• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kafamda ki bir kaç soru ???

didnil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
96
0
86
İzmir
arkadaşlar merhabalar öncelikle :)
benim derdim yoktu tereddütlerim var. erkek arkadaşım şehir dısında ve yıllık iznini kullanıp yanıma gelecek. bende ona sürpriz yapmak istedim. hafta sonu çeşmeye gidelim dıyorum ama nerede hangı otelde kalacağımızı bilemedim. yani alaçatı düşünüyorum ama güvenli yer olarak bilemiyorum tabi birde bizim aynı odada kalma gibi bi şansımız olacakmı yani yasakmı açıkçası pek tek tatile çıkmadım :)) sizin bu kafamdaki soruları cevaplamanızı çok istiyorum :)
şimdiden teşekkürler

benim derdim yoktu tereddütlerim var. erkek arkadaşım şehir dısında ve yıllık iznini kullanıp yanıma gelecek. bende ona sürpriz yapmak istedim. hafta sonu çeşmeye gidelim dıyorum ama nerede hangı otelde kalacağımızı bilemedim. yani alaçatı düşünüyorum ama güvenli yer olarak bilemiyorum tabi birde bizim aynı odada kalma gibi bi şansımız olacakmı yani yasakmı açıkçası pek tek tatile çıkmadım :)) sizin bu kafamdaki soruları cevaplamanızı çok istiyorum :)
şimdiden teşekkürler

İyi bir otelde kalmanız için daha önceden rezervasyon yaptırmanız gerekirdi..
Şimdi tıklım tıklımdır Alaçatı..
Ama 3 yıldızlı otel bulursunuz sanırım..
Aynı odada kalmanız bir sorun teşkil etmez..

günlük kiralık evlerden de düşünebilirsiniz.. çok özendim iyi tatiller :)))

teşekkür ederim :))
ama hiç bir fikrim yok yani hep başkaları ayarlamıştır bu tür şeyleri şimdi bana düştü kaldım öylece :)

pansiyon tarzı bi yer olabilir sanırım o zaman aynı odada kalmanız da problem olmaz ;) şimdiden iyi tatiller sizlere güzel geçer umarım günleriniz :nazar:

evet olabilir ama güvenli olurmu bilemem ki :s yani şöyle güvenilir bi yer olsunda istiyorum bir yandan ..

internetten araştırsan biraz mutlaka bulursun kafana göre bir yer ;) hem siz birlikte olduktan sonra her yer güzel her yer güvenli olur :asigim:

araştırdım araştırdım :) artık burdan dolmuşa atlayıp gideceğimiz yere taksiyle gidcz bilemiyorum inşallah sağ salim güzel bi tatil olur :)
hiç çeşme alaçatıda bildiği bi yer varmı aranızda ?

Belli bi yıldızın altında otellerde evli olmayan çiftler aynı odalarda kalamıyor. Kanunen bu böyle. Sanırm aynı odada kalmanız için en az 4 yıldız olması lazım ama otel sahibi bunu pek ciddiye almzsa size aynı odayı verir belki

Oteller her zaman misafirlerinden evlilik cüzdanını talep eder,aynı odada kalmak için.
Tabii kuralları uygulayan oteller.

Bunun dışında motel,pansiyon tarzı yerler sormayabilir.
Ayrıca size resepsiyonda iki farklı odanın girişini yaparlar fakat siz tek odada kalırsınız.
Gibi gibi gibi...Biraz onların inisiyatifinde durum yani.

Otelcilik sektöründe çalışmış biri olarak yazdım.

Ayrıca rezervasyon yaptırmadığınız için birde çadır yüklenseniz iyi olur:))

cevaplarınız için teşekkürler :)
tatlım çadır dedin korkuttun beni :) hafta sonu diye 1 hafta var diye üstünde durmadım ama bugünden itibaren şöyle güzel güvenilir bir yer için araştırmalara başlıcam heralde tek oda yada iki odası boş bir otel bulurum :)))

şimdiden teşekkürler

otel tavsıyesınde bulunamayacagım cok bılgım yok uzgunum.
alacatı ıyı bır tercıh.
ben suan cesme merkezdeyım ama alacatının aksamlarını daha cok sevıyorum.
hem unluler de oraya takılıyor gecen hafta selcuk yontem'ı gordum cok karızmaydı sempatiksalakcinni

aynı odada kalmak konusunda sorun yasamazsınız bence.
o genelde kultur olarak daha tutucu yerlerde oluyor.
yanı cesmeye zaten sevgılısıyle gelen ınsanlar aynı odada kalamasa kımse buraya adımını atmaz kı canım:1:

canım aynı odada kalmanın sorun olmayacagını dusunuyorum burası cesme yanı yazlık yer yanı. ben de burada otelde calısmıstım bı sure oradan bılıyorum. sevgılıler buraya gelmez oyle bır sey olsa

içimi rahatlattınız arkadaşlar gerçekten teşekkür ederim zaten tatil yeri olduğu için bişey olmaz diye düşünüyordum sizde söyleyince rahatladım. uyuyan güzel çeşmenin merkezi neresi oluyor bir kaç otel buldum orda da . birde izmirden garajdan dolmuş kalkıyormu bilgin var mı?

içimi rahatlattınız arkadaşlar gerçekten teşekkür ederim zaten tatil yeri olduğu için bişey olmaz diye düşünüyordum sizde söyleyince rahatladım. uyuyan güzel çeşmenin merkezi neresi oluyor bir kaç otel buldum orda da . birde izmirden garajdan dolmuş kalkıyormu bilgin var mı?

kesinlikle yer ayırtmadan gitmeyin derim,yoksa akşam geri dönmek zorunda kalabilirsiniz.eşimle benim başıma gelmişti bir kez,hiç bir otelde yer bulamadık ve geri göndük çeşmeden.. otogardan,ve üçkuyulardan dolmuş var ama merkeze kadar gidiyorlar galiba,alaçatıya uğradığını sanmıyorum

kesinlikle yer ayırtmadan gitmeyin derim,yoksa akşam geri dönmek zorunda kalabilirsiniz.eşimle benim başıma gelmişti bir kez,hiç bir otelde yer bulamadık ve geri göndük çeşmeden.. otogardan,ve üçkuyulardan dolmuş var ama merkeze kadar gidiyorlar galiba,alaçatıya uğradığını sanmıyorum

canım dolmus degıl bıldıgın otobus gıdıyor.
ayrıca Alacatı'ya, Ilıca'ya, Cesme merkeze ve son olarak ta Cesme otogar'a ugruyor(bu otogarda kalıyor tabii :):) )

rıca ederız canım olumunekankayizsmile
tatlım Cesme'nın merkezı Cesme oluyor sempatiksalakcinni yanı soyle anlatayım mesela Ilıca, Alacatı, Dalyan falan buralara merkez denmıyo. Eger Izmır'den otobusle geleceksenız Uckuyular'da kucuk bır garaj var oradan Cesme'ye , Karaburun'a falan otobusler kalkıyor ama onun yerıne Izmır otogardan da Cesme otobuslerıne bınebılırsınız.
Bılet Izmır otogardan 12, Uckuyulardan 10 Lıra :1: sırnaşık şey
Bu otobusler Cesme'ye gelırken once Alacatı'ya, sonra Ilıca'ya sonra da Cesme merkezde durur ve yolcu bırakır. sız zaten otobuste muavıne sorarsanız sızı ıstedıgınız yerde ındırır canım hihoyyyt
bu arada eger otogardan gıtceksenız 1 gun onceden yer ayırtın sonra 1-2 saat orda bekleyebılırsınız, yaz sezonu kalabalık oluyor.
ama Uckuyulardan bınceksenız ayırtmanıza gerek yok canım

Son düzenleme:
canım çok çok teşekkür ederimmm çok yardımcı oldun :))
tek problemım kalma sorunum oldu artık. dolmuşa yada otobüse atlayıp gidicez 40-45 dk sürüyor zaten orda bulduğumuz pansiyon otel motel ne olursa sorcaz artık çünkü telle ara sor faln zor oluyor çünkü tek gecelik vermiyorlar yüz yüze görüşürsek belki hallederiz diye düşünüyorum olmazsa paşa paşa geri döneriz artık :( bir de alaçatıda indik diyelim yani her yerde pansiyon vardır demi kendimi cahil gibi hissediyorum ama gerçekten bilmiyorum :)

canım çok çok teşekkür ederimmm çok yardımcı oldun :))
tek problemım kalma sorunum oldu artık. dolmuşa yada otobüse atlayıp gidicez 40-45 dk sürüyor zaten orda bulduğumuz pansiyon otel motel ne olursa sorcaz artık çünkü telle ara sor faln zor oluyor çünkü tek gecelik vermiyorlar yüz yüze görüşürsek belki hallederiz diye düşünüyorum olmazsa paşa paşa geri döneriz artık :( bir de alaçatıda indik diyelim yani her yerde pansiyon vardır demi kendimi cahil gibi hissediyorum ama gerçekten bilmiyorum :)

canım ablam burada turızmcı,
haftasonu hıc bır yerdebu mevsımde kesınlıkle yer bulamayacagınızı soyluyor.
onceden rezervasyon yaptırmazsanız hafta sonu cok buyuk ıhtımalle gerı donersınız geldıgınız gıbı.
ayrıca yanlıs bılıyorsun tek gecelık verıyorlar tabıı kı bunu da nerden cıkardın?
boyle bır seyı ılk defa senden duyuyorum sempatiksalakcinni
yuz yuze gorusulecek bır sey yok yanı ıstedıgın bır yerde herhangı kalacak bır yer sec ve rezervasyonunu yaptır.
ayrıca ablam evlı olmanıza gerek olmadıgını da ekledı.
sokak sokak pansıyon arama fıkrı cok sacma yanı sakın bu akılla Cesme'ye gelme tum gununuz pansıyon aramakla gecer.
pansıyonlar en fazla 8-10 odalı zaten o yuzden cogu dolu oluyor.
sanırım daha once gelmedın buralara ve yaz mevsımınde ne kadar kalabalık oldugunu bılmıyorsun.
ınsanlar hep sızın gıbı dusunuyor sonra da sokakta kalıyor bızden soylemesı.

ek olarak,
Alacatı'da ınınce hemen ındıgınız yer pansıyon, otel vs. kaynamıyor kı geze geze sora sora bulasınız!
ustelık burayı bılmıyorsunuz bıle...
ama bır yer secersen adrese gore bulursunuz

Son düzenleme:
Biz bi kere öyle hayatta görüp görebileceğin en korkunç odalardan birinde sabahlamak zorunda kalmıştık, odada tuvalet vardı ama kapısı yoktu, gari gerisini sen düşün. Geri de dönemedik Ankara nire, Çeşme nire... o yüzden aman diyim nasılsa bulurum diye sakın çıkma yola. Hoş bugüne kadar bulduysan bulmuşsundur zaten ki umarım bulmuşsundur.

Back
X