slm canım
seni yanlış yönlendirmek istemem ama yanlış yapmanıda istemem. benzer şeyler başımdan geçti. bende böyle bilmiş yorumları okuyup memede ısrar ettim ama sütüm cok az geliyormuş haberim yokmuş. bebeğim sarılık olmuştu. doktor tamamen açlıkdan dedi. yani cocuk doymuyormuş.doktor mama ver dedi istemeyerek hastanede hemşire ilk mamasını verdi. bebeğim nasıl içti anlatamam. o ana kadar sanki açmış bebişim. sonradan hem anne sütüne hem mamaya devam ettim. yani mamanın tadını alırsa memeyi almaz lafı tam bir şehir efsanesiymiş. şimdi bebeğim 7 aylık. hem anne sütü, hem mama hemde ek gıdaya devam ediyorum.
sana tavsiyem göğüs pompasını ile sütüne bir bak. kaç cc geliyor? bebeğin günlük/öğünlük ihtiyacı ayına göre kaç cc? eğer anne sütün yeterli geliyorsa anne sütüne devam et. ama yetersizse bebişini aç bırakma.
son olarak biberon verirsen damaklı emzik kullanmanı tavsiye ederim.
geçmiş olsun dileklerimle. bebeğine sağlıklı bir ömür dilerim.
teşekkküür ederiiim ..alla yazdıklarınız bana cesaret verdi kızlaarr..artık kim tutar benii....
yalnız ben bi hata yapıyodum ,bebek 4-5 saat uyuyo diye 4-5 saatte bir emziriyodumama sarılığı düşmemiş,bugün dr uyandır uyandır emzir dedi, ,1,5 saatte emziriyorum ama emmiyo ,resmen damlatıyorum ağzına ,acaba çok azmı oluyoo?yoksa aralarda sırf şekeri düşmesin diye yeterlimi??
slm canım
seni yanlış yönlendirmek istemem ama yanlış yapmanıda istemem. benzer şeyler başımdan geçti. bende böyle bilmiş yorumları okuyup memede ısrar ettim ama sütüm cok az geliyormuş haberim yokmuş. bebeğim sarılık olmuştu. doktor tamamen açlıkdan dedi. yani cocuk doymuyormuş.doktor mama ver dedi istemeyerek hastanede hemşire ilk mamasını verdi. bebeğim nasıl içti anlatamam. o ana kadar sanki açmış bebişim. sonradan hem anne sütüne hem mamaya devam ettim. yani mamanın tadını alırsa memeyi almaz lafı tam bir şehir efsanesiymiş. şimdi bebeğim 7 aylık. hem anne sütü, hem mama hemde ek gıdaya devam ediyorum.
sana tavsiyem göğüs pompasını ile sütüne bir bak. kaç cc geliyor? bebeğin günlük/öğünlük ihtiyacı ayına göre kaç cc? eğer anne sütün yeterli geliyorsa anne sütüne devam et. ama yetersizse bebişini aç bırakma.
son olarak biberon verirsen damaklı emzik kullanmanı tavsiye ederim.
geçmiş olsun dileklerimle. bebeğine sağlıklı bir ömür dilerim.
SELAM ARKADAŞIM BENDE BU YORUM SAHİBİ HANIMA KESİNLİKLE KATILIYORUM.HİÇKİMSE İSTEMEZ EVLADINI MAMAYLA BESLESİN AMA OLMAYINCA OLMUYO ZORLAMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK.
27 HAZİRAN DA DOĞUM YAPTIM MAALESEF ACİL SEZERYANA ALINDIM TABİ AMELİYATTAN ÇIKINCA DA NORMAL OLARAK SÜTÜM GELMEDİ.AZ AZ GELMEYE BAŞLAYINCADA KIZIM EMMEK İSTEMEDİ OYSA PARMAĞIMI BİLE NASIL KUVVETLİ EMİYORDU.TÜM GECE AĞLADI SONRAKİ ZAMANLARDA DA 1 HAFTA SONRA SARILIK OLDU VE KİLO KAYBETTİ DOKTORATOPUK KANI İÇİN GİTTİĞİMİZDE DOKTOR KIZDI BANA NİYE ANNE SÜTÜ DİYE ISRAR EDİP ÇOCUĞU AÇ BIRAKIYORSUN DİYE VE MAMA VERMEMİ SÖYLEDİ EMZİRMENİN YANINDA.
MAMAYI İLK VERDİK İNANAMAZSINIZ ÇOCUK SAKİNLEDİ AÇDI ÇÜNKÜ.
SONRA HEM MAMA HEM ANNE SÜTÜ DEVAM ETTİK MEMEYİDE BIRAKMADI AMA BEN YİNEDE GÜNDE 60cc EN FAZLA MAMA VERDİM .KAŞIKLA VERİRSENDE DAHA İYİ OLUR BEN BAZEN BİBERONLADA VERDİM.KIZIM 3.5 AYLIK MAMAYI 1-2 GÜNDE BİR VERİYORUM BAZEN DR GELİŞİMİNİ ÇOK GÜZEL BULDU.HERŞEY YOLUNDA YANİ.
SÜTÜNÜ SAĞ 2 SAATTE EN AZ 60cc ÇIKIYOSA SÜTÜN YETER AMA YETMİYOSADA EVLADINI AÇ BIRAKMA BEN YAPTIM O HATAYI SEN YAPMA.
NOT:HERKES İSTER SADECE EMSİN MAMA VERMESİN AMA OLMAYINCA OLMUYO...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?