Kafam karışık yardım

papatyaprenses

iyi ki varsın aşkım
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2009
1.726
0
116
Diğer
Arkadaşlar şöyle anlatayım ben kredi çektim kendi adıma ama kardeşim için.ama daha ilk aylarında anladım ki ödemekte baya bi zorlanıyo ve zorlanacak.ben çalışıyorum aldığım maaş çok değil.ve taksitlerim var.bazen ben ödesem diyorum.sonra kendini kandır diyorum çünkü kendime bile zor harcıyorum.yani pek bişey kalmıyo.ee o da çok zorlanıyo.o da çalışıyo ama eniştem ona süpriz yapıp araba aldı.ve taksitlerini beraber öderiz dedi tabi krediden haberi yok.o da hem bana hem eşine para veremiyo.acaba eniştememi söylesem diye düşünüyorum.ama onunda haberi yok sonradan öğrenirse araları kötü olur.söyleme desem emin olamıyorum.kesin yansıtır.sorun çıkar e söylemesem ben napıcam sonra?fikirlerinize ihtiyacım var:44:

Arkadaşlar şöyle anlatayım ben kredi çektim kendi adıma ama kardeşim için.ama daha ilk aylarında anladım ki ödemekte baya bi zorlanıyo ve zorlanacak.ben çalışıyorum aldığım maaş çok değil.ve taksitlerim var.bazen ben ödesem diyorum.sonra kendini kandır diyorum çünkü kendime bile zor harcıyorum.yani pek bişey kalmıyo.ee o da çok zorlanıyo.o da çalışıyo ama eniştem ona süpriz yapıp araba aldı.ve taksitlerini beraber öderiz dedi tabi krediden haberi yok.o da hem bana hem eşine para veremiyo.acaba eniştememi söylesem diye düşünüyorum.ama onunda haberi yok sonradan öğrenirse araları kötü olur.söyleme desem emin olamıyorum.kesin yansıtır.sorun çıkar e söylemesem ben napıcam sonra?fikirlerinize ihtiyacım var:44:

Canım anlaşılan o ki kardeşinin kredi aldıgından ve dahası onu nereye kullandıgından eniştenin haberi yok. Ve senin bunu sölemen asla dogru olmaz. Karıkocanın bir birine olan güvenini sarsarsın ve tamiri mümkün olmaz. Senin yapman gereken kardeşinle konuşup ödememesi halinde seninde ödeyemiyceni ve zor durumda kalacagını ona uygun bir dille anlatman. Hoş kardeşin ödemem yada ödeyemiyorum da dememiş sen şu an bir varsayımdan hareket etmektesin. Biraz bekle ödeyemiyorumdedigi noktada konuş ama muhatabın kardeşin olsun enişten degil.

ya o 600 lira maaş alıyor.ve 350 lira enişteme vermesi gerekecek.360 lirada kredi taksiti ödemesi mümlün değil.bu ay yarısı ben verdin bi kartımı yatırmayıp ama gelecek ay onu da yapamıcam o da streste napacağını bilmiyor.soruyorum bilmiyorum diyor sadece.bi şekilde halletmem gerek ama nasıl....artık bende stres oldum

arkadaşlar öneride bulanacak kimseyok mu?

bende eşimden gizli saklı ablama bilezik ve altın verdim.bi süre sonra dayanamadım.böyle böyle oldu dedim.sana yalan söylemem ben dedim.ablama lazımmış bende dayanamadım verdim dedim.eşim yalan söylemeyeceğimi ve ondan bişey saklamayacağımı bildiği için çokta sorun yapmadı.zaten ablam zamanında bize çok fazla yardım etti.evlenirken anne babalık yaptı diyebilirim.

valla normalde yapılmasını asla onaylamadığım bir şeyi sana tavsiye edeceğim şu an, zira başka bir öneri gelmedi aklıma.
taksit tutarları daha düşük olan başka bir kredi çekip eskisini kapatın yenisini ödeyin onun taksit tutarı daha düşük olduğu için bu kadar zorlanmazsınız.tabi bu size daha yüksek faize malolacak ama yapılacak başka bir şey yok gibi görünüyor.

ama ablam enişteme söylemeyi düşünmüyor...arada kaldım bende

Ablanın tarzını hiç beğenmedim ben, hem eşinden saklaması gereken şeyler yapmış hem de seni zor durumda bırakıyor. Bir arkadaşın önerdiği düşük ödemeli, daha uzun vadeli bir kredi bulmaktan başka çare yok gibi gözüküyor. Bir daha da kimseyle bu tarz bir işe girme, kefil falan da olma asla. Ablanın sırlarına da ortak olmamanda büyük yarar var.

ablanız size aldırdığı krediyi nereye kullandı?600 tl maaş alan birisinin hem kendine araba aldırması hem de size kredi çektirmesi iyi cesaret vallahi.

ablam alışveriş delisi gerçekten abartmıyorum.engellemeye çalışıyoruz ama bi yere kadar tabi.bi süre öncede baya bi dağıldı taksitleri falan bana da sen tkredi çek ben sadece bir yere ödeyeyim dedi o zaman araba ortada yoktu.eniştem süpriz yaptı.sonra tabi sonuç bu.ve ben de tam tersi borç yapmaktan nefret ederim.taksitlerim vardır.ama zorunlu.ve bir gün bile aksatmam.tam zıttız yani.şimdi bu kredi benim kabusum oldu:25:

kızlar eniştemle konuşmaya karar verdim.başka türlü toparlanamayacak bu durum artık sinirleniyorumda gün geçtikçe ablama.düşünüyor ama hiç bir icraat yok.bende artık ailede herşeyi göğüslemekten bıktım usandım.bana şans dileyin umarım herşey yolunda gider :5:

kızlar eniştemle konuşmaya karar verdim.başka türlü toparlanamayacak bu durum artık sinirleniyorumda gün geçtikçe ablama.düşünüyor ama hiç bir icraat yok.bende artık ailede herşeyi göğüslemekten bıktım usandım.bana şans dileyin umarım herşey yolunda gider :5:

Ablan konusman konusunda olumlu ya da olumsuz fikir beyan etti mi? Gerci ablan hatali ama... Alisveristen dolayi yapilan borclari odemek için kredi çekmek hiç iyi bir fikir degil bence ama yapmissiniz bir kere. Peki enistene soyledigin zaman (sayet olay cikarmazsa) bu krediyi odeyebilecek mi maddi anlamda gucu var mi?

evet eniştem öder gücüde var.ama habersiz çektiğimiz için ablam duymasını istemiyor.ama ben onu çekerken uyarmıştım şimdi ödemediği için ihbarname gelse daha mı iyi olacak.yok.o yüzden konuşmaya karar verdim eniştemle

evet eniştem öder gücüde var.ama habersiz çektiğimiz için ablam duymasını istemiyor.ama ben onu çekerken uyarmıştım şimdi ödemediği için ihbarname gelse daha mı iyi olacak.yok.o yüzden konuşmaya karar verdim eniştemle

Bu isin icinden cikamiyorsaniz ve enistenin maddi gucu de varsa soylemekten baska cikar yol yok maalesef... Ama olayi anlatirken çok dikkatli olman gerekiyor, enistenin bu durumdan dolayi sana ve ablana kizacagi malum gibi gozukuyor o yuzden hata yaptiginizin bilincinde bir konusma yaparsan belki durumu toparlayabilirsin arkadasim...Zor bir durum insallah cok buyuk bir skinti cikmadan halledebilirsin... Gelismeleri paylasirsan sevinirim... Allah yardimcin olsun...

Back
X