Kafamdan buhar çıkıyor ! İmdaaat !

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
36.006
598
Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir yoktun çıldırarak geri döndüm !

Kısa özet geçeceğim evimde 2,5 senedir oturuyorum, bu evi kayınvalidem aldı bize. İş kurmuştuk, battık çok zor günler geçiriyorduk ve büyük bir aşkla evimize taşındık. Ev İstanbul Maltepe’ de çok merkezi konumda ve 2016’ daki fiyatı 575.000’di. Bu rakamı yazıyorum ileride neden delirdiğimi daha iyi anlayın diye.

Ev makyaj olarak şahaneydi, aşık oldum ta ki 2016 Ekim’ de çalışma odamız akmaya başlayana dek! Hatta konu açmıştım sanıım tavan hakkında. Neyse yaklaşık altı ay kadar binayı yapan mütahitle kavga dövüş halinde olduktan sonra o oda yapıldı. Binada borular içeriden geçiyor sanıyorum yeni yönetmelik böyleymiş ve bu durumda patlakları bulmak çok zor, çok sıkıntılı. Neyse o oda bitti boyatıldı yeniden derken bir de birikmiş olan sular aktı boya ziyan oldu. Bu arada oradan mutfak dolaplarıma da su aktı yani sadece çalışma odası değil, dolaplarım küf koktu, şişti ve küf böceği oldu. Ve tüm bunlar olurken ne apartman yöneticisi ne de mütahitten ses çıkmadı. Havalandırın, bişey olmaz, ilaçlatın gibi dahiyane (!) önerileri saymıyorum.

Neyse bunu da sineye çektim derken geçen büyük yağmurda kedilerimin tuvaletlerinin olduğu balkonum şelale gibi çağlamaya başladı ! Evet yine içeriden patlayan bir boru kendine balkon kaleboduru arasından çıkış yolu bulmuştu. Eşim video çekti apartmanın watsapp grubunda paylaştı ve üst katımızın banyosunda da benzer sorun olduğunu öğrendik ama yine yöneticiden falan ses yok!

Ve bugün işten geldim, iki gram yağmurda yine balkon su almış kedilerin kumları, paspasları,patilerinden yere dökülen kumlar ıslanmış, patilerden eve lekeler taşınmış delirdim!

Bunlar nasıl sorumsuz insanlar bilmiyorum, evden inanılmaz soğudum, bu evin kredisi ödeniyor kayınvalidem ödüyor yani ama hele de bu parasızlıkta ülkenin hali ortadayken ev mi değişilir?

Eşimin haftaya senelik izni var, eksper çağırıp sigortadan yaptırıp yaptırılmayacağını soracak. Benim bildiğim sigorta bizden kaynaklı hasarları ödüyor , apartmanın bize verdiği zararı öder mi? Bilen arkadaşlar yazabilriler mi? Yöneticimizden tık yok, gelip bir bakmadı bile memleketten getirdiği balı satıyor şu an tek uğraşı o adamın. Mütahit desen boyu devrilsin onun da! Ama 575 binlik ev bu mu Allah aşkına arkadaşlar?

Uzun olduysa kusura bakmayın, detaylıca anlatmak istedim. Bir de Mune müdirem Celali isyanında benim proluk mu gitmiş ne olnuş ? :KK53: Mune Mune

Son düzenleme:
Nasıl bir isciliktir o öyle. Bilerek yapılmış gibi. Sıfır işçiliği olan tokilerde bile böylesi problem görmedik, duymadik. O kadar para ver yaşadığın duruma bak.
Yazık valla çok sinir bozucu bir durum. Böylesi durumlarda tüketici mahkemeleri ise yarar mı acaba? Resmen kusurlu mal satışı olmuş. Sıfır daire miydi?

Nasıl bir isciliktir o öyle. Bilerek yapılmış gibi. Sıfır işçiliği olan tokilerde bile böylesi problem görmedik, duymadik. O kadar para ver yaşadığın duruma bak.
Yazık valla çok sinir bozucu bir durum. Böylesi durumlarda tüketici mahkemeleri ise yarar mı acaba? Resmen kusurlu mal satışı olmuş. Sıfır daire miydi?

Evet sıfır daire. Evet kusurlu mal gerçekten de. Tamam hadi hata oldu diyelim ama ne mütahit ne de yöneticiden ses çıkmaması, ilgilenilmemesi esas sinir bozucu olan.

Sigorta evden kaynaklı hasarı da karşılıyor bizde. Hafif bir rutubet olmuştu evde komple badana parası yattı hesaba.

Gerçekten mi? Keşke bu olaylar bu kadar dallanıp budaklanmadan araştırsaydık. Peki bir zamanı var mı yani benim şu anda da rutubet devam ediyor alabilir miyim acaba?

İşini hakkıyla yapan müteahhit vardır elbette hepsini genellemiyorum ama benim annem de çok çekti müteahhitten .. 0 bir daire aldı , bahçe katı herşey çok güzel , bir gün ufak bir yağmurda annemin banyosundan su taştı , Allah’tan bir tek banyoda kaldı . Hemen giderlere filan baktırdı annem , ama birşey bulamadılar . 1 hafta sonra hiç unutmuyorum geçen sene bayramın 1.günü çok şiddetli bir yağmur yağmıştı , sokakta rögar taşmış , annemin bütün evini o rögardan taşan lağım suyu bastı neredeyse dizlere kadar . Ağlasak mı? Temizlesek mi bilemedik.. ondan sonra öğrendik ki , binanın giderine takılması gereken 30 kiralık çekvalf diye bir aleti takmadı diye o kadar sıkıntı çekmişiz .. kabus gibiydi. Şimdi de duydum , üst kattakiler isyan ediyormuş çatı akıyormuş. Nasıl insan bunlar bilmiyorum, bu da haram para, hak yemek demek. Mutlaka bir yaptırım olmalı, siz de peşini bırakmayın .
Çok geçmiş olsun :/

İşini hakkıyla yapan müteahhit vardır elbette hepsini genellemiyorum ama benim annem de çok çekti müteahhitten .. 0 bir daire aldı , bahçe katı herşey çok güzel , bir gün ufak bir yağmurda annemin banyosundan su taştı , Allah’tan bir tek banyoda kaldı . Hemen giderlere filan baktırdı annem , ama birşey bulamadılar . 1 hafta sonra hiç unutmuyorum geçen sene bayramın 1.günü çok şiddetli bir yağmur yağmıştı , sokakta rögar taşmış , annemin bütün evini o rögardan taşan lağım suyu bastı neredeyse dizlere kadar . Ağlasak mı? Temizlesek mi bilemedik.. ondan sonra öğrendik ki , binanın giderine takılması gereken 30 kiralık çekvalf diye bir aleti takmadı diye o kadar sıkıntı çekmişiz .. kabus gibiydi. Şimdi de duydum , üst kattakiler isyan ediyormuş çatı akıyormuş. Nasıl insan bunlar bilmiyorum, bu da haram para, hak yemek demek. Mutlaka bir yaptırım olmalı, siz de peşini bırakmayın .
Çok geçmiş olsun :/

Ayyyyy kabus gibi düşünemiyorum. Çok geçmiş olsun size de. O çekvalf denen şey bir civata mı acaba ? Benimki de mutfak ve salona akan boruya onu takmamış unutulmuş. Sonradan taktı. İki senelik evde kokan bir mutfak, akan tavanlar ve yağmurda çağlayan bir mutfakla başbaşayım.

Evin kaskosu var mı.kasko olunca hem evde ki hasarı hem sizin eve etki eden başka evdeki hasarı da karşılıyor.sigortada aynı şey var mı bilemiyoeun

Evin kaskosu var mı.kasko olunca hem evde ki hasarı hem sizin eve etki eden başka evdeki hasarı da karşılıyor.sigortada aynı şey var mı bilemiyoeun

Kaskoyu ilk kez duydum. Sanıyorum sadece sigorta var, ama eşime sorayım.

Ayyyyy kabus gibi düşünemiyorum. Çok geçmiş olsun size de. O çekvalf denen şey bir civata mı acaba ? Benimki de mutfak ve salona akan boruya onu takmamış unutulmuş. Sonradan taktı. İki senelik evde kokan bir mutfak, akan tavanlar ve yağmurda çağlayan bir mutfakla başbaşayım.
Kapaklı Boru gibi birşey , suyun ya da kokunun , böceklerin ters yöne tepip geri gelmesini engelleyen bir alet .
Size de çok geçmiş olsun, çok zor gerçekten .allahtan annemin halloldu sorunları ama yine de o korku kaldı kadında .

Kapaklı Boru gibi birşey , suyun ya da kokunun , böceklerin ters yöne tepip geri gelmesini engelleyen bir alet .
Size de çok geçmiş olsun, çok zor gerçekten .allahtan annemin halloldu sorunları ama yine de o korku kaldı kadında .

Benim mesela çok sinirim bozuldu. Keyifli keyifli işten geldim dinlenme niyetim vardı, bir geldim balkon su, kedilerin paspas göl olmuş. Bilmiyorum ben mi büyütüyorum bakın anneniz daga beterini yaşamış ama ben işten gelince bunlarla uğraşmak istemiyorum, dinlenmek istiyorum. Her yağmur yağdığında işteyken huzursuzlanmak istemiyorum. Ev kırk senelik olsa anlarım ama yeni bina. Beni sinirlendiren bu.

Annemlerin evi apartman aile apartmanı
Icini disini, yendien yaptirdilar ama sonra bi borudan patlak oldu müteahit sigorta yaptirin dedi, onla yapıldı.

Bizimkiler ev aldı 2 yıl boyunca evden kaynaklı her şey inşaat firmasında. Ufak bir şey bile olsa gelip hallediyorlar. Böyle saçmalık, sorumsuzluk ilk defa görüyorum. Hukuki yollara başvurun hem siz hem komşunuz.

Benim mesela çok sinirim bozuldu. Keyifli keyifli işten geldim dinlenme niyetim vardı, bir geldim balkon su, kedilerin paspas göl olmuş. Bilmiyorum ben mi büyütüyorum bakın anneniz daga beterini yaşamış ama ben işten gelince bunlarla uğraşmak istemiyorum, dinlenmek istiyorum. Her yağmur yağdığında işteyken huzursuzlanmak istemiyorum. Ev kırk senelik olsa anlarım ama yeni bina. Beni sinirlendiren bu.
Annemin de 2 kedisi var , bide kedilerim boğulacak diye çok ağlamıştı . Çok sinir bozucu gerçekten . Bildiğim kadarıyla müteahhitler belli bir zamana kadar sattıkları maldan sorumlu oluyorlar . Kusurlu mal sonuçta . Bir hukuk yardımı alın mutlaka :( çok haklısınız . Eski binada bile kabul edilemez . Benim oturduğum bina 1800lü yıllardan kalma , böyle birşey yaşamadım . Rezillik .

Back
X