slm canım
seni yanlış yönlendirmek istemem ama yanlış yapmanıda istemem. benzer şeyler başımdan geçti. bende böyle bilmiş yorumları okuyup memede ısrar ettim ama sütüm cok az geliyormuş haberim yokmuş. bebeğim sarılık olmuştu. doktor tamamen açlıkdan dedi. yani cocuk doymuyormuş.doktor mama ver dedi istemeyerek hastanede hemşire ilk mamasını verdi. bebeğim nasıl içti anlatamam. o ana kadar sanki açmış bebişim. sonradan hem anne sütüne hem mamaya devam ettim. yani mamanın tadını alırsa memeyi almaz lafı tam bir şehir efsanesiymiş. şimdi bebeğim 7 aylık. hem anne sütü, hem mama hemde ek gıdaya devam ediyorum.
sana tavsiyem göğüs pompasını ile sütüne bir bak. kaç cc geliyor? bebeğin günlük/öğünlük ihtiyacı ayına göre kaç cc? eğer anne sütün yeterli geliyorsa anne sütüne devam et. ama yetersizse bebişini aç bırakma.
son olarak biberon verirsen damaklı emzik kullanmanı tavsiye ederim.
geçmiş olsun dileklerimle. bebeğine sağlıklı bir ömür dilerim.
SELAM ARKADAŞIM BENDE BU YORUM SAHİBİ HANIMA KESİNLİKLE KATILIYORUM.HİÇKİMSE İSTEMEZ EVLADINI MAMAYLA BESLESİN AMA OLMAYINCA OLMUYO ZORLAMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK.
27 HAZİRAN DA DOĞUM YAPTIM MAALESEF ACİL SEZERYANA ALINDIM TABİ AMELİYATTAN ÇIKINCA DA NORMAL OLARAK SÜTÜM GELMEDİ.AZ AZ GELMEYE BAŞLAYINCADA KIZIM EMMEK İSTEMEDİ OYSA PARMAĞIMI BİLE NASIL KUVVETLİ EMİYORDU.TÜM GECE AĞLADI SONRAKİ ZAMANLARDA DA 1 HAFTA SONRA SARILIK OLDU VE KİLO KAYBETTİ DOKTORATOPUK KANI İÇİN GİTTİĞİMİZDE DOKTOR KIZDI BANA NİYE ANNE SÜTÜ DİYE ISRAR EDİP ÇOCUĞU AÇ BIRAKIYORSUN DİYE VE MAMA VERMEMİ SÖYLEDİ EMZİRMENİN YANINDA.
MAMAYI İLK VERDİK İNANAMAZSINIZ ÇOCUK SAKİNLEDİ AÇDI ÇÜNKÜ.
SONRA HEM MAMA HEM ANNE SÜTÜ DEVAM ETTİK MEMEYİDE BIRAKMADI AMA BEN YİNEDE GÜNDE 60cc EN FAZLA MAMA VERDİM .KAŞIKLA VERİRSENDE DAHA İYİ OLUR BEN BAZEN BİBERONLADA VERDİM.KIZIM 3.5 AYLIK MAMAYI 1-2 GÜNDE BİR VERİYORUM BAZEN DR GELİŞİMİNİ ÇOK GÜZEL BULDU.HERŞEY YOLUNDA YANİ.
SÜTÜNÜ SAĞ 2 SAATTE EN AZ 60cc ÇIKIYOSA SÜTÜN YETER AMA YETMİYOSADA EVLADINI AÇ BIRAKMA BEN YAPTIM O HATAYI SEN YAPMA.
NOT:HERKES İSTER SADECE EMSİN MAMA VERMESİN AMA OLMAYINCA OLMUYO...
arkadaşlar,bi annenin sütü olmazsa elbette mama verecek aç bırakacak değilya çocuğu,ne demek bilmiş kişiler falan,herkesin kendine göre tecrübesi var tabi ona göre yorum yapıyor,sizde böyle söylüyosunuz demekki öyle biliyosunuz.
konuyu açan annenin çocuğu yarım ayda yarım kilo almış,doktorlar ayda 500 gr.dan az alırsa süt yetmiyor demektir diyorlar.yani sütü yeten bi anne ne diye içinde ne olduğu tam belli olmayan yapay bi mamayı bebeğine versin.
sütün yetip yetmediğini anlamak için en iyi gösterge bebeğin kilo alımıdır,bu kadar basit.onun haricinde çocuk hala ağlıyorsa başka problemi vardır (gaz,karın ağrısı v.s.)
sevgili konu sahibi arkadaşım,
yakın bi dostum yeni doğum yaptı ve bebeği sarılık oldu.hep emzirdi ve ilk ay sonunda 2 kilo almış bebek,nerdeyse ikiye katladı yani.sarılığı azaldı ama tam olarak geçmedi yinede,demekki emzirmek ve bebeğin doyması tek başına
sarılığın bitmesi için yeterli değil.artık nerdeyse her bebek sarılık oluyor ve çok yüksek değilse değerler bir iki ay içinde azalarak bitiyor,o konuda endişe etme.
mama konusuna gelince,
ben normal doğum yapmama rağmen sütüm ilk üç gün hiç gelmedi bi damla bile yani düşün.benimde kızım sarılık oldu ve bende tecrübesizlikten,çevremdekilerin "bu çocuk aç mama versene" demelerinden bunalıp biberonla mamayı dayadım.sonra nemi oldu,üç günlük bebek biberona alışıp mememi almadı sütüm gelmesine rağmen.meme ucu ağzına değince burun kıvıran kızım biberon deyince yapışır oldu.yani yukardaki kişinin dediği gibi şehir efsanesi değil bu bizzat yaşayıp tecrübe ettiğim bir gerçek.her bebekte olmayabilir,ama ne diye o riske girilsin değilmi heleki sütün yetiyorsa.sütün artması için en önemli faktör bebeğin emmesidir,süt göğüste depolanmaz bebek emdikçe yeni üretilir ve taze taze emer bebek.emmenin yerinide pompanın alası alamaz.nitekim benim kızımda istekli ve kuvvetli emmediği için onca pompaya rağmen azalarak eridi gitti sütüm.
şimdi tekrar hamileyim ve akıllandım asla etraftakileri dinlemicem,ne olursa olsun bebeğimi kendi sütümle beslicem inşallah.sütüm gelmezsede kaşık kaşık beslicem ilk bi iki gün asla ama asla biberon vermicem.mama kilo aldırabilir,ama önemli olan bebeğin kilo alması değil sağlıklı beslenmesidir.
bol bol sıvı tüket,bol bol emzir gör bak bebeğin nasıl sağlıklı gelişip kilo alacak.
sevgiler...