebe daha kolay ve bı sure sonra bana pek bı şey katmayacak. Bı yandan da tecrübe olur diyorum kendimce. Çalışma şekli şu şekilde cumartesi yarım gün, pazar tatil. Evime 30-35 dk uzaklıkta.

Şimdi sorun şu sizce işe başlasam mı (baya olumlu konuştular.) Yoksa evde bekleyip muhasebe bürolarından çağırmalarini mı beklesem?

Acelen ne daha yeni mezunsun demeyin, kendimce planlarim var ve ailemden yardım almak istemiyorum.

Bence o işe gir kendini geliştir daha iyi bir iş bulursanda gidersin. Yeni mezunsun tecrübe önemli evde oturdukça yıpranacaksın

Çaycılık temizlik var mı? İlk gördüğün işe atlama.

Hayır yok öyle bı şeyden bahsetmediler bile. Zaten ofis ortamı. Bende ilk bulduğum iş atlamama düşüncesindeyim ama evde hem yapacak şeyler bulamıyorum ve sıkılıyorum hepten.

Öncelikle doğuma gidiyorsa 7-8 ay sonra işsizsin
Muhasebe büroları zar zor iş öğretiyor ilk 2 ay bulaşık sonra işe geçiliyor
Hatta bazı p.venkler var işi öğretmiyorlar
2 sene boyunca çalışıp değil beyanname tam bir firma girişi yapan olmayabiliyor
Ama bazıları da 1 yıl sonra beyanname veriyor hatta bir arkadaşıma daha ilk günden fatura girişleri yaptırmaya başladılar ki kız muhasebe mezunu değil kursa gitti sadece

Yani büro önemli zaten zaman kaybedeceksiniz parasız falan çalıştırılacak sınız
Ama bürodan sonra istediğiniz yerde başlarsınız hem de öncelikli işe alırlar ama firma da çalışırsan çok artın olmaz

He şu da var her muhasebeci bürodan köşe olmuyor
Yıllarca şirket muhasebesin de çalışıp büro da çalışan dan daha iyi maaş alan var

Yok evlenip işi tamamen birakacakmis.
Yani büroda çok kullanıldığını bende duydum. 400-500 lira ücretle tam zamanlı çalışan baya kullanan yerler varmış. Ama kursa da gitmek istemiyorum teoride kalıyor üstüne de 600-700 lira vereceğim. Bu on muhasebe işine girip en azından tecrübe kazanmak bı yerden mantıklı geliyor ama diğer yandan da kızım ivaus diyorum o işi lise mezunu da yapar bı sure sonra sana bı şey katmaz diyorum.

Kursa gitmeyin zaten
Ama kızınız varmış madem bence tecrübe ye bakın
Açıkçası yaş ileri de olunca hele bir de evli olunca muhasebe büroları yetiştirmek üzere eleman almıyor
He işi biliyorsanız asgari ücretden biraz az smmm stajyeri olarak alırlar

Ayy ben mi yanlış yazdım acaba. Yaşım daha 22 yeni mezunum yanlış anlaşıldı

Kızım var anladım başka bişey demişsin uykum gelmiş benim ben ıyuyum gördüğümü anlamıyorum

Hangi şehirde yaşıyorsun canım sirket düşünmüyor musun

Bürolardan haber gelene kadar çalışabilirsin. Başlangıç olur senin için. Ama ararlarsa mutlaka büroya git. Ne kadar az verirlerse versinler işi en güzel orda öğrenirsin. Ön muhasebeyle olduğun yerde sayarsın.

Haklısınız. Şu an paradan çok bı şeyler kapmaya öğrenmeye odaklanmam gerekir zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…