kafama bir soru takıldı.?(seçilmiş insanlar)

aglayanbulutlar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
359
1
0
İstanbul
ya arkadaşlar mesela ben küçüklüğümde bir kaç hastalık filan geçirdim.yani talihsizlikler yaşadım.şimdi geldim 20 yaşıma mesela yani kariyer anlamında bişeyler yapamıyorum henüz.çok cnm skılıyo bu duruma.yani diyorum baştan talihsizlik buldu sonra devam mı etti acaba???* mesela o yüksek yerlerde olan insanlar böyle kanser,işitme kaybı,görme kaybı,psikolojik problemler geçirmemiş insanlar mı oluyolar? yani topluma yeterince faydalı olabilmek için onlar özel yaratılmış insanlar mı acaba? mesela sürekli psikolojik problemler yaşayan insan iyi bir meslek sahibi olamaz mı? ben hep bakıyorum o doktorlar filan ne bileyim böyle psikolojik rahatsızlık geçirmemiş yada çok önemli hastalıklar geçirmemiş insanlar.kısacxası sağlıklı bir çocukluk geçirmiş insanlar.yani iş hayatında yaşadığı zorluklar olabilir ondan bahsetmiyorum.sağlık açısından.bu unutkanlık filan ne bileyim hep normal insanlarda mı olur.onlar neden hep sağlıklı olur?yani ben mi yanılıyorum anlamadım.lütfen kafama çok takıldı.görüşlerinizi bekliyorum

Yani anladığım kadarıyla küçükken psikolojik yada fiziksel rahatsızlık geçirmeyen insanlar kariyer olarak kendini geliştirmiş insanlar diyosunuz. seçilmiş insanlar diye:1:

Ben küçükken çok sorunlu bi çocukluk geçirdim ailevi konularda v.s çok zorluydu.
Psikolojim çok kötüydü. şimdi 20 yaşındayım devlet memuruyum bu yılda icra müdürlüğü sınavına hazırlanıyorum:10:
Azda olsa kendimi geliştirmeye çalışıyorum işte..
Yani illa sizin dediğiniz gibi olmayabiliyor yanlışta anlamış olabilirim ama kendini öyle şartlandırma derim:16::16:

Yani anladığım kadarıyla küçükken psikolojik yada fiziksel rahatsızlık geçirmeyen insanlar kariyer olarak kendini geliştirmiş insanlar diyosunuz. seçilmiş insanlar diye:1:

Ben küçükken çok sorunlu bi çocukluk geçirdim ailevi konularda v.s çok zorluydu.
Psikolojim çok kötüydü. şimdi 20 yaşındayım devlet memuruyum bu yılda icra müdürlüğü sınavına hazırlanıyorum:10:
Yani illa sizin dediğiniz gibi olmayabiliyor yanlışta anlamış olabilirim ama kendini öyle şartlandırma derim:16::16:

evet seçilmiş diye onlara dedim.
önyargılarımı parçalamam için bir kaç örnek görmem lazım örnek sizin gibi:))) rahatlatıcı bir msj oldu...:46:

tatlım bence oyle degıl ornegın benım cocukluum sorunsuz ve saglıklı gectı psikolojik acıdan cok cok ıyıydı keske o donemlere gerı donsem saglık olarakta bı su cıcegı gecrdm o kdr ama buyuyunce okul knsnda sanssızlklarm oldu uni kazandm okudugum bolumu sevmıodum bı yandan ıng kursuna gıdıp hosteslk ıcın hazırlanıodm ve bı talhsızlk sonucu kolum kesldı e böyle olunca kapatmak zorunda kaldım o defterı unıyıde 3.sınıftan terk ettm bu asıfırdan hukuk fkltesıne gırdım 1.sınıftaım yas 22 daha part harıcınde bı ısm yok ve onumde uzun seneler vr karamsarlıga dusme sen cabala hepmz cabalayalım mtlaka karslıgını alırız ınanıorm:46:

tatlım bence oyle degıl ornegın benım cocukluum sorunsuz ve saglıklı gectı psikolojik acıdan cok cok ıyıydı keske o donemlere gerı donsem saglık olarakta bı su cıcegı gecrdm o kdr ama buyuyunce okul knsnda sanssızlklarm oldu uni kazandm okudugum bolumu sevmıodum bı yandan ıng kursuna gıdıp hosteslk ıcın hazırlanıodm ve bı talhsızlk sonucu kolum kesldı e böyle olunca kapatmak zorunda kaldım o defterı unıyıde 3.sınıftan terk ettm bu asıfırdan hukuk fkltesıne gırdım 1.sınıftaım yas 22 daha part harıcınde bı ısm yok ve onumde uzun seneler vr karamsarlıga dusme sen cabala hepmz cabalayalım mtlaka karslıgını alırız ınanıorm:46:

yok cnm senin dediğin gibi değilde.yani şöyle: çok sağlıklı büyümüş insanlar bir yerlere gelemeyedebiliyolar,onu biliyorum.ama bir takım sorunlar geçirmiş insanlar mı hep başarısız olur onu merak ettim.turp gibi insanlar sanki yaa...

Sen bu şekilde sorunca aklıma stephen hawking geldi kendisi boyundan aşağısı tutmuyor ama dünyanin dahilerinden birisi. Başka bu Mel Gibson'un da ünlü olmadan önce ciddi bir kaza geçirdiğini duymuştum. Aslında haberler filan oluyor bir çok ünlü başarılı insan bir çok zorluklar yaşayıp o şartlara gelebilmişler. İnanç faktörü önemli, kendine güven ve hedef belirle gerisi geliyor bir şekilde.

canım nereye atandın kac puan aldın nasıl basardın yaa darısı basımıza...

konuya gelınce ben seçilmiş insan dıye bır şey dusunmuyorum nerelerden nerelere gelen insanlar var...
iş bıraz ınsanın kendınde...

başarısızlık dediğiniz nedir ben onu anlayamadım hayatta sadece iş sahibi oluncamı başarı oluyor yani hayat başarısı işle doğru orantılımı ben de çok sorunlu bir çocukluk geçirdim isemediğim bir üni.yi kazandım ama okulumu başarıyla bitirdim neyse çalışmak istedim ama çalışmış olmak için istedim evimde yuvamda çok ama çok mutluyum bazen işsizliği kafama taktım ama evlilğimde istediğim huzuru bulduğum için bu evlilik beni sonuna kadar doyurduğu için hiç bir zaman kendimi başarısız bir yere gelememiş olarak adlandırmadım benim en büyük başarım ne biliyormusun o kadar olumsuzluğa rağmen tüm kötülüklere rağmen evliliğimi büyük bir başarıyla yürütmek iki çocuğumu da aile sevgisiyle büyütmek onların gözündeki ışık yüzündeki gülümseme şimdide kariyer hedefim çocuklarımı gerçekten insan gibi dürüst iyi kalpli duyarlı kötülüklere karşı mücadele eden hayatlarında kötülükten eser olmayan insanlar iyi bir anne iyi birer eş iyi birer insan olduklarını görebilmek işte ozaman hayattaki en yüksek noktada olacağım okusunlar ya da okumasın iş anlamın bir yerlere gelsinler ya da gelmesinler sadece adam gibi adam olsunlar bu bana yeterli ben çalışmadığım için ezilmiyorum ya da sizin deyiminizle bir yelere gelmediğimi düşünmüyorum yaşadığınız olaya üzüldüm ama şunu bilinki her uzvunuz yerinde de olsa kişiliğiniz mutluluğunuz yerinde değilse bu noktada kariyerinizde olsa hiç bir değeri yok bence siz o çok iyi gördüğünüz insanlardan çok daha yüksek yerlerde olabilirsiniz bu sizin elinizde tüm olumsuzluklara rağmen hayata pozitif bakarsanız kendinize mutlu olmak için küçük sebepler bulabilirseniz mutlaka başarı da gelecektir her zaman gönlünüzdeki her şeyin olması dileğiyle...

bilakis sorunlu insanlar daha iyi yerlere geliyor.
başarılı insanların biyografilerine bakınca hiçbiri pamuk gibi aileden gelmiyor.
hep problemli, hep sıkıntılı çocukluk. bir anda parlama.
doktor örneği, erkek arkadaşım doktor; iki sene boyunca evden çıkmamış-depresyonun dibini görmüş bir adamdır.
ben desen yıllardır antidepresanlarla dururdum, alkol bağımlılığı o bu. gazeteci oldum.
bir de 20 yaşında her şey hazır olmuyor.
ben 20'yken yeni mezun olmuştum, evde oturuyordum; sürekli iş arıyordum ve ne iş olsa yaparım diyordum.
biraz zaman gerekiyor, şans gülüyor yeterince beklersen ve ararsan.
umarım umarım hemen kurtulursun bu umutsuzluktan:)

Bütün insanlar özel olarak yaratılmışlardır.. özel olarak seçilmiş insan diye bi kavram yoktur... hayatta yaşadıklarından ders alan veya kendini geliştirme azmi olan insanlar kendileri çalışarak özel yerlere gelirler.. bunun çocuklukla ya da daha önce yaşanmış bi olayla alakası oldugunu hiç sanmıyorum :19: ayrıca siz o yüksek yerlere gelmiş insanların zamanında ne sorunlar atlattıklarını bilemezsiniz kimse dört dörtlük yaşamamıştır mutlaka hepimizin sorunları olmuştur.. siz talihsiz oldugunuzu kendiniz beyninize kabul ettirmişsiniz.. gerçekten çalışarak başaramacağınız hiç bir şey yok yani talih sizin elinizde kendinize inanın güvenin önemli olan bu :112:

yok cnm senin dediğin gibi değilde.yani şöyle: çok sağlıklı büyümüş insanlar bir yerlere gelemeyedebiliyolar,onu biliyorum.ama bir takım sorunlar geçirmiş insanlar mı hep başarısız olur onu merak ettim.turp gibi insanlar sanki yaa...

İşte bak kendi sorduğunun cevabını vermişsin burada aslında....

demek sadece "rahatsızlık geçirenler bir yerlere gelemeyebiliyor" değilmiş.

.

Son düzenleme:
önemli olan düştüğün an kalkabilmektir..
yani sıkıntılara rağmen başarabilmek..
köylerde tüm zorluklara rağmen okuyup çok iyi yerlere gelen insanlarda var..

ben tam tersi diye düşünüyorum hayatında bir takım zorluklar çekmiş insan her şeyin kıymetini daha iyi biliyor daha başarılı oluyor. çünkü onlar daha azimli olmak zorundalar. bak sabancıya babası bakkalmış nerden nereye kim bilir ne zorluklar atlattı.

Sevgili arkadaşım;
düşüncelerini,anlatmak istediklerini çok çok iyi anladığımı düşünüyorum.bu durumun,yani benim durumumun,çocuklukla alakası var mı bilmiyorum ama en kötüye yada en iyiye götüren tek şey özgüven.ve bu beni eksikliğiyle kötüye götürüyor... Kimini yaşadıkları hırslı yaparken,kiminide içine kapanık yapabiliyor...

hepinize teşekkür ederim.sanırım önce bu ön yargımdan kurtulmam gerekiyor.ama sayenizde verdiğiniz örneklerle daha iyi oldum:))) özellikle erkek arkadaşım doktor diye bahseden arkadaşım en güzel cevabı senden aldım:)) çünkü aslında özellikle doktorların psikolojik açıdan problemleri olmadıklarını düşünüyodum.şimdi daha olumlu bakmaya başladım...

bilakis sorunlu insanlar daha iyi yerlere geliyor.
başarılı insanların biyografilerine bakınca hiçbiri pamuk gibi aileden gelmiyor.
hep problemli, hep sıkıntılı çocukluk. bir anda parlama.
doktor örneği, erkek arkadaşım doktor; iki sene boyunca evden çıkmamış-depresyonun dibini görmüş bir adamdır.
ben desen yıllardır antidepresanlarla dururdum, alkol bağımlılığı o bu. gazeteci oldum.
bir de 20 yaşında her şey hazır olmuyor.
ben 20'yken yeni mezun olmuştum, evde oturuyordum; sürekli iş arıyordum ve ne iş olsa yaparım diyordum.
biraz zaman gerekiyor, şans gülüyor yeterince beklersen ve ararsan.
umarım umarım hemen kurtulursun bu umutsuzluktan:)

bu örnek beni çokk rahatlattı.ama yanlış anlaşılmasın ben böyleyim herkes de böyle olsun diye demedim.sadece bir önyargıyı parçalamak adına konuştum:54:

Sevgili arkadaşım;
düşüncelerini,anlatmak istediklerini çok çok iyi anladığımı düşünüyorum.bu durumun,yani benim durumumun,çocuklukla alakası var mı bilmiyorum ama en kötüye yada en iyiye götüren tek şey özgüven.ve bu beni eksikliğiyle kötüye götürüyor... Kimini yaşadıkları hırslı yaparken,kiminide içine kapanık yapabiliyor...

evet siz beni daha iyi anlarsınız........... :) evet bu biraz şans,biraz başarı,biraz da yaşanmışlıklara bağlı...bazısının yapısından kaynaklanan bir şey var ortada.

Back
X