Bebek Beslenmesi kafam karışık..yeni doğan bebeğime anne sütü yanında devam mamasıda versemmi??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sansee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
1.992
0
116
İstanbul
selam kızlar...bebeğim bugün 18 günlük oldu ,çok sık emzirmenin önemini anlayamadığımdan sarılığı düştü ama hala tam olarak geçmediğini söyledi bugün dr um, 2 saatte bir emzircem artık ...35 haftalık ve 2700 gr doğdu ,200 gr. ı 1 gün sonra düştü ,bugün tartıldı 3 kg olmuş yani 18 günde 500 gr?? annem ve 1-2 tanıdığım günde 2 öğünde devam sütü vermemin çabuk toparlanmasını sağlıycağını söylediler??sizce ne yapmalıyım??:26::26::26:

Son düzenleme:
herkes bişey söyler. bence sadece doktorunuzu dinle. 18 günde 500gr alması bence gayet iyi daha ne olsun. gereksiz yere mama verme çocuğa benim arkadaşımın bebeği kabız oldu bu yüzden.

18 günde 500 gr süper..Daha ne olsun..Gayet güzel almış maşallah..:nazar:

bencede masallah :nazar: mama verme sütün yetiyo ve yarıyo:nazar: demekki yarım kilo almış bebişin..mama en son çare herzaman..mamanın tadı hoşuna gider ve kolay emebildiği için seni az emer reddeder sütün azalır..sen sakın mama verme boooll bolll emzir..kaç saatte bir emziriyodunki zaten artık 2 saat diyosun? zaten 2 saat aralık fazla uzun bence 1,5 saatte bir bi o meme bi öbür memeye devam.. ve sakın mamacı milleti de dinleme..bol su iç, incir ye,bulgur ye,dereotu ye ,kabak ye süte devam :)

teşekkküür ederiiim ..alla yazdıklarınız bana cesaret verdi kızlaarr..artık kim tutar benii....

yalnız ben bi hata yapıyodum ,bebek 4-5 saat uyuyo diye 4-5 saatte bir emziriyodum :17::17:ama sarılığı düşmemiş,bugün dr uyandır uyandır emzir dedi, ,1,5 saatte emziriyorum ama emmiyo ,resmen damlatıyorum ağzına ,acaba çok azmı oluyoo?yoksa aralarda sırf şekeri düşmesin diye yeterlimi??

Benim oglum suanda 4 aylik oglumda oyleydi sarilik biraz yuksekti surekli uyuyodu birak 4 5 saat uyanmazdi doktorumuz sonra uyandircaksin emzirceksin dedi uyanmiodu sonra doktorum moro refleksini yapmami soyledi yaptim uyandi ve emzirdim suandada sik sik emziriyorum saat basi kesiblikle anne sutu mama ne kadar olsada katkili anne sutu dogal ve saglikli kilosuda gayet iyiiiiii:-)

sütün yetiyorsa mama verme. sık sık emzir. mama verirsen sütünü istemeyebilir bebeğin

slm canım
seni yanlış yönlendirmek istemem ama yanlış yapmanıda istemem. benzer şeyler başımdan geçti. bende böyle bilmiş yorumları okuyup memede ısrar ettim ama sütüm cok az geliyormuş haberim yokmuş. bebeğim sarılık olmuştu. doktor tamamen açlıkdan dedi. yani cocuk doymuyormuş.doktor mama ver dedi istemeyerek hastanede hemşire ilk mamasını verdi. bebeğim nasıl içti anlatamam. o ana kadar sanki açmış bebişim. sonradan hem anne sütüne hem mamaya devam ettim. yani mamanın tadını alırsa memeyi almaz lafı tam bir şehir efsanesiymiş. şimdi bebeğim 7 aylık. hem anne sütü, hem mama hemde ek gıdaya devam ediyorum.
sana tavsiyem göğüs pompasını ile sütüne bir bak. kaç cc geliyor? bebeğin günlük/öğünlük ihtiyacı ayına göre kaç cc? eğer anne sütün yeterli geliyorsa anne sütüne devam et. ama yetersizse bebişini aç bırakma.
son olarak biberon verirsen damaklı emzik kullanmanı tavsiye ederim.
geçmiş olsun dileklerimle. bebeğine sağlıklı bir ömür dilerim.

slm canım
seni yanlış yönlendirmek istemem ama yanlış yapmanıda istemem. benzer şeyler başımdan geçti. bende böyle bilmiş yorumları okuyup memede ısrar ettim ama sütüm cok az geliyormuş haberim yokmuş. bebeğim sarılık olmuştu. doktor tamamen açlıkdan dedi. yani cocuk doymuyormuş.doktor mama ver dedi istemeyerek hastanede hemşire ilk mamasını verdi. bebeğim nasıl içti anlatamam. o ana kadar sanki açmış bebişim. sonradan hem anne sütüne hem mamaya devam ettim. yani mamanın tadını alırsa memeyi almaz lafı tam bir şehir efsanesiymiş. şimdi bebeğim 7 aylık. hem anne sütü, hem mama hemde ek gıdaya devam ediyorum.
sana tavsiyem göğüs pompasını ile sütüne bir bak. kaç cc geliyor? bebeğin günlük/öğünlük ihtiyacı ayına göre kaç cc? eğer anne sütün yeterli geliyorsa anne sütüne devam et. ama yetersizse bebişini aç bırakma.

SELAM ARKADAŞIM BENDE BU YORUM SAHİBİ HANIMA KESİNLİKLE KATILIYORUM.HİÇKİMSE İSTEMEZ EVLADINI MAMAYLA BESLESİN AMA OLMAYINCA OLMUYO ZORLAMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK.
27 HAZİRAN DA DOĞUM YAPTIM MAALESEF ACİL SEZERYANA ALINDIM TABİ AMELİYATTAN ÇIKINCA DA NORMAL OLARAK SÜTÜM GELMEDİ.AZ AZ GELMEYE BAŞLAYINCADA KIZIM EMMEK İSTEMEDİ OYSA PARMAĞIMI BİLE NASIL KUVVETLİ EMİYORDU.TÜM GECE AĞLADI SONRAKİ ZAMANLARDA DA 1 HAFTA SONRA SARILIK OLDU VE KİLO KAYBETTİ DOKTORATOPUK KANI İÇİN GİTTİĞİMİZDE DOKTOR KIZDI BANA NİYE ANNE SÜTÜ DİYE ISRAR EDİP ÇOCUĞU AÇ BIRAKIYORSUN DİYE VE MAMA VERMEMİ SÖYLEDİ EMZİRMENİN YANINDA.
MAMAYI İLK VERDİK İNANAMAZSINIZ ÇOCUK SAKİNLEDİ AÇDI ÇÜNKÜ.
SONRA HEM MAMA HEM ANNE SÜTÜ DEVAM ETTİK MEMEYİDE BIRAKMADI AMA BEN YİNEDE GÜNDE 60cc EN FAZLA MAMA VERDİM .KAŞIKLA VERİRSENDE DAHA İYİ OLUR BEN BAZEN BİBERONLADA VERDİM.KIZIM 3.5 AYLIK MAMAYI 1-2 GÜNDE BİR VERİYORUM BAZEN DR GELİŞİMİNİ ÇOK GÜZEL BULDU.HERŞEY YOLUNDA YANİ.
SÜTÜNÜ SAĞ 2 SAATTE EN AZ 60cc ÇIKIYOSA SÜTÜN YETER AMA YETMİYOSADA EVLADINI AÇ BIRAKMA BEN YAPTIM O HATAYI SEN YAPMA.

NOT:HERKES İSTER SADECE EMSİN MAMA VERMESİN AMA OLMAYINCA OLMUYO...:16:

benim bebegimde bir haftalik,cok sik emmek istiyo nerdeyse saat basi emiyo,sütüm yetmiyo galiba,gündüz emziriyorum gecede mama veriyorum,üzüm suyu iciyorum süt olsun diye ,poposu kizarik gibiacaba ondan olabilirmi,normalde yediklerime cok dikkat ediyorum,siz neler yiyorsunuz sütünüzün gelmesi icin,galiba benim sütüm ince bebegim doymuyo,ve cok sik kaka yapiyo,yorumlarinizi bekliyorum

teşekkküür ederiiim ..alla yazdıklarınız bana cesaret verdi kızlaarr..artık kim tutar benii....

yalnız ben bi hata yapıyodum ,bebek 4-5 saat uyuyo diye 4-5 saatte bir emziriyodum :17::17:ama sarılığı düşmemiş,bugün dr uyandır uyandır emzir dedi, ,1,5 saatte emziriyorum ama emmiyo ,resmen damlatıyorum ağzına ,acaba çok azmı oluyoo?yoksa aralarda sırf şekeri düşmesin diye yeterlimi??

canım bebeğin o kadar uzun uyumasının sebebi zaten sarılık. yoksa en fazla ikibuçuk saatte uyanır acıktım diye. o uyanamadığı için senin uyandırıp emzirmen lazım mutlaka. yoksa sarılığı düşmez. kilo alımı iyi, süt alamayıp ağlama durumu da yok heralde, doktoruna sormadan mamaya başlama kesinlikle.

anne sütü bebişine yaramasa,kilosu düşük olsa,sütü az olsa zaten mecbur mama verecek..mama verme dememizin nedeni bebişin kilosunun iyi olması..uzun aralıklarla emzirdigi için bebişin sarılıgı tam gecmemiş..
sen mutlaka 1,5 saatte bir uyandır gıdısını parmagınla bir iki dürt hemen emmeye başlar çenesi çalışır :)) sen onu uyandırmayı başarırsan emer o..sarılık yüzünden hali yoktur pek..zaten emerken çok yoruluyolar :)

Bence de 18 gunde yarim kilo almis bir bebege mama vermek kadar sacma birsey olamaz. kesinlikle mamaya baslama. Ama diger hanimlarin dedigi gibi eeen fazla 2 saatte uyandirip emzir. onemli olan cok cok sivi alip idrariiyla sariligi atmasi. Milupanin rezenesini de icirirsen arada, hem daha fazla sivialip daha fazla cis yapmis olur, hem de rezene gazini da rahatlatir. Rezeneyi ezberden tavsiye etmiyorum, doktorum özellikle milupanin rezenesini (icinde kimyon oldugu icin cok iyimis) gunde 100 ml'ye kadar verebilirsin dedi. Ama istersen kendi doktoruna da sor bir. İnsallah biran once atlatir sariligi bebegin. Beniki nerdeyse 1 ayda atlatti kendi kendine. Emzir emzirebildigin kadar. Geceleri 2 saate alarm kuruğ kalkip emziriyordum ben.

slm canım

SELAM ARKADAŞIM BENDE BU YORUM SAHİBİ HANIMA KESİNLİKLE KATILIYORUM.HİÇKİMSE İSTEMEZ EVLADINI MAMAYLA BESLESİN AMA OLMAYINCA OLMUYO ZORLAMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK.
27 HAZİRAN DA DOĞUM YAPTIM MAALESEF ACİL SEZERYANA ALINDIM TABİ AMELİYATTAN ÇIKINCA DA NORMAL OLARAK SÜTÜM GELMEDİ.AZ AZ GELMEYE BAŞLAYINCADA KIZIM EMMEK İSTEMEDİ OYSA PARMAĞIMI BİLE NASIL KUVVETLİ EMİYORDU.TÜM GECE AĞLADI SONRAKİ ZAMANLARDA DA 1 HAFTA SONRA SARILIK OLDU VE KİLO KAYBETTİ DOKTORATOPUK KANI İÇİN GİTTİĞİMİZDE DOKTOR KIZDI BANA NİYE ANNE SÜTÜ DİYE ISRAR EDİP ÇOCUĞU AÇ BIRAKIYORSUN DİYE VE MAMA VERMEMİ SÖYLEDİ EMZİRMENİN YANINDA.
MAMAYI İLK VERDİK İNANAMAZSINIZ ÇOCUK SAKİNLEDİ AÇDI ÇÜNKÜ.
SONRA HEM MAMA HEM ANNE SÜTÜ DEVAM ETTİK MEMEYİDE BIRAKMADI AMA BEN YİNEDE GÜNDE 60cc EN FAZLA MAMA VERDİM .KAŞIKLA VERİRSENDE DAHA İYİ OLUR BEN BAZEN BİBERONLADA VERDİM.KIZIM 3.5 AYLIK MAMAYI 1-2 GÜNDE BİR VERİYORUM BAZEN DR GELİŞİMİNİ ÇOK GÜZEL BULDU.HERŞEY YOLUNDA YANİ.
SÜTÜNÜ SAĞ 2 SAATTE EN AZ 60cc ÇIKIYOSA SÜTÜN YETER AMA YETMİYOSADA EVLADINI AÇ BIRAKMA BEN YAPTIM O HATAYI SEN YAPMA.

NOT:HERKES İSTER SADECE EMSİN MAMA VERMESİN AMA OLMAYINCA OLMUYO...:16:

arkadaşlar,bi annenin sütü olmazsa elbette mama verecek aç bırakacak değilya çocuğu,ne demek bilmiş kişiler falan,herkesin kendine göre tecrübesi var tabi ona göre yorum yapıyor,sizde böyle söylüyosunuz demekki öyle biliyosunuz.

konuyu açan annenin çocuğu yarım ayda yarım kilo almış,doktorlar ayda 500 gr.dan az alırsa süt yetmiyor demektir diyorlar.yani sütü yeten bi anne ne diye içinde ne olduğu tam belli olmayan yapay bi mamayı bebeğine versin.
sütün yetip yetmediğini anlamak için en iyi gösterge bebeğin kilo alımıdır,bu kadar basit.onun haricinde çocuk hala ağlıyorsa başka problemi vardır (gaz,karın ağrısı v.s.)

sevgili konu sahibi arkadaşım,
yakın bi dostum yeni doğum yaptı ve bebeği sarılık oldu.hep emzirdi ve ilk ay sonunda 2 kilo almış bebek,nerdeyse ikiye katladı yani.sarılığı azaldı ama tam olarak geçmedi yinede,demekki emzirmek ve bebeğin doyması tek başına
sarılığın bitmesi için yeterli değil.artık nerdeyse her bebek sarılık oluyor ve çok yüksek değilse değerler bir iki ay içinde azalarak bitiyor,o konuda endişe etme.

mama konusuna gelince,
ben normal doğum yapmama rağmen sütüm ilk üç gün hiç gelmedi bi damla bile yani düşün.benimde kızım sarılık oldu ve bende tecrübesizlikten,çevremdekilerin "bu çocuk aç mama versene" demelerinden bunalıp biberonla mamayı dayadım.sonra nemi oldu,üç günlük bebek biberona alışıp mememi almadı sütüm gelmesine rağmen.meme ucu ağzına değince burun kıvıran kızım biberon deyince yapışır oldu.yani yukardaki kişinin dediği gibi şehir efsanesi değil bu bizzat yaşayıp tecrübe ettiğim bir gerçek.her bebekte olmayabilir,ama ne diye o riske girilsin değilmi heleki sütün yetiyorsa.sütün artması için en önemli faktör bebeğin emmesidir,süt göğüste depolanmaz bebek emdikçe yeni üretilir ve taze taze emer bebek.emmenin yerinide pompanın alası alamaz.nitekim benim kızımda istekli ve kuvvetli emmediği için onca pompaya rağmen azalarak eridi gitti sütüm.
şimdi tekrar hamileyim ve akıllandım asla etraftakileri dinlemicem,ne olursa olsun bebeğimi kendi sütümle beslicem inşallah.sütüm gelmezsede kaşık kaşık beslicem ilk bi iki gün asla ama asla biberon vermicem.mama kilo aldırabilir,ama önemli olan bebeğin kilo alması değil sağlıklı beslenmesidir.

bol bol sıvı tüket,bol bol emzir gör bak bebeğin nasıl sağlıklı gelişip kilo alacak.
sevgiler...

BEN MAMA VER KESİNLİKLE DEMEDİM .ARKADAŞA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIM.
1. BENİM DAYIM DOKTOR VE SADECE ONA GÜVENİYORUM O DEDİ EĞER 2 SAATTE Bİ SAĞDIĞINDA 60cc SÜT ÇIKIYORSA SORUN YOK DEDİ
2. MAMAYIDA KAŞIKLA VERİRSEN SORUN OLMAZ DEDİ.
3.BEBEK EĞER EMZİRDİĞİNDE SUSMAYIP MAMA VERDİKTEN SONRA SUSUYORSA TEK SSORUN AÇLIĞIDIR DEDİ.
SON OLARAK MAMAYI BENDE İSTEMEYEREK VERDİM AMA BEBEĞİMİN KARNI DOYUNCA SUSUYOSA BENİMDE İÇİM RAHAT OLUYOR.
ŞU ANDADA EMZİRİRYORUM VE MAMAYI NEREDEYSE HİÇ VERMİYORUM.ATIK NEREDEYSE 4 AYLIK VE EK GIDALARA GEÇİP MAMAYI KESİCEM.

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için arkadaşlar ,aklımdaki bi çok soru işaretine cevab buldumm... bidahaki dr kontrolüne kadar mama mevzuunu kapadım ...hepinize bebeklerinizle birlikte sağlıklı ve mutlu günler diliyorum...

merhaba
dışarda çok duyuyorum sütün ne kadar geliyor diye; bildiğimi paylaşıyım dedim
ilk 10-15 gün süt başta az geldiği ve giderek arttığı için; özellikle 2. haftadan sonra bebek 10-15 dk emip bırakıyorsa, 2.5-3 saatte bir emmek istiyorsa ve kilo alımı iyiyse kesinlikle annenin sütü yetiyor demektir. Örneğin benim kızkardeşimin sütü çok boldu, fakat çalışmaya başlayınca sütünü sağmak istedi; philipsin süt pompasını aldı, 50-60 cc zor geliyordu ama bebek 4.5 aylıkken 8 kilo idi. Şimdi burda anne sütü yetersiz denirmi ?
başka forumlarda da belirttim benim bebek çok gazlı idi ve sık sık emmek istiyordu, bu yüzden doktorumu çok rahatsız ettim. işte burda anne sütü yetmiyormu acaba diyorsunuz ama kilo alımı iyiyse, hiç mamaya bulaşmamalı derim

merhaba arkadaşlar benimde kızım 2 aylık...

Sezaryenle doğum yaptığım için ilk gün süt yok denecek kadar azdı ve memenin ucu da küçüktü.Kızım alamadı ve aç kaldı. ilk gün hemşire açlıktan ağladığı için şırınga ile ertesi sabah mama verdi.Hatta bende eve dönüşte mama aldırmıştım eşime ki yetmiyor süt diye.

Eve geldikten sonra kızım boş boş çekse de süt geldi azar azar.Aldığımız mamayı hala açmadık:))

Kızım çok sık emmek istiyordu ben yine yetmiyor galiba diyordum herkeste mama ver diye başlıyordu, eşim hariç.O asla izin vermedi mamaya.
bu arada ben şunu farkettim ki acaba yetmiyor mu dediğim anda süt azalıyordu.Şimdi hiç kafama takmıyorum,stres olmuyorum çok etkiliyor.
Anne sütü kadar mucize bir süt yok kıymetini bilelim
olmuyorsa da doktor önerisi ile başlayalım mamaya.

Herkesin kızdığı şu:Kime sık emiyor desek yada ağlıyor desek "aç bu aç mama ver ,çabuk serpilir" diyor.Kanmayalım:34:

Şimdilik kilomuz normal anne sütüne devam....:nazar:

evet ya aç bu aç yorumlarına o kadar sinir oluyorum ki... Emzirmeye çalışan bir anneye aç bu, sütün az galiba gibi yorum yapılmayacağını nasıl anlamıyor insanlar bilemiyorum doğrusu...

Back
X